Liefde voor Lyriek 2013

Liefde voor Lyriek is een tweejaarlijkse liedtekstwedstrijd voor rappers en rockers, schlagerfans en emopoëten. De wedstrijd loopt parallel met de tweejaarlijkse Nekka-wedstrijd. Nekka gaat op zoek naar jong Nederlandstalig muzikaal talent.

Campagnebeeld: Kelly Van den Saffele

 

Winnaars 2013

Bij deze editie ontvingen we 125 liedteksten. Zowel klassieke titels (‘Vaarwel’, ‘Weet je nog?’, ‘Herinneringen’) als teksten met tot de verbeelding sprekende namen als ‘DIPSAUS’ en ‘In de straat waar de lantaarns kapot zijn’ kwamen aan bod. Juryleden Pieter Embrechts, Mira en Uberdope lazen zeer aandachtig alle inzendingen en kozen uiteindelijk zeven laureaten (PDF met teksten):

Sandrine Lambert – De Wereld van Hermien
Wolf Vanpaemel en Wouter Voorspoels – Wanneer men door de modder moet
Erik van Ophoven – Ik ben je bijna kwijt
Olga Ponjee – Dertig en een beetje
Anton Segers – Man man man
Janet Kleiberg – Mijn dochter loopt
Amanda Velt – Stoeprand op, stoeprand af

De feedback van de jury ontdek je in het juryverslag (pdf).

winnaars 2013 web

Prijsuitreiking op de Nekka-wedstrijd: Erik van Ophoven, Amanda Velt,
Olga Ponjee, Anton Segers, Janet Kleiberg, Wolf Vanpaemel

 

Prijzen

De liedteksten van de 7 laureaten werden op muziek gezet door de finalisten van de Nekka-wedstrijd. Liedtekstschrijvers en finalisten van de Nekka-wedstrijd ontmoetten elkaar om dieper in te gaan op de zin/onzin van bepaalde woorden, zinnen, enz. Coaches Lennaert Maes, o.a. bezieler van Lenny en de Wespen, en Walter Janssens, bezieler van cabaretduo ManManMan, waren er ook bij en inspireerden, motiveerden en stuurden bij om samen een nieuwe hit te creëren.

Tijdens de finale op 8 februari 2014 in de Antwerpse Arenbergschouwburg kon je deze nieuwe songs voor het eerst horen. De laureaten van Liefde voor Lyriek kregen dan een VIP-ontvangst en namen op het podium hun boekenpakket in ontvangst.

Organisatie: Creatief Schrijven vzw i.s.m. Nekka, Poppunt, MuziekMozaïek en Jeugd & Poëzie.