Schrijfdag 2015

De Schrijfdag is de jaarlijkse literaire hoogdag voor en door schrijvers.

Heb je schrijfplannen? Wil je literair bijtanken? Of wil je beter of meer schrijven, of meer ontdekken over het schrijfproces? Dan ben je van harte welkom op onze jaarlijkse Schrijfdag, die elk jaar in een andere provincie plaatsvindt.

De achtste Schrijfdag vond plaats op 25 april 2015 in het karaktervolle gebouw De Grote Post in Oostende. Wie wil, waaierde uit. Je kon samen met Bart Plouvier reisverhalen schrijven op zee, intiem koffie drinken met Charlotte Mutsaers in Hotel du Parc, deelnemen aan de schrijfwandeling of je even terugtrekken in onze Schrijverscaravan op de dijk.

Na de Schrijfdag maakten we de winnaars van ‘De zin van je leven’ bekend. De Provincie West-Vlaanderen reikte de Provinciale Prijs Letterkunde voor Dramatische Kunst uit aan Geert Six voor zijn theatertekst Alain. We sloten de Schrijfdag dansend af met een bijzonder swingende editie van De Sprekende Ezels bij onze vrienden van Vrijstaat O.

Blik terug op het volledige programma met workshops en lezingen van o.m. Ish Ait Hamou, Peter Verhelst, Evelien De Vlieger, Jef Aerts, Delphine Lecompte en rapper Ozi One.

Campagnebeeld: Nana Ramael.

 

DE ZIN VAN JE LEVEN

Met ‘De zin van je leven’ gingen we op zoek naar die ene rake volzin. Meer dan 160 schrijfliefhebbers stuurden de zin van hun leven in. Radiopresentatrice Barbara Rottiers en auteur Gie Bogaert selecteerden de zes mooiste inzendingen en kroonden Nicolas Van Herck tot winnaar met: “Ze zoent zoals ze valt, met haar handen vooruit”. Hij won een overnachting voor twee personen in Hotel du Parc. Op de Schrijfdag stemden de deelnemers Luc Van Helmont tot Publieksprijswinnaar.

Typografe Geertrui Storms maakt van de zes geselecteerde zinnen een unieke reeks postkaarten die we op de Schrijfdag in Oostende presenteerden. Bestel de reeks na op www.creatiefschrijven.be/postkaarten-de-zin-van-je-leven/.

postkaarten (c) Kastaar

Foto: Kastaar

 

SFEERBEELDEN

Bekijk het fotoverslag op onze Facebook-pagina en Flickr.

Impressies van o.m. Charlotte Mutsaers, Peter Verhelst en Ish Ait Hamou:

 

Tips van uitgevers:

  

(HER)BELUISTER DE PANELGESPREKKEN

 
 

 

MET STEUN VAN:

Provincie West-VlaanderenStad Oostende en CC De Grote Post.

W-VL logo koepel cmyk  Oostende_logo Grote post