Nieuws

‘De verdronken ballades van Testerep’ op het podium

Op 1 augustus organiseerden TG Vagevuur, Creatief Schrijven, WISPER en Schrijverslab een schrijfmarathon op TAZ 2022 (Theater Aan Zee). Het resultaat van die schrijfmarathon, een theatervoorstelling, gaat op 2 december in première in De Grote Post in Oostende. Was jij een van de vloedschrijvers? Dan zit jouw tekst misschien wel verwerkt in de voorstelling! Na Oostende reist ‘De Verdronken Ballades van Testerep’ verder naar verschillende Vlaamse steden. 

 

Over Testerep

In 1394 verging het eiland Testerep voor de Belgische kust. Van Oostende tot Westende trok de Sint-Vincentiusvloed het eiland mee in de zee: dorpen, schepen en mensen verdwenen zonder een spoor na te laten.

Nu - 600 jaar later - haalt TG Vagevuur het eiland en haar bewoners terug boven water in een splinternieuwe voorstelling.

Vijf acteurs en muzikanten zingen en spelen zich de ziel uit het lijf om het eiland Testerep boven water te houden, vechtend met een zingend, massief decor. Elke speelavond wordt door het publiek bepaald: een nieuwe combinatie van liederen en scènes, die bij elkaar komen in een finale.

 

“De geschiedenis van onze kust, leest als een parabel voor onze toekomst. Maken we dezelfde fouten of leren we op een andere manier omgaan met het water?” Koen Boesman, regisseur.

 

Kom kijken!

De première vindt plaats op vrijdag 2 december in cc De grote Post om 20u. Tickets koop je bij De Grote Post.

Na de première in Oostende toert TG Vagevuur nog met 'De Verdronken Ballades van Testerep' in verschillende culturele centra en theaterzalen doorheen Vlaanderen. Op hun website vind je alle informatie. 

 


Foto door Sien Verstraeten

Gepubliceerd op

25 nov. 2022