Verhalen schrijven: van idee tot publicatie

Dagen
217
Uren
07
Min
08
Sec
46

Omschrijving

Je wil fictie schrijven, maar je betwijfelt of je genoeg stof voor een roman hebt?
Of je hebt een veelbelovend idee, maar je weet niet hoe te beginnen? Dan is deze cursus je kans om (meer) schrijfervaring op te doen! Je werkt aan een concreet project: een verhaal schrijven in eenvoudige taal voor een specifieke doelgroep, laaggeletterden. Je verhaal kan passen in de reeks ‘Wablieft’-boeken, uitgegeven door uitgeverij Vrijdag.

Tijdens de cursus - in de lessen en thuis - werk je, onder begeleiding van auteur Leen De Laere, aan een synopsis en enkele hoofdstukken van je verhaal-in-wording. Daarbij krijg je heel wat informatie en oefeningen over verhaalopbouw, personages, dialogen, enz. 

Wablieft-redacteur Ruud Meert geeft advies en feedback op je teksten. Je ontvangt een beknopte syllabus met theorie en schrijftips en een exemplaar van Leen De Laeres verhaal ‘Antwerpen-New York, enkele reis’. Wie weet, wordt jouw verhaal het volgende in de reeks. 

De cursus is gericht op beginners, maar ook meer ervaren schrijvers zijn van harte welkom. 

 

Data
5 woensdagmiddagen, telkens van 13.30u tot 16u.  

De definitieve data van de vijf sessies volgen nog. Deze data zullen afwijken van de gepubliceerde data in onze cursus- en wedstrijdbrochure. O.w.v. de geldende veiligheidsmaatregelen zal de cursus vermoedelijk pas starten in september 2021. 

 

Coronaproof


Het cursuslokaal is voldoende groot om te kunnen werken op veilige afstand. Het wordt ook goed verlucht. 

Mocht het nodig zijn, of bij onvoldoende inschrijvingen, kan de cursus uitgesteld worden. 

Zoals vermeld in de inschrijvingsvoorwaarden is het in deze onzekere tijden eenvoudig om je cursusgeld terugbetaald te krijgen. 

 

Korting:

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

 

I.s.m. Wablieft


Nog 8 vrije plaatsen.

Inschrijven

Sessie(s)

5 woensdagmiddagen telkens van 13.30u tot 16u. O.w.v. de geldende veiligheidsmaatregelen zal de cursus vermoedelijk pas starten in september 2021.


Inschrijvingsdeadline

1 sep. 2021 14:00


Details

Prijs € 145.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Leen De Laere, auteur en Ruud Meert, redacteur bij Wablieft

Locatie Het Predikheren, Mechelen

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Beginners

Regio Antwerpen


Nog 8 vrije plaatsen.

Inschrijven