BK Poetry Slam 2018

Na een spannende strijd en een wervelstorm van literaire kaakslagen werd REQ Belgisch kampioen Poetry Slam 2018! De tien beste slammers van het land namen het tegen elkaar op tijdens het BK Poetry Slam in cc Jacques Franck in Sint-Gillis.

Elke slammer kreeg 3 minuten om de vakjury te overtuigen. De vijf finalisten met de meeste punten en de publiekswinnaar gingen door naar de tweede ronde. Na de derde ronde met drie finalisten ging de jury in beraad en riepen zij REQ uit Luik uit tot Belgisch Kampioen. Maravilha en Bout de Souffle waren de 2 andere finalisten. Ook de toeschouwers stemden massaal voor REQ zodat hij ook de publieksprijs kreeg.

SLAMMERS BK POETRY SLAM 2018: Marjanders
 (voorronde Kortrijk), Inke Gieghase (voorronde Genk), Esohe Weyden (voorronde Leuven), Bout de Souffle (voorronde Brussel), Crocodile Deedee (voorronde Mons), Slamdog (voorronde Charleroi),REQ (voorronde Luik), John Brains (voorronde Gent), Maravilha Munto (voorronde Antwerpen), Kristien Spooren (voorronde Antwerpen).

JURY: Joost Vandecasteele, Monica Kamara, Solange Mariano dos Reis Borges, Mambele, Youness Mernissi

Vraag je je af wat slam poetry precies is? Check dit filmpje van de Antwerpse voorronde in 2016 en de publicatie Poetry Slam Poetry, boordevol tips van professionals.

 

Winnaar BK 2017

Lisette Ma Neza won het BK Poetry Slam 2017. Giovanni Baudonck werd tweede en Kevin Amse ontving een bronzen medaille. Lisette gaf de ochtend nadien een interview op Radio 1 waar ze zelf ook live een tekst bracht. Herbekijk het fragment hier:

Schermafdruk 2018-02-27 11.37.42

 

Zij verdedigde ons land tijdens het EK Poetry Slam in Brussel waar ze tweede werd. Lisetta Ma Neza staat binnenkort als Belgische finalist op het WK Poetry Slam in Parijs. Spannend!

Vinyl Rough and Tough Poetry Slam

Creatief Schrijven coördineert dit jaar voor de zevende keer het BK Poetry Slam 2018. Vorig jaar verzamelde ze verschillende BK-finalisten van doorheen de jaren op een vinylplaat. De vinyl is te koop  bij Creatief Schrijven.

 

In 2016 maakte het VRT-journaal een reportage over de BK-finale:

Schermafdruk 2017-04-04 14.28.40

Het BK Poetry Slam 2018 is een initiatief van Creatief Schrijven vzw.