KLUGER HANS #37 LABYRINT

We verdwalen elke dag. Of het nu tussen Facebookposts of YouTube-filmpjes is, of in het werk van Foucault: soms lijkt het alsof het leven elke dag raadselachtiger wordt. Denkt de mens lineair, dialectisch, of in cirkels? Is er altijd een oorzaak en een gevolg? Net zoals William of Baskerville in De naam van de roos blijkt dat met elke vraag die we oplossen, er tien nieuwe antwoorden klaarliggen. Een eeuwenoud symbool ligt te popelen om op nieuwe manieren verkend te worden: het labyrint.

Inzenden voor het nieuwe nummer van Kluger Hans kan vanaf … nu! Voor nummer 37 dagen we je uit om samen met ons het labyrint in te duiken.

Weet jij bij het verlaten van een tekst ook niet meer hoe je erin terecht bent gekomen?
Stuur het resultaat op voor 5 augustus via Azertyfactor.be.

 

 

 

 • Deadline: 05/08/19
 • Prijs: Publicatie in literair tijdschrift, Kluger Hans - editie 37
 • Organisatie: Kluger Hans
 • Genre: Proza

 • Meer info:

  Kluger Hans is een literair boorplatform voor opkomend en onbekend talent, in woord én beeld. Vanuit de overtuiging dat de meest prikkelende literatuur zich aan de randen van de taal bevindt, bieden we ruimte aan auteurs om hun werk verder te laten ontwikkelen. Het woord staat daarbij steeds centraal. Tweemaal per jaar publiceren we een tijdschrift, dat steeds in tandem gaat met het woordplatform Literaire Schurft. Elk jaar organiseren we ook een Literair Reservaat, een improvisatorische dierentuin waar auteurs, kunstenaars, critici en denkers van allerlei slag de mogelijkheid krijgen met elkaar in dialoog te gaan.

   

   

  Afbeelding: computergegenereerd doolhof met vier uitgangen. Door Mysid (SVG), Ilkant (original) – Vectorized by Mysid after Image:Cg pp maze.png., CC BY-SA 3.0.


 • Lees hier het reglement.