BK Poetry Slam 2018

De tien beste slammers van het land nemen het binnenkort tegen elkaar op tijdens het BK Poetry Slam. Elke slammer krijgt 3 minuten om de vakjury te overtuigen. Naast de stem van de jury telt ook jouw stem! Van harte welkom op 29 september in cc Jacques Franck in Sint-Gillis.

Verwacht je aan een wervelstorm van literaire kaakslagen en straffe quotes. Charlotte De Metsenaere leidt de wedstrijd tweetalig in goede banen. Minister Sven Gatz reikt de prijs uit.

Kom jouw favoriet een hart onder de riem steken en roep, fluit of klap hem, haar of x naar de overwinning! Alle info over de finale vind je ook op het facebook-event.

Het BK Poetry Slam is gratis.

Vraag je je af wat slam poetry precies is? Check dit filmpje van de Antwerpse voorronde in 2016 en de publicatie Poetry Slam Poetry, boordevol tips van professionals.

 

Winnaar BK 2017

Lisette Ma Neza won het BK Poetry Slam 2017. Giovanni Baudonck werd tweede en Kevin Amse ontving een bronzen medaille. Lisette gaf de ochtend nadien een interview op Radio 1 waar ze zelf ook live een tekst bracht. Herbekijk het fragment hier:

Schermafdruk 2018-02-27 11.37.42

 

Zij verdedigde ons land tijdens het EK Poetry Slam in Brussel waar ze tweede werd. Lisetta Ma Neza staat binnenkort als Belgische finalist op het WK Poetry Slam in Parijs. Spannend!

Vinyl Rough and Tough Poetry Slam

Creatief Schrijven coördineert dit jaar voor de zevende keer het BK Poetry Slam 2018. Vorig jaar verzamelde ze verschillende BK-finalisten van doorheen de jaren op een vinylplaat. De vinyl is te koop  bij Creatief Schrijven.

 

In 2016 maakte het VRT-journaal een reportage over de BK-finale:

Schermafdruk 2017-04-04 14.28.40

Het BK Poetry Slam 2018 is een initiatief van Creatief Schrijven vzw.