Poetry Summer Academy

Omschrijving

*** De cursus zit vol. Interesse? Zet je op de wachtlijst. ***

Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be met vermelding 'wachtlijst PSA'. 

____________________

Tien ervaren dichters die hun poëtisch denken openbreken, één bijzonder ervaren schrijfcoach, Daniel Billiet, en een fantastische locatie, het internationale schrijfhuis Villa Hellebosch, dat is al tien jaar de succesformule van deze cursus. Zin om deze unieke ervaring ook een keer mee te maken? Lees dan zeker verder. 

Heb je al heel wat basisknepen van poëzieschrijven onder de knie? En je wil meer? Dan verwelkomen we je met open armen op de elfde editie van de Poetry Summer Academy. We rekenen erop dat je hongert naar nieuwe opdrachten die je poëtisch denken openbreken en je verplichten om de grenzen van je kunnen op te zoeken. De confrontatie met en de feedback van andere dichters, zie je als een leermoment waar je veel van kunt opsteken. Af en toe werken we in kleinere groepen, maar uiteraard heb je ook voldoende individuele schrijftijd.

Teksten uit de vorige edities van deze Poetry Summer Academy werden gepubliceerd in de bundel 'Hellebosch, zoals alleen een eik kan kijken.'


Begeleiding

Daniel Billiet, dichter en schrijfdocent
Naast een tiental succesvolle dichtbundels voor de jeugd publiceerde hij ook een vijftal bloemlezingen. 


"De vakkennis van Daniel is een groot pluspunt. Net als de feedbacksessies, de vrije schrijfmomenten, de scherpe en toffe opdrachten en uiteraard: de locatie, die is SUBLIEM!" 


Locatie

Villa Hellebosch is een ruim landhuis, gelegen in het midden van een hectaren groot domein met een rustiek park, weiland en beukenbos, verborgen in de plooien van een arcadisch stukje platteland.

Gastvrouw Alexandra Cool maakt van haar huis een plek waar schrijvers, vertalers, kunstenaars, componisten, denkers en academici in alle rust kunnen werken.


Coronaproof

Niemand weet wat de toekomst brengt. Daarom maken wij al onze cursussen coronaproof. Dat betekent dat wij nauwlettend de veiligheidsvoorschriften opvolgen, ook bij een residentiële cursus. 

Volgens de huidige richtlijnen van de overheid mag je, naast de mensen met wie je dagelijks samenwoont, negen andere mensen in je sociale bubbel toelaten. Die negen mensen mogen van week tot week veranderen. Voor die bubbel geldt de 1,5 m afstand niet.
We vragen om tijdens de week van je verblijf in Villa Hellebosch een sociale bubbel te vormen met de maximaal 8 andere deelnemers en de docent, zodat de 1,5 m regel niet op elk moment strikt hoeft gehandhaafd te worden en mondmaskers ook niet nodig zijn.

In de groepsruimte (en buiten bij mooi weer) is meer dan voldoende ruimte om de 4m2  te kunnen aanhouden.

Als je zelf een mondmasker wil dragen, respecteren we die keuze. Wij verplichten niemand om een mondmasker te dragen. 


15% korting voor

  •  jongeren (-26)
  • leden van de Literaire Loge
  • leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart). 

Je kan ook steun vragen aan familie en/of vrienden door je een waardebon cadeau te laten doen.
Op die manier dragen zij een steentje bij aan jouw opleiding. 

Sessie(s)

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 augustus


Inschrijvingsdeadline

14 aug. 2020 10:00


Details

Prijs € 685.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Daniel Billiet

Locatie Villa Hellebosch, Vollezele

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Gevorderden

Regio Vlaams-Brabant


Genres