BK Poetry Slam 2017

Op 28 oktober streden de elf beste slammers van België tegen elkaar in een bikkelharde woordenstrijd. De boksring van de avond was opgesteld in het Kaaitheater in Brussel. Na een spannende strijd tussen vier finalisten won Lisette Ma Neza (19) uiteindelijk het BK Poetry Slam 2017. Teddy Bair kaapte een vierde plaats weg, Kevin Amse ontving een bronzen medaille en Giovanni Baudonck werd vice-kampioen.

Lisette Ma Neza ontving niet alleen de juryprijs, maar eveneens de publieksprijs. Het is de eerste keer dat een Nederlandstalige vrouw het BK Poetry Slam wint. De jury had een lastige taak dit jaar. Stuk voor stuk waren de finalisten ijzersterke kandidaten. Lisette Ma Neza werd op 2 december tweede op het EK Poetry Slam in Brussel.

Finalisten

Sinds mei waren er in heel België verschillende voorrondes met zo’n twintigtal kandidaten. De winnaars van deze voorrondes selecteerden zich voor de finale van het BK Poetry Slam 2017. Deze elf sterke, uiteenlopende kandidaten vonden een weg naar de finale: Giovanni Baudonck (voorronde Pianofabriek), Sven De Swerts (voorronde You On Stage), Anke Somers (voorronde Uwoorden), Leïla (voorronde Prix Paroles Urbaines), Serial D’Rimeur (voorronde enV.I.E.S.), Kevin Amse (voorronde Wolven van La Mancha), Lisette Ma Neza (voorronde You On Stage), Teddy Bair (voorronde De Stroate), Nestor (voorronde Prix Paroles Urbaines), Le Chauve sourit (voorronde GoSlam Collectif) en Najib (voorronde La Zone).

Een professionele jury met o.m. Slongs Dievanongs en dichter Antoine Boute gaf die avond instant feedback.

Vinyl Rough and Tough Poetry Slam

Creatief Schrijven coördineerde dit jaar voor de zevende keer het BK Poetry Slam 2018. Vorig jaar verzamelde ze verschillende BK-finalisten van doorheen de jaren op een vinylplaat. De vinyl is te koop  bij Creatief Schrijven.

Geselecteerden CBK Poetry Slam 2017

Vlaanderen:

Brussel/Wallonië:

In 2016 maakte het VRT-journaal een reportage over de BK-finale:

BK Slam scherm