BK Poetry Slam 2015

Nieuwe formule

De positieve kracht van slam poetry geeft beoefenaars en (toevallige) toeschouwers vaak een boost. Daarom zetten we in de toekomst nog steviger in op dit genre. En dat doen we uiteraard niet alleen. Het nieuwe concept dat we lanceren voor het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam 2015 ontstond in een open geest, die ook eigen is aan slam poetry. Slammers en organisatoren zaten samen met ons rond de tafel en engageren zich sterk om samen met ons dit verhaal verder te schrijven.

Vanaf 2015 zal het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam jaarlijks plaatsvinden.

 

 

Simon Raket is Belgisch Slamkampioen 2015

Op zaterdagavond 17 oktober streden 17 slammers om de titel van Belgisch Slamkampioen 2015:

Amina Belorf, Berat DincerCaptain Frakas, Carmien Michels, Giovanni Centola,Infinite Joy (Hari Nalwa), Joris PinseelJosh, Kevin Amse, ‘l Homme ChouetteLisette Lombé, Martijn Nelen, Mon, Moya De FeyterSelçuk Tufek, Simon Raket, Slamdog.

De Brusselse Simon Raket won het BK Poetry Slam 2015 in Muntpunt na een spannende gelijkstand met Martijn Nelen. Simon won de laatste battle met de tekst ‘Speakeasy Club’. Hij wint een ticket naar het EK Poetry Slam in Tartu, Estland. De 20-jarige Giovanni Centola sleepte de publieksprijs in de wacht.

Schermafdruk 2015-10-19 10.10.31

Chantal De Smedt, presentatrice bij FM Brussel, leidde de wedstrijd tweetalig in goede banen. Dj Proceed verzacht de knock-outs met zalvende beats. Het BK Poetry Slam was de afsluiter van SLAMCITY; een nieuw Brussels trefpunt voor urban woordkunsten. Vanaf 14u kun je in Muntpunt terecht voor schrijf- en rapworkshops, een open mic en performances.

Het BK Poetry Slam was een coproductie met Muntpunt, Pianofabriek en Lezarts Urbains met de steun van de Koning Boudewijnstichting.

Het fotoverslag vind je op de Facebookpagina van Creatief Schrijven vzw. We maakten ook een filmpje.

 

Het VRT journaal maakte een reportage van het BK Poetry Slam:

Nieuwe afbeelding (2)

 

Poolhert Productions maakte in opdracht van De Morgen een reportage van Simon Den Haerynck aka Mon. De productieploeg volgde Mon voor, tijdens en na het BK Poetry Slam 2015.

Schermafdruk 2015-11-16 12.22.17