All Write Now

Met All Write Now gingen we samen met Dimitri Leue en Boek.be op zoek naar jong schrijftalent tussen 12 en 16 jaar. 30 jonge schrijvers ontvingen een uitnodiging voor de schrijfuitdaging op 3 november 2015 op de Boekenbeurs. Jeugdauteur Dirk Bracke startte de dag met een inspiratiesessie en een schrijfopdracht. De jongeren kregen enkele uren de tijd om aan hun nieuwe tekst te werken. Drie professionele schrijfcoaches stonden hen bij, beantwoordden hun vragen, gaven tips en feedback.

Ben je benieuwd naar het resultaat van die schrijfuitdaging? Lees de nieuwe teksten van de jonge schrijvers hier (PDF 247 kB).

Winnaars

Uit deze nieuwe teksten koos de leesjury 11 laureaten. Die brachten hun kersverse tekst op het Boekenbeurspodium tijdens de live show met Dimitri Leue. Juryleden Peter Briers (journalist), Sylvia Van Driessche (auteur en ex-hoofdredacteur van Joepie) en Belle Kuijken (acquirerend redacteur bij uitgeverij Querido) gaven feedback. Ze kroonden de vijftienjarige Eva Van De Putte tot winnaar. Haar gedicht ‘Omabloesems’ sprak tot de verbeelding.

Omabloesems

Mijn oma is als een herfstblaadje,
ze valt niet, maar dwarrelt naar beneden.
Ooit was ze groen, volop aan het fotosynthesen.
Bladeren schimmelen als slagroom in haar haar.
Ze is wat aan het vergelen.
De nerven in haar ogen zijn rood.
Ze is een beetje uitgedroogd.

Vroeger kon ze een boom op zich zijn,
ze plooide mee met de wind en liet haar takken ruisen,
alsof ze de dauwdruppels nadeed.
Dan liet ze me in haar klimmen,
bouwde ik een boomburcht,
en probeerde de herfst tegen te houden.

De 13-jarige Ward Maquoi won de Publiekprijs met zijn verhaal ‘Vespa vakantie’.

 

Beeldverslag

Bekijk op Facebook het fotoverslag van All Write Now.

_MG_4789

Dimitri Leue, de juryleden en de 11 laureaten: Eva Van De Putte, Ivana Noa, Laura Francis, Lotte Bervoets, Louise Allegaert, Mona Dierickx, Nina Bastien, Rosie Maes, Tess Jacobs, Ward Maquoi en Zaza Van Genugten.

Laura Nicasie maakte een verslag op storify.com.

 

Check de oproep van Dimitri Leue: