1001 Liefdes

Creatief Schrijven ging op zoek naar 1001 liefdesbrieven van 1001 verschillende schrijvers. Op een aparte feeërieke website verzamelden we er meer dan 4000. De beste brieven werden gepubliceerd in boekvorm. 1001 Liefdes. De mooiste liefdesbrieven Welke zijn nu de allermooiste liefdesbrieven uit 1001 Liefdes? Die vraag stelden we aan Koen Stassijns en Ivo Van Strijtem, bloemlezers […]

All Write Now

Met All Write Now gingen we samen met Dimitri Leue en Boek.be op zoek naar jong schrijftalent tussen 12 en 16 jaar. 30 jonge schrijvers ontvingen een uitnodiging voor de schrijfuitdaging op 3 november 2015 op de Boekenbeurs. Jeugdauteur Dirk Bracke startte de dag met een inspiratiesessie en een schrijfopdracht. De jongeren kregen enkele uren […]

Azertyfactor

Tip van de week: Lode Van Wabeke

Beeld Express 2017

Wil je je laten inspireren door een foto? Wil je jouw poëzie zien verschijnen in Beeld Express, het tijdschrift van het Centrum voor Beeldexpressie?

BK Poetry Slam 2018

De tien beste slammers van het land nemen het binnenkort tegen elkaar op tijdens het BK Poetry Slam. Elke slammer krijgt 3 minuten om de vakjury te overtuigen. Naast de stem van de jury telt ook jouw stem! Van harte welkom op 29 september in cc Jacques Franck in Sint-Gillis.

Boek ons

Woordsculpturen verzoenen woord en beeld. Kunstenaars schrijven flarden tekst op grote lichaamssculpturen of op levende modellen.

De Poëziedokter

Kom op consultatie bij Peter Holvoet-Hanssen

De Sprekende Ezels

Een experimenteel, laagdrempelig vrij podium

Fakeboek

Fakeboek is een literair experiment op maat van het nieuwe digitale tijdperk.

In dit project worden taal en stijl van social media (Facebook en aanverwanten) geherinterpreteerd als een nieuw literair genre.

We bouwen aan een digitaal co-writingproject voor alle mogelijke schrijvers. Het resultaat leest als een sociaal netwerk, maar is helemaal uitgedacht door schrijvers, met fictieve personages, verhaallijnen, statusupdates en tijdslijnen.

Begin zelf een verhaal, schrijf mee aan een bestaand verhaal of leen een personage van iemand anders voor jouw verhaal.

www.fakeboek.be

Gouden Meeuw

Sla je schrijfvleugels uit… en win de Gouden Meeuw 2014

 

Het Schrijfsalon

Schrijf je af en toe verhalen, gedichten of columns? Wil je weten wat je tekst literair waard is? Maak dan jouw persoonlijke afspraak met een professioneel auteur tijdens Het Schrijfsalon.

Het volgende Schrijfsalon vindt plaats op  zaterdag 6 december (15 – 18.30u) in ’t Getouw  in Mol. Auteur en theaterschrijver Jeroen Olyslaegers geeft je praktische tips uit zijn schrijverspraktijk. Na de lezing krijg je – indien gewenst – feedback op je gedicht, column, kort verhaal, liedtekst of dagboekfragment. Achteraf kun je gezellig napraten en ervaringen uitwisselen met collega-schrijfliefhebbers.

De lezing is gratis. Voor 5 euro krijg je individuele feedback van een professioneel auteur en een drankje. Nieuw: na Het Schrijfsalon kun je nog een keer online feedback krijgen op je bijgewerkte tekst.

Schrijf je in opAzertyfactor.be .

De deelnemers van de vorige Schrijfsalons waren bijzonder enthousiast. Bekijk hun reacties.

Liefde voor Lyriek 2017

Win muziek bij jouw woorden

Parol!

writing and art beyond walls, beyond borders Europees kunstenproject   Met artistieke woord- en beeldpraktijken creatieve bruggen slaan tussen kunst, cultuur, penitentiaire systemen en de brede maatschappij, dat was de doelstelling van het Europese kunstenproject PAROL! writing and art beyond walls, beyond borders. Vanaf juni 2013 tot maart 2015 werkten kunstenaars woord en beeld samen met […]

Pedagogische conferentie creative writing

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september organiseren wij een internationale pedagogische conferentie over het vakgebied: creatief schrijven.  We doen dit samen met de European Association of Creative Writing Programmes, een interessant netwerk dat schrijfinstellingen verbindt.  Het thema is Out of the box. Ben jij (aspirant) schrijfdocent of -coach?  Mis dan dit unieke netwerkmoment niet.      Op het programma staan workshops, […]

Sam Hoeck wint Naft voor Woord 2018

Na een spannende avond won Sam Hoeck de finale van Naft voor Woord, Kristien Spooren werd tweede en Gilles Renard ontving een bronzen medaille. Het publiek genoot van lokale lekkernijen, een gratis Maneblusser en natuurlijk de straffe woorden van de acht finalisten. De finaleteksten verzamelden we in een bundel. Bestel ‘m vandaag en vind morgen dit pareltje in je brievenbus!

Schrijfdag Gent: (her)beluister infosessies

Meer dan 300 schrijfliefhebbers verzamelden op 2 juni in Gent voor de elfde Schrijfdag. Wat een fijn feest was dat!  Kon je er niet bij zijn? Of heb je niet alle infosessies en/of het interview met Tom Lanoye kunnen volgen? Geen paniek, we serveren ze graag als podcasts op ons souncloudkanaal. Kom meer te weten over  o.a. promotie voeren op social media, uitgeven in eigen beheer, co-writing spaces en de synergie tussen schrijver en illustrator.

SchrijversAcademie

Ligt je manuscript klaar? Droom je van een dichtbundel? Schrijf je in voor SchrijversAcademie en realiseer jouw schrijfdroom. Tijdens onze opleiding SchrijversAcademie krijg je begeleiding van professionele auteurs en schaaf je twee jaar je manuscript of bundel bij. Op het einde van je opleiding krijg je de kans om je werk bij een uitgever te pitchen. Nog niet helemaal zeker of SchrijversAcademie iets voor jou is? Doe de test.