Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Onze literaire ‘publicaties’ vallen ongetwijfeld in de smaak bij elke schrijfliefhebber en/of fervente lezer. Het aanbod is gevarieerd: het doe-boekMijn Azertyfactor aan de slag met schrijftalent, een vinyl met slam poetry of liefdesteksten,een reeks unieke postkaarten of posters, boeken met 1001 liefdesbrieven,  een uniek notaboekje of een abonnement op VERZIN.

Hellebosch / zoals alleen een eik kan kijken

cover bundel

Kunstboek, fictie en poëziebundel in één!

De legendarische Poetry Summer Academy, onder leiding van Daniel Billiet, viert dit jaar zijn tiende editie met een exclusieve bundel. Die bevat gedichten, verbluffende verhalen en nooit eerder uitgegeven foto’s van Alexandra Cool.
Haal dit prachtexemplaar voor een prikje in huis.

 • Prijs: 20 euro

Mijn Azertyfactor. Aan de slag met schrijftalent.

boekcover

Kansenplatform Azertyfactor is al vijf jaar de vrijhaven voor pennenvoerders. Dat vieren we met het boek ‘Mijn Azertyfactor. Aan de slag met schrijftalent.‘ Deze eigenzinnige bloemlezing met opdrachten om je eigen schrijfspier te trainen is het ideale cadeau voor lettervreters.

Vinyl Rough & tough Poetry slam

Hoes

Wil jij proeven van de straffe wereld van slam poetry? Dan hebben we goed nieuws: wij verzamelden op een unieke vinylplaat 8 finalisten van het BK Poetry Slam doorheen de jaren. Kleppers als Martijn Nelen, Carmien Michels en Lotte Dodion nemen je mee op woordenreis en slaan je knock-out met bitterharde woordenslagen.

 • Prijs: € 25

Schrijft: exclusief (note)book

schrijft 2

SCHRIJFT, is een exclusief schrift dat we met trots presenteerden op de Schrijfdag. De boodschap die we met dit schrift willen uitdragen aan aspirant schrijvers is: doe vooral je goesting. Maak wat je wil. Maak wat je kan. Of maak wat je niet laten kan. Maar doe vooral je goesting!

 • Prijs: € 12 (incl. portkosten)

LP 1001 Liefdes

DSC_0865

Deze LP verzamelt  20 brieven uit het schrijfproject 1001 Liefdes.  De brieven worden voorgelezen door Filip Degraeve en Lieve Bruynooghe. Een uniek geschenk voor iemand die je zeer dierbaar is!

 • Prijs: € 7 (incl. portkosten)

Bundel Naft voor Woord 2018

0001

Op 5 mei bestormde jong schrijftalent het podium tijdens de finale van de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord in Bibliotheek Permeke in Antwerpen.  Sam Hoeck, Ella Dalemans, Jitse Verschueren, Gilles Renard, Kristien Spooren, Eli Elise Hoopman, Lieze Denckens en Anke Van Meer gaven er het beste van zichzelf. De teksten van deze acht finalisten zijn stuk voor stuk straf […]

 • Prijs: 12 euro (incl. verzendkosten)

1001 Liefdes. De mooiste liefdesbrieven

cover1001liefdes

Dit boek groeiden uit het schrijfproject 1001 Liefdes. Met 1001 Liefdes ging Creatief Schrijven vzw op zoek naar 1001 liefdesbrieven van 1001 verschillende mensen. 1001 brieven werden in boekvorm gepubliceerd. Koen Stassijns en Ivo Van Strijtem selecteerden de mooiste exemplaren in dit tijdloos boek dat verscheen bij De Bezige Bij/Antwerpen.

 • Prijs: € 15.50 (incl. portkosten)

Inspiratiegids

Inspiratiegids front

Wil jij iets organiseren in jouw gemeente om de schrijversharten sneller te laten kloppen? In onze gratis Inspiratiegids vind jij ongetwijfeld het ideale gerecht om de literaire honger van de amateurschrijvers in jouw stad of gemeente te stillen. Je kunt ‘m nu gratis downloaden.

 • Prijs: Gratis

Bundel Naft voor Woord 2018

0001

Op 5 mei bestormde jong schrijftalent het podium tijdens de finale van de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord in Bibliotheek Permeke in Antwerpen. 8 jonge schrijvers gaven het beste van zichzelf om de jury met Charlotte Van Den Broek Rudy Vanschoonbeek en Peter Briers te overtuigen. In deze bundel staan alle finaletekst verzameld, een collector’s item.

 • Prijs: € 10 (incl. verzendingskosten)

Zeebaken / Tamme val

Schermafbeelding 2017-03-22 om 11.11.04

Xavier Roelens, coördinator Basisjaar Literair Schrijven en Schrijversacademie, maakt samen met studenten een krantje rond de aanslag op 22/3. Elke student krijgt op geheel unieke wijze de kans om een dag vol emoties te verwerken. Lees het krantje en creëer een stiltemoment.

 

Dichtbundel ‘The future is more’

cover-bundel-utopia

Alle finalisten van het EK Poetry Slam 2016 brachten een tekst over het thema ‘Utopia’. Deze teksten zijn gebundeld in de publicatie The Future is More. Geniet van Engelstalige geëngageerde poëzie die je aan het denken zet en even de tijd laat vergeten.

 • Prijs: € 8,5

VERZIN

Brochure 5.5x8.5 - Back - Landscape

Scherp je talent met VERZIN: het tijdschrift voor de schrijfliefhebber. In VERZIN lees je interviews met bekende schrijvers en aanstormend talent, schrijftips, feedback op teksten, schrijfopdrachten, recensies, schrijfcursussen, wedstrijden, … Een must voor al wie graag schrijft!

SCHRIJF

SCHRIJF - cover

In de cursus -en wedstrijdbrochure vind je een overzicht van het schrijfaanbod in Vlaanderen en Brussel: schrijfcursussen van Creatief Schrijven vzw, schrijfcursussen van andere organisaties en schrijfwedstrijden met een deadline tussen juli en december. In SCHRIJF vind je ook inspirerende opdrachten en verschillende schrijftips. Download ‘m gratis: Schrijf najaar 2019. Vraag je gratis papieren exemplaar door een mailtje te sturen […]

 • Prijs: Gratis

Publicatie Poetry Slam Poetry

Poetry Slam[1]

Je leert in deze publicatie wat Slam Poetry is en krijgt tips en tricks om zelf aan de slag te gaan.

 • Prijs: Download: gratis / Papieren exemplaar: € 5 (inclusief verzendingskosten)

8 frappante finalisten

winnares Moya De Feyter 2015

In de Antwerpse bibliotheek Permeke vond op zaterdagavond 28 februari 2015 de finale van de txt-on-stage wedstrijd Frappant TXT plaats. Acht jonge, aanstormende tekstperformers – Dorien De Vylder, Koen De Schutter, Sam Pauwels, Moya De Feyter, Sara Eelen, Stefanie Huysmans, Alexandra Oppo en Midas De Saedeleir – gaven het beste van zichzelf. Juryleden Rudy Vanschoonbeek, Stijn Vranken en […]

 • Prijs: 12,95 euro

Lesmappen

slam_32

Wil je samen met je leerlingen aan het schrijven gaan? Creatief Schrijven vzw publiceerde verschillende lesmappen vol schrijfadvies. Je vindt er concrete lestijden om een schrijfworkshop te geven op de middelbare school of om samen met je leerlingen een volledig schrijfparcours af te leggen. Taalcreativiteit verzekerd.

Kunsteducatie binnen de muren

JIMMY RAEYMAEKERS-001 foto

Met het Europees kunstenproject PAROL! maakte Creatief Schrijven vzw verbinding tussen kunst, detentie en de brede maatschappij. Gedurende 2 jaar werkten gedetineerden uit 13 gevangenissen in België, Griekenland, Italië, Polen en Servië samen met schrijvers en kunstenaars. Deze uitwisselingen resulteerden in exposities, ontmoetingen, lezingen en publicaties. Wil je zelf een kunsteducatief project opzetten met gedetineerden? […]

Ooit komt er een dag

cover Publicatie Slam

Dichtbundel + CD-publicatie Slam poetry In het Europees kunstenproject PAROL! – schrijven en kunst over grenzen en muren heen werken kunstenaars woord en beeld samen met gedetineerden in dertien Europese gevangenissen, waaronder vier in Vlaanderen. Steun PAROL! en bestel vandaag nog de dichtbundel met cd voor slechts 12 euro.           Een collage van […]

 • Prijs: €12 (incl. portkosten)

Snelcursus romanschrijven

snelcursusromanschrijven

Snelcursus romanschrijven Bart Van Lierde publiceerde verschillende romans. Zeven jaar lang heeft hij zich verdiept in verhaalstructuur. Het resultaat van zijn onderzoek is een handleiding op papier voor gevorderde schrijvers. Volgens Bart vertoont het schema van een film en dat van een roman heel wat gelijkenissen. Hij gunt je een inkijk in zijn schrijfkeuken maar […]

 • Prijs: Gratis

Er moet ook nog tekst op: liedteksten schrijven

ermoetooknogtekstop

Schrijf je liedteksten maar kun je wat nieuwe inspiratie gebruiken? Of wil je wel eens proberen om een liedtekst op papier te zetten? Dan is de liedtekstbrochure iets voor jou. Creatief Schrijven vzw, Muziekmozaïek en Poppunt stoomden samen een interessante publicatie klaar. Gerry De Mol, liedtekstschrijver van o.a. Oblomow, schreef als specialist de handleiding uit. […]

 • Prijs: Download: gratis / Papieren exemplaar: € 5 (inclusief verzendingskosten)

Schrijven met dubbel zicht

Schrijven met dubbel zicht

Creatief Schrijven vzw werkte al positief samen met senioren en oudere mensen. Er ontstond een zinvolle wisselwerking tussen generaties hoogbejaarden, jonge senioren, volwassenen en zelfs kinderen. Werk je zelf met senioren of je kun je senioren met medioren, jongvolwassenen, jongeren of kinderen samen aan het schrijven zetten? Met de brochure Schrijven met dubbel zicht willen […]

 • Prijs: Download: gratis / Papieren exemplaar: € 5 (inclusief verzendingskosten)