Thumbcat

Hier en daar in Vlaanderen komen kleine groepjes schrijvers samen om elkaars werk te lezen en te bespreken.

Ben jij op zoek naar een aantal gelijkgezinden die wekelijks hun pen scherpen? Sluit je dan aan bij een schrijfgroep: inspiratie, (twee)wekelijkse opdrachten en je breidt je literaire kring verder uit. Ideaal om je eerste schrijfstappen te zetten of een stok achter de deur te hebben om te blijven schrijven.

 

Ondersteuning voor schrijfgroepen

 

Creatief Schrijven vzw geeft jouw schrijfgroep graag nieuwe impulsen. Je kunt via ons een tussenkomst van 70 euro krijgen voor een schrijfdocent of auteur die je groep komt ‘versterken’. Je kunt zelf de inhoud van de sessie(s) bepalen: bv. feedbacktraining, feedback geven op teksten van leden in bepaalde genres (poëzie, fictie, autobio, columns…), organisatie van een schrijfgroep, formuleren van schrijfopdrachten,….Je schrijfgroep mag ook zelf bepalen welke docent of auteur jullie uitnodigen. Creatief Schrijven vzw zoekt uiteraard ook graag mee naar de juiste persoon.

Hoe werkt het? 

Je meldt minstens twee weken op voorhand aan an@creatiefschrijven.be de datum van de bijeenkomst, de naam van de auteur/docent en het afgesproken honorarium. Dat bedraagt minimaal 140 euro (excl. reiskosten). Je ontvangt binnen de 3 werkdagen reactie of Creatief Schrijven vzw je vraag al dan niet aanvaardt.

Uiterlijk 1 maand na de bijeenkomst bezorg je per mail aan an@creatiefschrijven.be een kort verslag van de bijeenkomst en de gegevens van het rekeningnnummer waarop de tussenkomst kan worden overgeschreven.

Ben je lid van een schrijfgroep of geïnteresseerd om er één op te richten? Of zoekt je schrijfgroep nieuwe leden? Stuur dan een mail naar info@creatiefschrijven.be. We helpen je op weg of plaatsen een oproep op onze site.

 

Schrijfgroep zkt leden

 

De volgende schrijfgroepen zijn op zoek naar vers schrijversbloed:

De Mansarde

Hou je van lezen, verhalen of poëzie? Wil je graag zelf schrijven of leren schrijven. Dit kan in de schrijfgroep ‘ DE MANSARDE’. Elke laatste woensdag van de maand komen we samen in de Falstaf te Lokeren om ons schrijfsels met elkaar te delen onder begeleiding van schrijfdocente Barbara Van Den Eynde.  Wil jij ook deel uitmaken van deze toffe groep mensen die […]

De Schrijfgroep (Antwerpen)

Ook Creatief Schrijven heeft een schrijfgroep sinds januari 2018. Elke maand opent het boekencafé Boekowski zijn deuren één woensdagavond voor gevorderde schrijvers. In de Schrijfgroep deel je met schrijfgenoten een tafel waar je naar hartenlust experimenteert met taal en verhaal. De teksten worden in groep besproken. Schrijfgroep proza De eerstvolgende bijeenkomst is op 21 maart […]

De Woordenwevers

Wil je graag schrijven en heb je graag een opstapje of steuntje om die hobby waar te maken? Een schrijfgroep zou het antwoord kunnen zijn. De afspraken zetten je aan om je voor de computer te zetten of de pen te nemen. Het gekozen onderwerp leidt je naar kakelverse inspiratie of brengt je uit je […]

Friday Night Writing Party (FNWP)

Beschouw je jezelf als een gevorderde schrijver en volgde je al verschillende schrijfcursussen? Dan is Friday Night Writing Party (FNWP) iets voor jou! Om de twee of drie weken houdt FNWP een literair feest op een zolderkamer in Kessel-Lo.

Shut up & write Gent

Omdat we graag schrijven, maar er nooit toe komen. We spreken 1x/maand af om samen te zitten, te zwijgen en 1 uur te schrijven. Dat is het. Laagdrempelig event, overgewaaid uit de VS, nu sinds kort in Gent. Check de datums op facebook.com/shutupandwritegent.      Wat houdt dat in, zo’n Shut up & write? – We komen samen […]

The Brussels Writers’ Circle

Zin in een internationaal schrijverstintje en woonachtig in Brussel? Dan is The Brussels Writers’ Circle ongetwijfeld gesneden koek voor jou. Engelstalige prozaschrijvers, poëten, theaterschrijvers, … gevestigd in Brussel zijn welkom in deze literaire kring. Ze schrijven dan wel in het Engels, maar je moet geen moedertaalspreker zijn om je bij hen te vervoegen. Ze komen twee […]

The Brussels Writing Meetup

Woon jij in Brussel, schrijf je en ben je graag omringd door medeschrijvers? Is het moeilijk om schrijftijd te vinden? Zet dan The Brussels Writing Meetup in je agenda! Ze komen elke zondag samen en iedereen is welkom om te schrijven, te discussiëren over zijn tekst en vooral anderen te ondersteunen in hun schrijversdroom.

Thumbcat

Eerder een leek in het literaire vak, maar kriebelt je pen geregeld? Dan is de open en fijne sfeer van Thumbcat jouw nieuwe vrijdagavondplan. Marjan De Ridder en Michiel Van Opstal motiveren tweewekelijks jong en oud om hun papieren vol te schrijven met mooie verhalen. Iedereen welkom!