Je hebt iets gemaakt met woorden en je voelt de drang om het zelf in persoon aan de mensen te brengen. Zodat je reacties uit de eerste hand krijgt. Zodat er een unieke wisselwerking ontstaat tussen jou[w woorden] en de [gedachten van] anderen.

Een podium vinden voor je vertelproza, je gedichten, je performanceteksten is geen sinecure. Deze – korte – lijst kan je daarbij helpen. Je kunt van deze lijst vertrekken om uiteindelijk een podium te vinden dat bij jou past.

EK Poetry Slam

BALLONNENVREES

Alles kan op ballonnenvrees, van poëzie tot cabaret, van stand-up comedy tot theater en zelfs kortfilms. Ballonnenvrees wil talent op een podium brengen, zoveel mogelijk talent. Je kunt hun vinden in Antwerpen en Mechelen. Volg zeker hun planning op de facebookpagina!

De Sprekende Ezels

De Sprekende Ezels is een experimenteel laagdrempelig vrij podium voor poëzie, woord, muziek, stand-up, hamsterslingeren,…. Alles wat je binnen de tien minuten voor elkaar krijgt op één van onze podia (en dat geen lelijke vlekken achterlaat) is welkom. Over mooie vlekken kan onderhandeld worden. In Gent bij de Wolven van La Mancha, in Leuven in café […]

De Stroate

Allemaal welkom op de maandelijkse bijeenkomsten in Kortrijk. Poëzie, slam, rap, gesproken woord en alle soorten zinnen, rijmende regels en vormen van lezen tussen de lijnen door. . Check zeker hun facebook voor de komende events.

Mama’s Open Mic

Op dinsdagavond om de twee weken in Antwerpen. Bezoek Mama’s Open Mic op Facebook of stuur een mailtje naar: elisabeth.severinofernandes@hotmail.com.

Urban Woorden

Urban Woorden organiseert projecten in Leuven met woord- en podiumkunsten, met als insteek urban lifestyle, sociale inclusie en culturele  diversiteit. Voor exacte data check hun facebook .

You on Stage

Het woord moet worden gehoord, op zijn minst elke eerste maandag van de maand @ Kavka Antwerpen! You On Stage is een organisatie die zich inzet voor het gesproken en geschreven woord, door evenementen te organiseren die dit cultureel kapitaal willen stimuleren en overdragen aan jongeren.  

Zeghetmettekst

Vier keer per jaar organiseert Zeghetmettekst een bijeenkomst voor dichters, schrijvers en muzikale talenten in Hasselt.