Liefde voor Lyriek: laatste kans

Vertel je verhaal in een rap-, rock- of kleinkunsttekst en win muziek bij jouw woorden

“Wat niet gezegd kan of mag worden, past meestal perfect in een liedje,” beweert Niels Boutsen, die met Stoomboot zijn muzikale droom beleeft. Niels zetelt samen met singer-songwriter Eva De Roovere en rapper Brihang in de jury van Liefde voor Lyriek.

 

Juryleden

Niels Boutsen won in 2011 als jongste winnaar ooit de Nekka-wedstrijd. Sindsdien oogst hij succes met zijn Nederlandstalige songs in Vlaanderen en Nederland. Ook singer-songwriter Eva De Roovere en rapper Brihang zweren bij hun moedertaal wanneer ze teksten schrijven. Dat kan ook dialecttaal, verkavelingsvlaams, koeternederlands of West-Vlaams Brihangs zijn. Voor Brihang zijn de teksten een essentieel onderdeel van zijn songs: “Ik geloof in hip hop als poëtisch genre. Ik schenk aandacht aan taal en probeer woorden met betekenis uit te brengen.”

Stoomboot (c) Arne Frost eva de roovere Brihang

        (c) Arne Frost                  (c) MDJ photography                       (c) flus.be

 

Deelnemen

Post je eigen Nederlandstalige rap-, rock- of kleinkunsttekst in voor 15 november op Azertyfactor.be en win woorden bij jouw muziek. Lees grondig het wedstrijdreglement na voor je deelneemt.

Niels, Eva en Brihang selecteren de zes winnende teksten. De finalisten van de parallel lopende Nekka-wedstrijd zetten de geselecteerde liedteksten op muziek en brengen de nieuwe liedjes live op de finale van de Nekka-wedstrijd.

Tips of inspiratie nodig? Check onze publicatie Er moet ook nog tekst op die je gratis kunt downloaden op www.creatiefschrijven.be/liedteksten-schrijven/.

 

Prijzen

De zes finalisten van Liefde voor Lyriek winnen een vipontvangst tijdens de finale van de Nekka-wedstrijd op zaterdag 6 februari 2016 in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Eén groep verovert vervolgens een plaats op de Nekka-Nacht en brengt het nieuwe lied op zaterdag 23 april 2016 in de Lotto Arena.

  • Deadline: 14/11/15 om 24.00u
  • Prijs: Jouw tekst op muziek gezet - Vipontvangst op de finale van de Nekka-wedstrijd
  • Organisatie: Creatief Schrijven vzw
  • Genre: Liedteksten

  • Meer info:

    Zend je tekst voor 15 november in op Azertyfactor.be.


  • Lees hier het reglement.