Gouden Meeuw 2010

Heidi Lenaerts (Klara) en Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) beoordeelden samen met een tweekoppige publieksjury alle inzendingen op inhoud en vorm. Bart Vermeer uit Lommel sleepte De Gouden Meeuw in de wacht voor zijn dichtbundel ‘Brutus en Medea‘. Zijn vindingrijke taalspel viel de jury onmiddellijk op. “Deze bundel is een plezierige vondst vanwege het goed bedachte concept, de meer dan aardige teksten en de verzorgde vormgeving.”

De bundel is een tête baiche, wat in het boekenvak zoveel wil zeggen als een werk met twee covers. In dit geval één vrouwelijke kant, Medea, en één mannelijke, Brutus.

Bart kreeg via Local Publishers een heruitgave van zijn boek. Hij ontving ook een kunstwerk van Annemiek Hamelink. Momenteel werkt Bart aan een roman. Uitgeverij Vrijdag is geïnteresseerd om deze op de markt te brengen.

De jury reikte ook nog enkele andere prijzen uit. Marie Van Praag ontving voor haar boek ‘Wij en Ik’ de prijs voor het mooiste kinderboek. Marina Dubois nam voor ‘Blauwe Woorden’ de prijs in ontvangst voor het beste manuscript. De dichtbundel ‘Pizzeriaromantiek’ van Tom Driesen kreeg de prijs voor de origineelste vormgeving.