Columnwedstrijd

Schrijf je zinnen die dansen op het ritme van een drumsolo? Ben je niet bang voor een kleine overdrijving hier en een groot understatement daar? Ben je meedogenloos voor aandoenlijk artificiële alliteraties en hinkende metaforen? Zit je op een vulkaan van ergernis, of surf je op een tsunami van verontwaardiging?

Krop het niet op. Gooi het eruit. Giet het in een column en waag je kans in de Columnwedstrijd 2018 van Vlaanderens populairste boekenblog This Is How We Read.

Dit zijn de spelregels:

Wat? Schrijf een column van ongeveer 500 woorden over een onderwerp naar keuze en mail die naar info@thisishowweread.be met als onderwerp ‘Column op Woensdag’.

Wie? Jong, oud, ervaren, onbesuisd, verlegen of al een grote naam? Wat voor type auteur je bent, maakt niet uit. Iedereen die in het Nederlands schrijft, mag één tekst insturen die niet eerder verscheen in print of online.

Deadline? Uit de columns die ons voor vrijdagmiddag 22 juni om 12u bereiken, kiezen we de shortlist.

Wie jureert? De This Is How We Read redactie nomineert de columns die in de loop van de zomer worden gepubliceerd op thisishowweread.be. Ons gastjurylid bepaalt de ultieme winnaar.

 • Deadline: 22/06/18 om 12.00u
 • Prijs: Boekenpakket, publicatie
 • Organisatie: This Is How We Read
 • Genre: Columns

 • Meer info:

  Mail je column voor vrijdagmiddag 22 juni (12u) naar info@thisishowweread.be met als titel 'Column op Woensdag'

  Inspiratie nodig? Dit juryverslag linkt naar de 8 beste columns van de wedstrijdeditie 2017!

  Tips nodig? Oud-gastjurylid An Olaerts to the rescue!

  De eregalerij? In 2015 won Hilde Devoghel onze allereerste wedstrijd met Kampioen, in 2016 schoot Tyche Tjebbes de hoofdvogel af met Fruitfobisch en in 2017 zwichtten wij collectief voor Berry Black z’n Ode aan de Vrouw.


 • Lees hier het reglement.