Azertyfactor

online kansenplatform voor schrijfliefhebbers

Op Azertyfactor gaat Creatief Schrijven vzw op zoek naar nieuwe of minder nieuwe schrijvers met een stevige portie x-factor. Je kunt op het platform een profiel aanmaken, teksten delen met een breed publiek en deelnemen aan allerlei schrijfkansen. Uitgevers, auteurs en redacteurs houden het platform in de gaten en selecteren er hun favoriete teksten. Je kunt er ook gewoon teksten lezen en nieuw schrijftalent spotten.

Kortom, Azertyfactor is dé virtuele plek voor schrijfliefhebbers.  We zijn benieuwd naar jouw fijne leeswaren. Pseudoniemen toegelaten.

 

 

 

NIEUW SCHRIJFTALENT GESPOT OP AZERTYFACTOR

Elke woensdag kiest een specialist uit het boekenvak zijn favoriete tekst op het kansenplatform.

 

HET BOEK ‘Mijn Azertyfactor’

Azertyfactor bestaat vijf jaar. En dat vieren we maar wat graag met een boek. Mijn Azertyfactor. Aan de slag met schrijftalent. Een origineel doe-boek met een eigenzinnige selectie van 25 teksten die de afgelopen jaren ‘tip van de week’ waren op Azertyfactor. Inclusief originele schrijfopdrachten die je schrijfspier trainen en je Azertyfactor verhogen.

Vitalski stelde de bloemlezing samen en voorzag elke tekst van scherpzinnige feedback. Ook de commentaar van de tipgevers onder wie Christophe Vekeman, Anne Provoost, Heidi Lenaerts en Elvis Peeters is opgenomen.

Wie de teksten en feedback grondig leest, haalt er zeker heel wat inspiratie uit om eigen teksten te verbeteren. Bestel het bij Creatief Schrijven vzw voor slechts 15 euro.

 

SPEEDDATE MET SPECIALISTEN UIT HET BOEKENVAK – 2016 

Experts uit het boekenvak hielden tijdens de Boekenbeurs Azertyfactor  extra goed in de gaten. Elke dag koos een gerenommeerde auteur, uitgever, … zijn absolute favoriet. Op 11 november 2016 mochten volgende onbekende schrijvers in gesprek met de vakspecialisten:

 

img_0873

 

 

SPEEDDATE MET SPECIALISTEN UIT HET BOEKENVAK – 2014

Tijdens de Boekenbeurs 2014 selecteerden schrijvers en specialisten uit het boekenvak elke dag hun favoriete tekst op Azertyfactor.  Onder meer auteurs Els Beerten,  Marnix Peeters en Kris Van  Steenberge uitgever Katrien De Loose en Antwerps Stadsdichter Stijn Vranken grasduinden dit jaar tussen de inzendingen op het platform.

De schrijvers van de geselecteerde teksten werden op 11 november 2014 uitgenodigd op de Boekenbeurs voor een speeddate met de tipgevers. Er was ruimte voor vragen over publiceren, debuteren, schrijven, schrappen en promotie maken.

De gelukkige geselecteerden waren:

Kathleen met De VluchtJan Hardies met ZandlopersJuliëtte Rosenkamp met Wijn met een rietje, Jan De Palmeneire met DilbeekJürgen Nakielski metWoensdagbloesemRuth Aerts met MetaforensischGert-Jan Van den Bemd met Het raadselLennaert Leo met Binnengluren, Julian Nikula met De eend, Maarten met Hoed in de hand en Shari Van Goethem met Olifanten.

 

Bekijk een sfeerverslag op Flickr.

_MG_8420


Speeddate 2013

In  november 2013 selecteerden auteurs Saskia De Coster, Marnix Peeters, dichters Daniel Billiet, David Troch, Xavier Roelens en Michaël Vandebril, uitgever Rudy Vanschoonbeek, literair recensent Dirk Leyman, redacteur Sarah Vankersschaever, boekhandelaar Bart Van Aken en Guillaume Van der Stighelen elke dag hun favoriete tekst. Bekijk de sfeerbeelden van de speeddate op Flickr of Facebook.

Thomas, deelnemer aan de eerste speeddate in 2013 ontmoette Saskia De Coster: “Als favoriet van Saskia De Costers mocht ik op speeddate gaan met haar en andere schrijvers, uitgevers en journalisten. Voor het eerst kreeg ik feedback en tips van anderen waarmee ik vooruit kon. Nog vaak denk ik tijdens het schrijven terug aan die dag. Het stuwt me vooruit.”

MAAK JE EIGEN BOEK IN DE AZERTYFACTORY OP DE BOEKENBEURS

Wil je graag een boek schrijven? Dan kon je op de Boekenbeurs de Azertyfactory bezoeken. Deze tot de verbeelding sprekende machine maakte van iedereen in een mum van tijd een schrijver. Elke bezoeker ging naar huis met een eigen bestseller onder de arm.

Kristof D'hanens

Azertyfactory = initiatief van Creatief Schrijven vzw, Aksident en De Klopperij i.s.m. Create & Shop my books, Jacop Print, Spatie, Offitech, Albyco en Antalis.

Azertyfactory 2013

Cultuurminister Joke Schauvliege publiceerde op de Boekenbeurs 2013 in de Azertyfactory haar eerste roman met als titel De Boekennacht. Daarna volgde er een ware stormloop. Nog 1067 gegadigden onder wie ook Marc de Bel, Ianka Fleerackers en Bart Cannaerts, lieten hun boek drukken.

Studenten journalistiek van de AP Hogeschool maakten een reportage over de Azertyfactory.

Hier zie je de Azertyfactory in werking. Bekijk ook de fotogalerij op Flickr.

Bekijk het interview met de Minister Joke Schauvliege over haar roman De Boekennacht.