Zin in: Gallo-Romeins museum

Dagen
30
Uren
08
Min
29
Sec
41

Omschrijving

Vanaf 2021 maken we van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een ander museum, in een andere stad en met andere kunstwerken als inspiratiebron. De tweede sessie strijken we neer in het Gallo-Romeins museum en het Begijnhof van Tongeren.

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je graag mee op pad door het museum en het Begijnhof met inspirerende kijk- en schrijfopdrachten. Vanuit kunst, geschiedenis én de stad Tongeren gaan we ons schrijvend oefenen in actualiteit. Altijd is er wel ergens oorlog, in het groot en in het klein. Altijd is er verzet tegen dat brutale geweld, alleen en in groepsverband.

Grote thema’s uit de geschiedenis van Vlaanderen en van Europa, daar maken we kleine schrijfstukjes van. Kleurrijk, ijzersterk in een ogenblik van een poëtisch bestaan. 

We bezoeken ook ‘Onder de Linde’, een idyllisch pleintje in het Begijnhof, erkend als als UNESCO cultureel erfgoed. Vrouwen die los van kerkelijk erkende kloosterregels erin slaagden een vrij zelfstandig leven te leiden. Oorlogen, aanvallen en verdedigen, vechten om te overleven.

Eén helm kan voldoende zijn om je verhaal te beschermen. We gaan schrijven en luisteren naar elkaars verhalen als verzet tegen isolement in deze vreemde tijden. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag.  


Prijs: 47 euro (incl. ticket, koffiepauzes, lesmateriaal) 

Korting

15% korting voor jongeren (-26), leden van de Literaire Loge, leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).

Korting bij hele reeks ‘Zin in Musea’
Deze sessie maakt deel uit van een groter traject ‘Zin in Musea’, telkens de laatste zondag van de maand. Wil je ook de andere drie sessies volgen? Dan bespaar je 47 euro en krijg je één sessie cadeau. Je betaalt dan 141 euro i.p.v. 188 euro.
Deze actie is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Wil je inschrijven voor de hele reeks?
Stuur dan uiterlijk 21 januari een mail naar info@creatiefschrijven.be met als onderwerp ‘Zin in Musea’


De andere sessies zijn op: 

28/3: MSK, Museum voor Schone Kunsten, Gent

25/04: MuZEE en Spilliaerthuis, Oostende

30/05: Middelheimmuseum(Park), Antwerpen

 

Foto: Joeri Thiry


Nog 8 vrije plaatsen.

Inschrijven

Sessie(s)

28 februari 2021 van 11u tot 17u.


Inschrijvingsdeadline

26 feb. 2021 15:00


Details

Prijs € 47.00

Georganiseerd door Creatief Schrijven

Docent Christina Vanderhaeghe

Locatie Gallo-Romeins museum

Kaart Open de kaart

Leeftijdscategorie 16+

Niveau Alle niveaus

Regio Limburg


Nog 8 vrije plaatsen.

Inschrijven