Verslag

Joost Verheyen wint finale Groot Dictee

Nul fouten in de eerste twee dicteerondes, het 22 letters tellende woord ‘groteletterbibliotheek’ gevonden en langst overeind gebleven in de afsluitende spellingbee: Joost Verheyen, een advocaat uit Paal-Beringen, mag zich de winnaar noemen van De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden. Hij gaat aan de haal met de titel 'De Schrijfwijze 2019' en een designpen van Penworld. 

Finale De Schrijfwijzen 

Meer dan tweehonderd rasechte dicteetijgers namen het op zaterdag 18 januari tegen elkaar op in de Koninklijke Bibliotheek van België in Brussel. 100 mensen wonnen op 6 december Het Groot Dictee Heruitgevonden in hun lokale bibliotheek en stroomden zo door naar deze finale. 100 mensen werden geselecteerd door De Standaard op basis van hun deelname aan het online dictee in de app en op de site van de krant. 

Dicteetekst Kathleen Verbiest 

De deelnemers zetten hun tanden in een tekst van Kathleen Verbiest. Zij is één van de laureaten van onze wedstrijd 'Verhaal voor dictee gezocht'. Kathleen schreef een humoristisch relaas over een boekenwurm die tussen de rekken van de bibliotheek schuilt. Wil je zelf het dictee ook eens schrijven? Zoek je een zoetgevooisde stem en laat het in je oor fluisteren. Je kunt haar tekst 'Het gevaar tussen de rekken' hiernaast downloaden. 

Verslag op De Standaard

De Standaard schreef een fijn verslag over dit evenement. Enkele leuke sfeerbeelden vind je op onze Facebookpagina

______________________________________________________________

De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden is een initatief van Creatief Schrijven vzw, De Standaard en de Vlaamse bibliotheken (naar een idee van de bibliotheek van Mechelen) 

Gepubliceerd op

20 jan. 2020