Starten met schrijven reeks II

Omschrijving

Hou je van schrijven? Wil je op een ontspannen manier, op een gezellige locatie, in een kleine groep, kennis maken met creatief schrijven aan de hand van oefeningen en feedback? Of je nu beginnend of al ervaren bent, jong of oud… Hoewel dit een tweede reeks starten met schrijven is, hoef je de eerste reeks niet per sé gevolgd te hebben om mee te doen — ook schrijfervaring is niet vereist. Wèl belangrijk is dat je gráág schrijft! In elke les bespreken we welke technieken er bestaan en maken we korte, speelse, creatieve schrijfopdrachten. We laten onze fantasie spreken!

Workshop creatief schrijven
Vrijdag, 24/01, 07/02, 21/02, 06/03, 13/03 en 20/03/2020 - 19u00 tot 21u00

In deze reeks hebben we het over:
Vrijdag, 24/01/2020, Workshop 1: Tijd ...
Op welk moment in de tijd laat je je verhaal starten? Over spelen met de chronologische volgorde, welke vertelstructuren er bestaan, flashbacks en flashforwards, en over technieken om te versnellen en te vertragen. Veel oefeningen!
Vrijdag, 07/02/2020, Workshop 2: Spanning opbouwen...
Spanning is van belang in elk verhaal, zelfs als je geen misdaadthriller wil schrijven! We bespreken o.a. cliffhangers, tijdsdruk en manipulatie van kennis. Uiteraard maken we deze keer extra spannende oefeningen!
Vrijdag, 21/02/2020, Workshop 3: Ruimte
De setting, de plaats waar je de handelingen binnen je verhaal laat plaatsvinden, kan verschillende rollen vervullen in een tekst. Theorie over de Ruimte als een manier om je personages te typeren, en oefeningen op het zo geloofwaardig mogelijk overbrengen van je verhaalsetting. Van de inrichting van een kamer tot compleet andere universums: in fictie kan je helemaal 'loos' gaan!
Vrijdag, 06/03/2020, Workshop 4: Stijl
Stijl: jouw persoonlijke stem als schrijver. Welk effect wil je teweegbrengen bij de lezer? Welke stijlfiguren en stijltechnieken bestaan er, en hoe pas je ze toe? Over clichés en symbolen, metaforen en vergelijkingen. Hoe kan je mooi schrijven? Met voorbeelden en oefeningen.
Vrijdag, 13/03/2020, Workshop 5: Tegenstellingen en Contrasten
In Fictie is het fijn werken met tegenstellingen en contrasten. We maken inspirerende oefeningen rond spiegelingen: man-vrouw, rijk-arm, held-antiheld, maar we hebben het ook, o.a., over contrasten oproepen door het verstrijken van de tijd. Laat je verbeelding maar vrij!
Vrijdag, 20/03/2020, Workshop 6: Redigeren en Schrappen
Heel wat schrijvers vinden het herschrijven van hun tekst moeilijk en vervelend. Maar redigeren en schrappen is heel belangrijk: het brengt de essentie van je verhaal naar buiten! Allerhande tips, technieken, en oefeningen om het mooiste uit jouw teksten te halen.

 

Sessie(s)

Telkens op vrijdagavonden, van 19-21u


Inschrijvingsdeadline

19 jan. 2020 11:30


Details

Prijs € 25.00

Georganiseerd door 't Schrijf Kaffee ism Pand7

Docent Karolien Joossens

Locatie Pand7, Kruisstraat 7, Tielt-Winge

Extra info Bezoek de website

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners

Regio Vlaams-Brabant