Schrijven / Literaire Facetten

Schrijven in Utopia... Wil jij ook deel uitmaken van een schrijversklas, die iedere zaterdagnamiddag tijdens het schooljaar samenkomt om verhalen, gedichten, toneel of scenario's voor pak weg een chatstory te schrijven?

Vak: Schrijven / Literaire Facetten

Vak Schrijven eerste jaar: elke zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur + Literaire Facetten: 1 zaterdag per maand van 15.30 tot 17.30 uur in de schitterende Utopia bibliotheek van Aalst.

Vak Schrijven tweede en derde jaar: elke woensdagavond een groep van 17.30 tot 19.30 en een groep van 19.30 tot 21.30 in Utopia + 1 zaterdag in de maand Literaire Facetten van 15.30 tot 17.30 uur.  

Wat heb je nodig voor het vak?

Een grote liefde voor de Nederlandse taal... en ook een groot speelvogelgehalte. Inspiratie (10%), en transpiratie (90%) De vaste wil om zo exact mogelijk te verwoorden wat in jou leeft, en om jouw inhoud in de meest gepaste vorm mee te delen aan een publiek, groot of klein. Daar komt huiswerk van, met schrijven en herschrijven. En schrappen. En herschrijven. En...

Wat maakt dit vak bijzonder/wat is er zo speciaal aan dit vak?

Je zou daar wel een boek kunnen over schrijven, of je pleegt al een leven lang stiekem gedichten en je zou daar graag wel eens geïnteresseerde lezers voor vinden. Je wil - eindelijk! - eens werk maken van dat toneelstuk voor het plaatselijke gezelschap, of je zou de knepen van het cursiefje onder de knie willen krijgen? Of zelf een podcast maken? Wel, nu is het moment daar om jouw droom om te zetten in werkelijkheid. Je krijgt feedback van je leerkracht, maar ook van de collega’s... en je leert feedback te geven die verder gaat dan ‘ik vind dit goed/niet goed’.

Jouw hoogsteigen project kies jij zelf (zie boven): het kan groot of klein zijn, ambitieus of bescheiden. Jij bepaalt zelf het traject, want het is jouw unieke talent, jouw unieke thema, jouw unieke stem die we willen ontdekken. Tegelijk werk je mee aan een collectief project van de hele groep, en ontdek je de geneugten van samen-werken en dus ook van samen-schrijven.

Wat kan je met dit vak doen?

De volledige opleiding duurt drie jaar. Ieder jaar geven wij een boek uit met werk van al de cursisten: proza, poëzie, drama. Het is tegelijk een jaarboek, een bloemlezing en ons collectief eindwerk-in-druk Maar er gaat ook zelden een jaar voorbij zonder dat een cursist(e) een roman, verhalen- of dichtbundel publiceert.. om maar iets te noemen.

De schrijversklassen hebben hun eigen blog, Inkt moet vloeien! waarop je ook alle informatie vindt over ons collectief project 2020-2021, de uitgave van Een sprookjesboek voor kleine & grote mensen. 

Ook maakten ze het afgelopen jaar de wandel app Crossroads/Besmette Stad.

Sessie(s)

Op woensdagavond en op zaterdagnamiddag, uitgezonderd tijdens de schoolvakanties.


Details

Georganiseerd door De Academie voor Podiumkunsten Aalst

Docent Patrick Bernauw is auteur van historische thrillers zowel voor volwassenen als voor de jeugd, en docent creatief schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst en het Conservatorium van Mechelen.

Duur Lange opleidingen

Start 1 sep. 2021 15:30

Einde 29 jun. 2022 19:30

Prijs € 330.00

Regio Oost-Vlaanderen

Locatie Utopia 1, 9300 Aalst

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 18+

Type Groepscursus

Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!