Nieuw! Lezingenreeks: 'Van Astrid Lindgren tot Zarafa'. Sessie 1: Astrid Lindgren

Dit najaar geeft schrijfster en illustratrice Barbara Rottiers drie lezingen die jouw schrijverschap inspireren. Een mix van associatief vertellen, beeld en voorlezen met een grote openheid tot gesprek en wederzijdse interactie. 

Je schrijft in voor de hele reeks of voor een afzonderlijke sessie.


Ontmoeting 1: Astrid Lindgren, de Selma Lagerlöf van Vimmerby

In de eerste sessie staan Scandinavische auteurs centraal. Ga met Barbara Rottiers op pad langs grote namen uit het Hoge Noorden. Of zoals ze het zelf zegt, doe mee aan ‘een tupperwareparty maar dan overdag en zonder dat je iets moet kopen’. Laat de mix van voordracht en conversatie jouw schrijfpraktijk inspireren. 

Astrid Lindgren houdt Barbara momenteel bezig want het boek 'Astrid Leeft!' moet op 28 januari 2022 in de winkel liggen. Die dag is de schrijfster namelijk 20 jaar dood. Over hoe Astrid Lindgren in haar leven kwam en nog meer door haar persoonlijkheid dan door haar werk een stempel op haar drukte. Van Astrid Lindgren gaat het ook naar die andere grote Scandinavische schrijfster Tove Jansson. En naar Selma Lagerlöf, de eerste vrouwelijke nobelprijswinnares ooit, ook een Zweedse. Recent werd haar boek 'Nils Holgersson' opnieuw uitgegeven, in een herwerkte versie van de top der Nederlandse jeugdliteratuur Bette Westera, met illustraties van Martijn van der Linden. Over Bette Westera valt ook heel wat te zeggen en over Martijn van der Lindens werk ook! Recent verscheen nog zijn samenwerking met Arthur Japin voor diens laatste zijn hondenboek.

 

Over Barbara Rottiers 

Barbara Rottiers werkte jarenlang voor de VRT, vooral als presentatrice en programmamaakster voor Radio1. Die vaste baan gaf ze op om zich te focussen op haar eigen projecten. Daarin spelen schrijven en illustreren een grote rol. En wat was dat thuiskomen voor haar.  Na een boek over de ooit wereldberoemde natuurwetenschapper en avonturier Alexander von Humboldt werkt ze momenteel een geïllustreerde biografie op kindermaat af over Astrid Lindgren. 'Astrid leeft!' wordt Barbara's vijfde boek. Hierna werkt ze aan een biografie over Zarafa, de allereerste giraf ooit in een Europese zoo. Die arme Zarafa moest helemaal zelf tot Parijs wandelen. Gelukkig kreeg ze wel speciaal schoentjes om de Alpen over te steken. 

Barbara Rottiers vertelt maar wat graag over hoe je die stap zet. Van een vaste baan naar de vrijheid om voor schrijven en illustreren te gaan. Wat zijn de valkuilen? Waarin zit de pret? Hoe financier je je eigen verhalende projecten? Hoe vaak moet je huilend naar je moeder bellen? 

Volgens Barbara zit het vooral in doen. Gewoon doen. En geïnspireerd worden.
Inspiratie krijgen van anderen en die doorgeven. Deze inspiratie wil zij graag met jou delen op een heel concrete manier. Van het werk achter de schermen tot vooral een aantal figuren uit de geschiedenis die haar aanzetten om door te gaan.

Prijs 

9 euro 

15% korting voor: jongeren (-26), leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

 

Korting bij de hele reeks ‘Van Astrid Lindgren tot Zarafa


Schrijf je in voor de drie sessies dan krijg je 5 euro korting.
Je betaalt dan 22 euro ipv 27 euro. 

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. 

De andere twee sessies zijn:

 

Wil je inschrijven voor de hele reeks?

Stuur dan uiterlijk 15 oktober een mail naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘Van Astrid tot Zarafa’.


Korting op magazine VERZIN

Bij je cursus kan je een voordeelabonnement bestellen op VERZIN, het tijdschrift dat je aan het schrijven zet. Je krijgt dan eenmalig 25% korting en betaalt slechts 15 euro i.p.v. 20 voor een jaarabonnement. 

Interesse? Vink dan het extra veld aan op het inschrijfformulier. 

Enkel verzending aan dit voordeeltarief in België.

 

Copyright foto Barbara Rottiers: Michiel Devyver

Copyright foto Astrid Lindgren: Beppe Arvidsson


Nog 7 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 22 okt. 2021 10:00

Sessie(s)

1 of 3 zaterdagen van 10u tot 12.30u


Details

Georganiseerd door Creatief Schrijven vzw

Docent Barbara Rottiers, auteur

Duur 1 dag(deel)

Start 23 okt. 2021 08:00

Einde 23 okt. 2021 10:30

Prijs € 9.00

Regio Antwerpen

Locatie Hibernia, Volkstraat 40, 2000 Antwerpen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus


Nog 7 vrije plaats(en).

Inschrijven

Inschrijven kan tot 22 okt. 2021 10:00

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!