Hoe verloopt de selectieprocedure?

De intake verloopt volgens twee selectierondes. Kom jij in aamerking? Bekijk even ons competentieprofiel van een schrijfdocent

Eerste selectieronde

De eerste selectie gebeurt op basis van: 

  • een korte motivatiebrief van max. 400 woorden,
  • een selectie van je eigen werk (max. 3 gedichten of 1000 woorden proza, of een combinatie van proza en poezië (1-2 gedichten en 500 woorden proza)),
  • een kort cv met relevante opleidingen, schrijf- en werkervaring,
  • een digitale vragenlijst met stellingen en vragen over lesgeven en leren.

Met deze documenten schatten we in of je ervaring, talenten en kwaliteiten aansluiten bij onze opleiding. Zo kunnen we een eerste selectie maken voor de tweede ronde. 

Tweede selectieronde 

Op basis van jouw kandidatuur selecteren we geschikte kandidaten die we uitnodigen we voor een intakegesprek. Die gesprekken bepalen onze definitieve selectie.

Intakegesprek

Het intakegesprek duurt een half uur. Tijdens het gesprek zullen we wat dieper ingaan op de documenten die je aangeleverd hebt en je antwoorden op de vragenlijst. We leggen je tevens een vraagstuk voor om te kijken op welke manier je als docent daarmee om zou gaan.

Gezien de huidige bijzondere situatie vindt dit digitaal plaats in juli of augustus. Eind augustus hoor je van ons of je toegelaten bent. De opleiding start in oktober.

Inschrijven?

Heb je even geduld?

Onze volgende opleiding staat gepland voor 2023-2025

Wil je je graag op de hoogte blijven?

Stuur een mail naar onze coördinator Barbara Van den Eynde (barbara@creatiefschrijven.be) met de vermelding 'wachtlijst docentenopleiding 2023', wij plaatsen jou op de lijst en geven jou een seintje wanneer we starten met de inschrijvingen.

(We gebruiken jouw gegevens enkel om je te contacteren over de nieuwe opleiding tot schrijfdocent.)

Meer informatie?

Ontdek of de opleiding bij je past.

Bekijk informatie over de locatie, kosten en andere praktische zaken.

Ontdek het programma van de opleiding.