Gouden Meeuw 2012

Lieva

Lieva Van de Vijver uit Gent wint met haar roman De dans van de regenboog de Gouden Meeuw 2012. Dat maakten juryleden Friedl’ Lesage (Radio 1), Eva Berghmans (De Bezige Bij Antwerpen) en Michael De Cock (schrijver-theatermaker) op 11 november bekend. Lieva is niet aan haar proefstuk toe. De dans van de regenboog is de tweede roman die ze in eigen beheer uitgaf. De derde roman is bijna klaar. Lieva werkt als vrij gevestigd psychotherapeute, psychoanalytica.

Lieva Van de Vijver wint professionele promotieondersteuning van Saskia Videler (oprichter Storees.net) en Gerda Reynaert (ex-literair agente), een e-bookversie van haar roman en verspreiding in verschillende boekhandels.

De dans van de regenboog

In De dans van de regenboog beschrijft Lieva Van de Vijver op een heel authentieke, intense maar draaglijke manier hoe je afscheid neemt. Of om het met de woorden van de oma uit de roman te zeggen: “Dat dood zijn is niets, het is dat sterven.” De auteur vertelt niet zomaar een verhaal. Ze beschrijft het afscheid van haar zus.  Wie een naaste verloren heeft, herkent vast de draden van verdriet en ellende. Draden van liefde ook, aangewakkerd door het heldere besef dat er geen tijd te verliezen valt.

De dans van de regenboog kost 17,50 euro en is te verkrijgen bij De Groene Waterman (Antwerpen), De Tijd Hervonden (Hasselt), De Zondvloed (Mechelen en Roeselare) en Limerick en Walry in Gent.

Wil je het boek in je brievenbus? Schrijf dan 20 euro over op rekeningnummer BE56 0014 2388 1588 met vermelding ‘regenboog’.

De winnaar in de media

De Standaard der Letteren publiceerde een interview met Lieva op 16 november. “Ik wil mijn creatieve vrijheid bewaren.”

Het Nieuwsblad interviewde Lieva op 11 november. “Gentse wint Gouden Meeuw met ‘De dans van de regenboog’.”

ATV maakte een reportage over de winnaar van de Gouden Meeuw.

 

Eervolle vermeldingen Gouden Meeuw 2012

  • Sofie Schoeters kreeg een vermelding voor beste manuscript met Boven de garage is het stil. Sofie laat volgens de jury het verhaal het verhaal zijn en zet details en personages treffend neer.
  • Ellen Van Pelt verdiende de eervolle vermelding beloftevolle novelle voor Drift.
  • An Vandermeulen sleepte de vermelding voor bijzondere vormgeving in de wacht voor haar kunstzinnige en passionele creatie L’histoire d’un amour fou.

 

Sfeerbeelden van de prijsuitreiking

Bekijk zeker de sfeerbeelden van de prijsuitreiking op de Boekenbeurs.