Schrijfdag 2016

De Schrijfdag is de jaarlijkse literaire hoogdag voor en door schrijvers.

Heb je schrijfplannen? Wil je literair bijtanken? Of wil je beter of meer schrijven, of meer ontdekken over het schrijfproces? Dan ben je van harte welkom op onze jaarlijkse Schrijfdag.

Op 12 maart 2016 streek de negende Schrijfdag neer in C-mine in Genk28 jaar geleden sloot de laatste steenkoolmijn in Winterslag bij Genk. Ondertussen is de voormalige mijnsite omgebouwd tot een hippe hotspot waar kunst, design en creativiteit centraal staan. Een site die creativiteit produceert en die je inspireert. Op het campagnebeeld zie je het Labyrint dat is opgesteld voor de ingang van het cultuurcentrum. Een creatie van kunst-en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Van flitsverhalen met David Troch, over storytelling in games met Joost Vandecasteele en Eric Taelman tot liedteksten schrijven met Stijn Meuris. Meer dan 25 auteurs deelden hun schrijfgeheimen in workshops, lezingen en infosessies, onder wie ook Saskia De Coster, Mustafa Kör en Nele Reymen. In de Slow Writing Room konden geïnspireerde schrijvers zich terugtrekken.

Herbekijk het programma op schrijfdag.be .

SFEERBEELDEN

Bekijk het fotoverslag op Facebook: www.facebook.be/creatiefschrijv/.

Nieuwe afbeelding (12)  Nieuwe afbeelding (14)
Impressies van auteurs en deelnemers die op de Schrijfdag aanwezig waren:

(HER)BELUISTER DE INFOSESSIESBLOGPOSTS

Op de Schrijfdag waren ook heel wat bloggers aanwezig.

 

ZKV IN 101 WOORDEN

Schrijven is schrappen. In aanloop naar de Schrijfdag daagden we je uit om in 101 woorden een zeer kort verhaal te vertellen. Kunstenaar Ward Zwart maakte bij vier teksten een illustratie en liet ze samenvloeien in een unieke creatie. De schrijver van het beste zkv – Dirk Duwijn – won een overnachting voor twee in M-hotel in Genk. Tijdens de Schrijfdag stemden de deelnemers op hun favoriete ZKV: Mattijs Deraedt won de Publieksprijs. 

Je kunt de vier A3 riso-posters (beperkte oplage) kopen bij Creatief Schrijven vzw voor € 14. Stuur een mailtje naarinfo@creatiefschrijven.be.

Dit zijn de laureaten:

‘Jaguar’ – Ingemar Spelmans  /  ‘Avondfeest’ – Dirk Duwijn

'Jaguar' - Ingemar Spelmans  Avondfeest.Dirk Duwijn

‘Een wortel’ – Annette Akkerman  /  ‘Je sterkste wapen’ – Mattijs Deraedt

Een wortel.Annette Akkerman  Je sterkste wapen.Mattijs Deraedt

 

MET STEUN VAN

C-mine cultuurcentrum Genk, Bibliotheek GenkStad GenkProvincie Limburg en Create My Books.

 

IN SAMENWERKING MET

WISPER,  WAK, t-heaterFlow, Malpertuis, M-hotel GenkTAO, rekto:verso, De Lindesleutel