SchrijfBOOTcamp, een intensieve schrijfcursus met feedback op maat

Omschrijving

BEN JE EEN JONGE SCHRIJVER, TUSSEN DE 15 EN 55 JAAR, MET VEEL SCHRIJFZIN EN OOK EEN VLEUGJE SCHRIJFTALENT? HEB JE AL IETS OP PAPIER MAAR KAN JE NOG ENIGE BEGELEIDING GEBRUIKEN OM ECHT DIE STAP TE ZETTEN NAAR EEN BOEK, EEN ESSAY OF EEN ARTIKEL? HEB JE ZIN OM ENKELE DAGEN INTENSIEF TE WERKEN AAN JE SCHRIJFSEL EN STA JE OPEN VOOR FEEDBACK? BEN JE BEZIG MET FICTIE OF NON-FICTIE EN WIL JE GRAAG UIT JE ‘ZOLDERKAMER’ KOMEN MET JE TEKST? HEB JE AL EEN TEKST MAAR WEET JE NIET GOED WAT JE ERMEE AAN MOET OF KAN? WIL JE VERNEMEN HOE JE DEELNEEMT AAN EEN SCHRIJFWEDSTRIJD OF EEN UITGEVER CONTACTEERT? OF WIL JE GEWOON EVEN HOREN HOE SCHRIJVERS TERUGBLIKKEN OP DAT DEBUTEREN?

Op het schrijfbootcamp van De Letterie gaan we met die vragen aan de slag. Deze cursus biedt je de mogelijkheid om in klein gezelschap te schrijven, feedback te krijgen en ervaringen te delen. Je wordt begeleid door Heleen Debruyne en Sofie Vandamme die je elk vanuit hun eigen ervaring en expertise feedback geven. Daarnaast voorzien professionals je van een stevig portie informatie over uitgeven, voorstellen, debuteren.

 De cursus bestaat uit een intensief schrijfweekend  in de krokusvakantie ( schrijven – feedback – bespreken – ervaringen delen) van 27 februari tot 1 maart 2020, een presentatiemoment op een ‘zilte zondag’ en een terugkomdag.Iedereen kan deelnemen die 15+ is en een passie heeft voor schrijven.

Vooraf kan je je tekst opsturen zodat je bij aanvang van het weekend al een eerste feedback kan krijgen en je schrijfweekend maximaal kan benutten.

programma: 

Donderdag 27 februari:

Mogelijkheid om vanaf alvast een dagje te schrijven in De Letterie, voor aanvang van de cursus - 18 uur: welkomsborrel

vrijdag 28 februari:

9 30 – 10 30: Sofie - voorstellingsronde, korte uitleg bij programma – plus introductie over: Hoe stel je je project voor? Hoe pitchen? Hoe presenteren?

11-11 45: voorbereiding eigen project pitchen

11 45 -13 uur: eigen projecten voorstellen

13 00 - 14: lunch

14 -15u: lezing door Heleen: Over de geneugten en de valkuilen van het schrijven

15 -17u: Persoonlijke feedback en tijd om te schrijven

vrije avond

zaterdag 29 februari:

9 30 – 12 30: vrije schrijftijd

12 30 - 14: lunch

14 -15u:  De Auteurs: de juridische aspecten van uitgeven en de werking van de auteursvereninging 

15 30 – 16 30 : Debuteren en dan? Heleen deelt haar ervaringen

17u – 18u: Iemand uit de uitgeverswereld: ‘Tips and trics uit de uitgeverswereld’

18 30 – 21 uur: aperitief en diner

zondag 1 maart:

9 30- 12 30: vrij schrijven

12 30 - 14: lunch

14 – 16 u: tweede feedbackmoment met Heleen Debruyne en Sofie Vandamme

17u: afsluiten, evalueren en terugkommoment plannen

Cursusgeld inclusief terugkommoment zonder overnachten en ontbijt: 300 € + btw// 363€- studenten, niet-werkenden en vroege inschrijvers (voor 1januari ): 275 €   + btw// 333€

inbegrepen:

  • cursus, lessen, persoonlijke begeleiding
  • drie keer lunch, koffie, thee, versnaperingen
  • diner zilte zaterdag & professional meeting

extra’s: 3 keer overnachten: + 120 € ; + extra residentie tot 5 MAART 150 €

Let wel:Het aantal plaatsen is beperkt.  Je bent pas ingeschreven nadat je je per mail hebt aangemeld (deletterie@gmail.com) en het volledige bedrag hebt overgeschreven op rekeningnummer BE 87 7310 4626 1594, met vermelding van NAAM, SCHRIJFBOOT ( met of zonder overnachten en/of residentie).

 

bio's

Heleen Debruyne studeerde geschiedenis en journalistiek. Ze werkt bij Klara en schrijft voor Humo en De Morgen.  ‘De plantrekkers’ is haar romandebuut en verscheen in het voorjaar van 2016. Daarnaast onderzoekt ze graag vleselijkheden in ‘Vuile Lakens’, een podcast over seks en lichaam die ze samen met Anaïs Van Ertvelde maakt. In november 2017 verschijnt het boek ‘Vuile lakens. Een hedendaagse visie op seksualiteit’, waarin ze moesten vaststellen dat onze seksuele vrijheid een illusie is. 

 

Sofie Vandamme studeerde sociale wetenschappen en antropologie. Ze doctoreerde over ‘literatuur en geneeskunde’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar expertise bevindt zich op het kruispunt tussen wetenschap en de kunsten, maar haar onderzoeksinteresse gaat in het bijzonder uit naar culturele representaties van lichamelijkheid, vrouwelijkheid, ziekte en identiteit. Ze is verbonden aan de School of Arts in Gent. Na vele jaren spoelde ze in 2015 aan in Oostende, waar ze vorig jaar De Letterie startte en wil uitbouwen tot een letterenhuis waar literatuur beleefdwordt. Samen met Heleen start ze dit najaar met een podcast “Wilde wijven, over de normering en medicalisering van vrouw zijn.”

Sessie(s)

van vrijdag 28 februari tot zondag 1 maart


Inschrijvingsdeadline

24 feb. 2020 00:01


Details

Prijs € 333.00

Georganiseerd door De Letterie

Docent Heleen Debruyne en Sofie Vandamme

Locatie Oostende, in een heerlijk 19e eeuws boekenhuis

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Gevorderden

Regio West-Vlaanderen