Johnny Nys is Vlaamse winnaar Flash Fiction 2019

En de winnaar is… Johnny Nys uit Heist-op-den-Berg. Met zijn ultrakort verhaal ‘Smakelijk’ kon hij de jury van de EACWP Flash Fiction overtuigen en stoot door naar de finale. Daar neemt hij het op tegen 12 kandidaten uit verschillende landen. Alle finalisten kun je hier lezen.

 

Stem jouw favoriet naar de eerste plaats

Ook het publiek krijgt een stem: de publiekslieveling krijgt drie extra punten bij de telling. Geef Johnny een duwtje in de rug en stem onze Vlaamse winnaar naar de Europese overwinning.
Stemmen kan nog tot 1 juni en dat doe je hier.

Op 30 juni wordt de laureaat bekendgemaakt. Die wint 600 euro en twee overnachtingen in de (Europese) hoofdstad, Brussel.

 

Wie is Johnny Nys? 

Veel succes dus voor Johnny Nys, die al sinds hij zich kan herinneren verhalen verzint. Met zijn 40 lentes zijn er dat al heel wat. Een vijftal kortverhalen daarvan werden gepubliceerd in diverse literaire magazines en kranten. Hij leerde de stiel nog op een ouderwetse typemachine.
Momenteel volgt hij een opleiding literaire creatie bij de Genkse Academie voor Kunst. Wie graag ontdekt wat Johnny nog zoal uit zijn pen tovert, kan terecht op zijn blog: literaliefde.blogspot.be.