Het Groot Dictee Heruitgevonden

Vanaf 2019 coördineert Creatief Schrijven vzw ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden‘; een origineel taalspel dat plaatsvindt de eerste vrijdag van december in een bibliotheek in jouw regio.
Begin alvast te oefenen en zet vrijdagavond 6 december 2019 met stip in je agenda.

Monogram: Nicolas Marichal

Oefenmateriaal

Zoek een zoetgevooisde stem die één van deze teksten in je oor wil fluisteren en begin alvast te oefenen! Creatief Schrijven vzw organiseerde in 2018 het Kort dictee der Nederlandse taal. De tekst vind je hier (pdf).
De tekst van Het Groot Dictee Heruitgevonden editie 2018 ontdek je hier (pdf).

 

Voorgeschiedenis

Twee toffe madammen van de bibliotheek van Mechelen, Brien Coppens en Mia Vaes, ontwikkelden in 2017 samen met Ludo Parmentier een variant op het welbekende en zeer plechtstatige Groot Dictee. Ze kwamen met een fris taalspel op de proppen dat een breed publiek kan bekoren.

In 2018 boden ze dat concept aan aan alle Vlaamse bibliotheken. Maar liefst 60 uit verschillende hoeken van Vlaanderen sprongen enthousiast op de kar en organiseerden in december 2018 het dictee in hun eigen bibliotheek. Bovendien zetten ook heel wat gerenommeerde taalfans hun schouders onder het dictee als presentator, onder wie Martin Tanghe, Guy Mortier en Frank Deboosere.

 

Het Groot dictee editie 2019

Vanaf 2019 coördineert Creatief Schrijven vzw het dictee. Dat vindt plaats op vrijdagavond 6 december 2019. Noteer de datum alvast in je agenda.

Wil je als bibliotheek het dictee organiseren en sta je nog niet in onze mailinglijst? Laat het weten. Stuur een mailtje naar info@creatiefschrijven.be.  Uiterlijk 15 mei mag je als bibliotheek meer info verwachten.


 

Wil je graag het antwoord op de vraag uit ons e-zine van april?

Is het chocoladecakeje of chocolade-cakeje en moelleux of mouilleux?

In beide gevallen: het eerste antwoord: chocoladecakeje en moelleux.