Je hebt iets gemaakt met woorden en je voelt de drang om het zelf in persoon aan de mensen te brengen. Zodat je reacties uit de eerste hand krijgt. Zodat er een unieke wisselwerking ontstaat tussen jou[w woorden] en de [gedachten van] anderen.

Een podium vinden voor je vertelproza, je gedichten, je performanceteksten is geen sinecure. Deze – korte – lijst kan je daarbij helpen. Je kunt van deze lijst vertrekken om uiteindelijk een podium te vinden dat bij jou past.

EK Poetry Slam

Auw La

Auw La verenigt studenten en woorden. De crew organiseert evenementen over en met poëzie, slam, gesproken woord en alle soorten rijmende regels daartussen, waarbij laagdrempeligheid de focus is. Anders geformuleerd:  op onze activiteiten Kottekst en Auw La, krijgt iedere woordkunstenaar, ervaren rot of groentje, een kans om zijn werk te brengen op de Open Mic. Andere activiteiten […]

BALLONNENVREES

Alles kan op ballonnenvrees, van poëzie tot cabaret, van stand-up comedy tot theater en zelfs kortfilms. Ballonnenvrees wil talent op een podium brengen, zoveel mogelijk talent. Je kunt hun vinden in Antwerpen en Mechelen. Volg zeker hun planning op de facebookpagina!

DE MUZEVAL

Als ervaren organisator van poëzieactiviteiten wil Pipelines vzw / De Muzeval zich in haar visie op het gemeentelijke literair beleid beperken tot het specifieke terrein van de dichtkunst. Hun literaire activiteit focust immers voornamelijk op hedendaagse poëzie als podiumactiviteit in een metropolitische omgeving.

De Sprekende Ezels

De Sprekende Ezels is een experimenteel laagdrempelig vrij podium voor poëzie, woord, muziek, stand-up, hamsterslingeren,…. Alles wat je binnen de tien minuten voor elkaar krijgt op één van onze podia (en dat geen lelijke vlekken achterlaat) is welkom. Over mooie vlekken kan onderhandeld worden. In Gent bij Bar Mirwaar, in Leuven in café de Libertad, in […]

De Stroate

Allemaal welkom op de maandelijkse bijeenkomsten in Kortrijk. Poëzie, slam, rap, gesproken woord en alle soorten zinnen, rijmende regels en vormen van lezen tussen de lijnen door. . Check zeker hun facebook voor de komende events.

Mama’s Open Mic

Op dinsdagavond om de twee weken in Antwerpen. Bezoek Mama’s Open Mic op Facebook of stuur een mailtje naar: elisabeth.severinofernandes@hotmail.com.

Slam Aleikum

Slam Aleikum is een maandelijks platform voor slam poetry, storytelling, comedy en een open podium voor nieuw talent. Woordkunstenaars snijden thema’s aan rond superdiversiteit, identiteit en de kunst van het samenleven.

SpeakEasy

You are a poet/author/playwright/comedian or wizard of wit, and you practise your craft in English/Francais/Nederlands? Come to SpeakEasy! You write/perform in Spanish, Italian, German or any other language? Come to SpeakEasy! You appropriate someone else’s work and interpret it in a novel way. Come to SpeakEasy! We promise you a stage, an audience and all […]

Urban Woorden

Urban Woorden is een collectief dat projecten organiseert rond woord- en podiumkunsten, met als insteek urban lifestyle, sociale inclusie en culturele diversiteit. Wij spelen in op aanbod waar het reguliere jeugd- en cultuurwerk geen of weinig antwoorden op bieden.  Op die manier spreken we artiesten en publieken aan die over het algemeen weinig of geen […]

You on Stage

Het woord moet worden gehoord, op zijn minst elke eerste maandag van de maand @ Kavka Antwerpen! You On Stage is een organisatie die zich inzet voor het gesproken en geschreven woord, door evenementen te organiseren die dit cultureel kapitaal willen stimuleren en overdragen aan jongeren.  

Zeghetmettekst

Koen Snyers dicht, schrijft, creëert en performt. Altijd en overal kijkt hij door de bril van een socioloog. Zeghetmettekst is zijn alter ego, huis, label en podium. Samen met multi-instrumentaliste Sarah Vaesen vormt Koen sinds september 2018 KAAi collectief. Zeghetmettekst is het alter ego van Koen, tevens zijn huis, label en podium voor tekst. Vanuit huis en label Zeghetmettekst geeft Koen zijn […]