Nieuws

Bart Van Craeyevelt wint dicteewedstrijd

Op vrijdagavond 9 oktober spelen we opnieuw, en dit jaar coronaproof, 'De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden' in meer dan 70 bibliotheken over heel Vlaanderen. 

Dit voorjaar schreven we een wedstrijd uit voor de dicteetekst. Juryleden Frank Deboosere, Ludo Permentier en Annika Cannaerts (winnaar van de dicteewedstrijd 2019!) kozen na rijp beraad een winnaar. 

Bart Van Craeyevelt uit Diepenbeek wint de dicteewedstrijd 2020.
Zijn verhaal is op 9 oktober te horen in de deelnemende bibs. 

Het juryverslag licht al een tipje van de sluier: 

"Er zit vaart in de tekst, de spanningsboog blijft tot op het einde de lezer meevoeren, je zit heerlijk mee te stressen en te jubelen met deze speller. Het is natuurlijk ook erg leuk dat de tekst gaat over het Groot Dictee, dat gaat wel wat gegniffel geven op de avond zelf. Het verhaal leest erg vlot weg, moeilijk te spellen woorden passen heel natuurlijk in de woordenstroom van zijn gedachten, je struikelt nergens, de taal is helder en afwisselend."  
 

Zilveren en bronzen medaille 

André Van Butsel uit Ronse behaalt de tweede plaats. Zijn tekst wordt gebruikt voor het oefendictee dat vanaf 5 oktober te spelen is via de website en in de app van onze partner De Standaard. 

Annemie Leys uit Mortsel is derde. Ook haar verhaal wordt gebruikt voor een oefendictee. 

 

Speel je mee met het dictee?

Benieuwd naar het verhaal van Bart Van Craeyevelt? Speel mee met het leukste dictee van de lage landen - De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden - op vrijdagavond 9 oktober. 

Een lijst van de deelnemende bibliotheken en alle info vind je vanaf 1 september op deschrijfwijzen.be

 

Online cursus 'Foutloos spellen'

Wil je jezelf klaarstomen voor De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee heruitgevonden? Dan is onze gloednieuwe online cursus 'Foutloos spellen' een aanrader.
Je doorloopt thuis op het gemak wanneer het jou uitkomt een aantal modules over heikele spellingkwesties zoals o.a. d of dt, tussen -n, gebruik van hoofdletters en meervouden met een trema. Wees gerust, het is minder moeilijk dan je denkt! 

Gepubliceerd op

26 aug. 2020