img_0005

CREATIEF SCHRIJVEN SCHERPT JE TALENT

MISSIE

We maximaliseren kansen voor beginnende en semiprofessionele schrijvers in alle genres en versterken duurzaam het schrijflandschap.

Creatief Schrijven vzw is gepassioneerd door taal en is een open huis voor iedereen die schrijft of wil schrijven.

 

Schrijfkansen maximaliseren

Creatief Schrijven vzw ontwikkelt, stimuleert en ondersteunt initiatieven die schrijfliefhebbers in Vlaanderen kansen geven. We maken je graag wegwijs in het schrijfveld, geven antwoord op je schrijfvragen en bieden je vorming en een podium aan.

 

Beginnende en semiprofessionele schrijvers

Schrijf je af en toe een dagboekfragment of een gedicht? Post je af en toe iets op je blog?  Of broed je op een eigen roman of dichtbundel? Wat je schrijfniveau ook is, bij Creatief Schrijven vzw ben je aan het juiste adres.

 

Schrijflandschap duurzaam versterken

We bewerkstelligen een evenwichtig aanbod aan schrijfcursussen, – wedstrijden, en –projecten in Vlaanderen. We werken hiervoor samen met andere organisaties die ook de schrijfkansen maximaliseren (uitgevers, literaire organisaties, bibliotheken, cultuurcentra, enz.).  Professionele auteurs zijn onze partners om als docent of coach jouw schrijftalent verder te ontwikkelen.

 

Open huis

Creatief Schrijven vzw is er voor iedereen met een passie voor taal. Pennenlikkers, potloodbijters, toetsenbordtikkers, iPadstrelers, schoonschrijvers of krabbelaars. Iedereen is welkom.

 

PLAATS IN HET CULTURELE LANDSCHAP

Creatief Schrijven vzw is structureel erkend op het decreet amateurkunsten voor de discipline ‘letteren’. Creatief Schrijven vzw is lid van de European Association of Creative Writing Programmes.