Liefde voor Lyriek 2015

“Wat niet gezegd kan of mag worden, past meestal perfect in een liedje,” beweert Niels Boutsen, die met Stoomboot zijn muzikale droom beleeft. Niels zetelt samen met singer-songwriter Eva De Roovere en rapper Brihang in de jury van de liedtekstwedstrijd Liefde voor Lyriek.

Laureaten

Meer dan 100 straffe inzendingen ontvingen we voor de liedtekstwedstrijd Liefde voor Lyriek. Juryleden Eva De Roovere, Niels Boutsen (Stoomboot) en Brihang selecteerden 5 laureatenIgor Daems, Ko De Laat, Koen Vandeun, Dominique Minten en Marianne Nieuwinckel. Zij nemen tijdens de finale van de Nekka-wedstrijd hun prijzen in ontvangst; een boekenpakket en een nieuw gecomponeerd lied door jong Nederlandstalig muzikaal talent. Eervolle vermeldingen gaan naar Tracey Derijckere en Sam Durnez die volgens de jury bijzonder knappe teksten in het dialect schreven. Ontdek hier de winnende teksten (PDF).

Ook jij kunt de nieuwe songs en de aanstormende groepen live ontdekken tijdens de finale op zaterdagavond 6 februari 2016 in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Vanaf 20.15u strijden zes groepen voor een plaats op de Nekka-nacht. Koop vandaag nog je ticket. 

Juryleden

Niels Boutsen won in 2011 als jongste winnaar ooit de Nekka-wedstrijd. Sindsdien oogst hij succes met zijn Nederlandstalige songs in Vlaanderen en Nederland. Ook singer-songwriter Eva De Roovere en rapper Brihang zweren bij hun moedertaal wanneer ze teksten schrijven. Dat kan ook dialecttaal, verkavelingsvlaams, koeternederlands of West-Vlaams Brihangs zijn. Voor Brihang zijn de teksten een essentieel onderdeel van zijn songs: “Ik geloof in hip hop als poëtisch genre. Ik schenk aandacht aan taal en probeer woorden met betekenis uit te brengen.”

Stoomboot (c) Arne Frost eva de roovere Brihang

        (c) Arne Frost                  (c) MDJ photography                       (c) flus.be

Wil je zelf een liedtekst schrijven? Check onze publicatie Er moet ook nog tekst op die je gratis kunt downloaden op www.creatiefschrijven.be/liedteksten-schrijven/.