Schrijfcoaching op maat: het geheim achter verhalen

Een schrijfcursus die begint waar andere ophouden: dat is wat wij je bieden. Bij ons geen halfslachtige tips & tricks, maar concrete, diepe inzichten in de geheimen van de vertelkunst. Of je pas komt kijken of al een doorgewinterd schrijver bent – misschien zelfs met een manuscript in handen: wij helpen je verhalen naar een hoger niveau te tillen. Dankzij onze schrijfcursus word je de beste schrijver die er in je zit.

Wat maakt de mooiste verhalen zo onvergetelijk? Is het de schrijfstijl, het onderwerp, de herkenbaarheid? Nee, nee en nee. Het is de onderliggende structuur van de verhalen, die zo natuurlijk aanvoelt dat ze de gevoeligste snaren van ons onderbewustzijn raakt

Van een mooi maar leeg bord kan je niet eten. Met verhalen is dat net zo. Hoe mooi opgeschreven ook, een verhaal boeit alleen als het ook uitstekend vertéld wordt. Precies dat leren wij je in onze schrijfcursus.

Elke les binnen onze schrijfcursus is persoonlijk, één-op-één, volledig op maat van jouw vaardigheden en ontwikkeling. De frequentie van de sessies, het genre waarin je je wil begeven… Je kiest het allemaal zelf. De enige rode draad is: hoe vind je de beste structuur voor je verhaal?

Je kan kiezen uit twee trajecten:

1. Schrijfcursus: ontwikkel je eigen stem
Je wil je eerste stappen zetten of je hebt al enige schrijfervaring, maar je bent nog op zoek naar welke stijl of welk genre jou het beste ligt.

Je leert bewust oog te hebben voor verschillende schrijfstijlen en vergelijkt fragmenten van verschillende auteurs om te zien waar jouw natuurlijke stem het meest bij aansluit.

Waar nodig gaan we op ontdekkingstocht langs verschillende genres (en hun kenmerkende vormprincipes), vertrekkend van het genre en de auteurs die je zelf het liefst leest.

Tijdens de schrijfcursus leer je over de essentiële bouwstenen van elk goed verhaal, de ideale verhaalstructuur en verteltechnieken zoals vertelperspectief en -standpunt, red herrings, spanningsboog, URST, enzovoort. Je leert die bewust te gebruiken in je teksten.

Het vertrekpunt zijn je eigen teksten. Maar om het schrijfproces en je creativiteit op gang te brengen, krijg je af en toe korte oefeningen mee.

Minstens twee dagen voor de sessie, bezorg je ons je tekst, zodat we die grondig kunnen lezen en onze feedback voorbereiden.

2. Manuscriptbegeleiding: op weg naar je eigen boek
Je hebt al een manuscript dat (zo goed als) klaar is. Of misschien heb je een geweldig idee voor een boek, maar worstel je met het uitschrijven? In onze schrijfcursus begeleiden we jou van eerste versie tot afgewerkt, drukklaar manuscript.

We gaan niet over één nacht ijs. Bij elke correctieronde bieden we je doorgedreven eindredactie en geven we je aanwijzingen over de verhaalstructuur, eventuele losse eindjes, tegenstrijdigheden in plot en/of karakter, overbodige uitweidingen of ontbrekende informatie.

Samen gaan we op weg om je manuscript om te toveren tot het perfecte boek. Wie weet word jij de nieuwste Matador-auteur!

Waar en wanneer?
De sessies vinden wekelijks, tweewekelijks, … plaats, afhankelijk van hoe snel je schrijft en welke frequentie je verkiest. Wil je meer dan één sessie per week? Ook dat kan!

De sessies van de schrijfcursus vinden telkens online plaats. In een eerste contactmoment maken we kennis met elkaar en peilen naar je verwachtingen en wensen, je voorkennis en ervaring. Nadien, tijdens de verdiepingssessies van de schrijfcursus, duiken we in je zelfgeschreven teksten en diepen we je kennis en vaardigheden uit.

Kosten schrijfcursus
Hoeveel kost onze schrijfcursus precies?

Afhankelijk van de formule die je kiest, kost een sessie zo'n € 55. Daarvoor krijg je elke keer een persoonlijk, online gesprek van een uur en uitgebreide, schriftelijke feedback op je werk.

De voorbereiding van de persoonlijke sessies en het nalezen van de teksten nemen behoorlijk wat tijd in beslag. Daarom is het aantal plaatsen per formule beperkt. Laat de kaas dus niet van je brood eten, schrijf je nu in!

Meer info en inschrijven: https://matadoruitgeverij.be

 

Details

Georganiseerd door Matador Uitgeverij

Duur Meerdere dagen

Prijs € 55.00

Regio Online

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Coaching

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!