De Poëziedokter

Poëzie is uiterst geconcentreerde taal. Een goed gedicht is een krachtig geformuleerd taalshot. Maar hoe laat je de woorden stromen? Hoe breng je gelaagdheid in je tekst? Hoe weet je dat je met jouw gedichten op een goed literair spoor zit?

De Poëziedokter ontvangt je graag in zijn kabinet in ziekenhuis ZNA Sint-Elisabeth in Antwerpen voor een persoonlijke feedbacksessie van 20 minuten. Troubadour Peter Holvoet-Hanssen, winnaar van de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap en voormalig VRT-Boekendokter, geeft je tips en concreet poëzie-advies. De Poëziedokter geeft feedback op haiku’s, sonnetten, vrije verzen, slam poetry en performance poëzie. Dichter-verpleegster Lotte Dodion verzacht de pijn met poëzie. In een mum van tijd heb je weer pit in je pen.

Breng drie staaltjes van je poëzie mee (in 2-voud) en een duidelijke vraag die te maken heeft met waar de obstructie zich situeert.

 

CONSULTATIES: 20 EN 21 FEBRUARI

Na een geslaagde eerste reeks consultaties in het najaar van 2015, ontvangt Poëziedokter Peter Holvoet-Hanssen je opnieuw in zijn kabinet op zaterdag 20 februari (10.30u – 18u) en zondag 21 februari (14-18u) in ZNA Sint-Elisabeth, Leopoldstraat 26, 2000 Antwerpen.

HOE SCHRIJF JE IN?

Schrijf je uiterlijk op 12 februari in op www.azertyfactor.be/kansen. Neem deel aan de schrijfkans “De Poëziedokter heropent zijn kabinet” en voeg 3 gedichten toe van max. 1 A4-pagina en geef aan wanneer je op consultatie wenst te komen.

We houden rekening met je voorkeur, maar kunnen niet garanderen dat er nog een plekje vrij is op het moment dat je inschrijft. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.

Schrijf € 9/€ 7 (voor studenten) over op het rekeningnummer van Creatief Schrijven vzw: BE06 7310 3181 1022, met vermelding van je naam + Poëziedokter.

POËZIEDOKTER PETER-HOLVOET HANSSEN NODIGT JE UIT

Met steun van Antwerpen Boekenstad en met dank aan ZNA Sint-Elisabeth.