Gedichten om te koesteren

Schrijf een gedicht. En help met je woorden de pijn te verzachten van ouders die een kind verloren.  

Met Koester biedt de vzw Kinderkankerfonds al bijna 30 jaar thuiszorg aan kinderen.  De medewerkers van het Koesterteam geven zo ouders de kans om hun kind thuis te (laten) behandelen zodat ze niet de hele tijd in het ziekenhuis moeten verblijven. Ze begeleiden de kinderen én hun ouders in de verschillende fases van hun ziekte.

Sommige kinderen genezen.

Helaas zijn er jaarlijks ook tientallen die de ziekte niet overwinnen.

Om ouders ook bij te staan na het verlies stuurt Koester hen een jaar later, op de sterfdatum van hun kind een kaart; een blijk dat ook het Koester-team het kind niet vergeten is.

 

Klim in je pen

Wil jij samen met Koester deze ouders een hart onder de riem steken? Doe dan mee aan deze wedstrijd. Koester zoekt samen met Creatief Schrijven vzw een passend gedicht om het leed van ouders te verzachten. Wil jij graag deel uitmaken van dit mooie initiatief? Stuur je gedicht van maximaal 16 regels dan in vóór 1 december 2018.

 

Vakjury

Een vakjury met Maud Vanhauwaert (stadsdichter Antwerpen), Els Moors (dichter des Vaderlands), Sofie Legon (Bond Zonder Naam), de postbode van Postkantoor 000 en een medewerker van het Poëziecentrum selecteert één winnaar. Zijn/haar tekst verschijnt op een kaart.

 

Jury team Koester

Medewerkers van het team van Koester selecteren daarnaast ook nog vijf teksten die op kaarten worden gedrukt.

 

Prijsuitreiking en ontmoeting

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagmiddag 27 april in Antwerpen. We nodigen alle deelnemers dan uit voor een bijzonder middag over het thema rouw/verlies.

illustratie: Sassafras 

  • Deadline: 30/11/18 om 24.00u
  • Prijs: Gedrukt gedicht op kaart
  • Organisatie: Koester
  • Genre: Poezie

  • Meer info:

    azertyfactor.be/kansen


  • Lees hier het reglement.