Pitch je verhaal op Theater aan Zee

Ben jij een (ervaren) verhalenverteller, als schrijver, theatermaker, filmmaker, acteur of journalist …? Loop je al een tijdje rond met een idee dat niet past binnen je eigen medium? Schrijf je idee (max. 1) uit in maximum 2 pagina’s of vertel het in max. 1 min voor een camera of microfoon. Stuur dit samen met je cv op naar afeyfer@vaf.be. De deadline valt op 17 juni 2018, de deelnemers worden op 6 juli 2018 op de hoogte gebracht van hun selectie voor TAZ.

TAZ nodigt de acht geselecteerde vertellers uit om hun idee op vrijdag 27 juli te pitchen voor een jury van theatermakers, acteurs, televisiemakers, filmmakers, auteurs … Zij kiezen de beste ideeën en bekijken of je idee geschikt is voor een boek, film, theaterstuk, televisieserie. Je wordt niet zomaar voor de leeuwen gegooid. Voordien krijg je een masterclass in pitchen van pitch-expert Paul Pauwels. Ook Gilles Coulier komt getuigen over hoe hij zijn verhalen verkocht en gerealiseerd kreeg. Tijdens een persoonlijke coaching zorgen we ervoor dat je ‘Pitch Perfect’ voor de jury komt te staan. De beste verhalenvertellers krijgen na TAZ de kans om hun idee verder uit te werken in een schrijversresidentie van deAuteurs of het scenarioatelier van het VAF.  Zien we binnenkort jouw verhaal op het witte doek, op de Vlaamse podia, in de handen van een treinreiziger of op iemands nachtkastje liggen?

PROGRAMMA @ TAZ#18

do 26 juli: 10u – 12u30: pitch Masterclass met Paul Pauwels en Gilles Couliernamiddag: individuele pitch coaching door Paul Pauwels

vr 27 juli: voormiddag: individuele pitch coaching door Paul Pauwelsnamiddag: voorbereiding pitch18u – 22u: pitch

VOORWAARDEN

  • je bent min. 18 jaar
  • je woont in België en spreekt Nederlands
  • je bent auteur van minstens één werk binnen literatuur/podiumkunsten/audiovisueel (eventueel afstudeerproject) of je stond als acteur op de planken met een werk
  • je bent geen student / uitzondering: laatstejaarsstudenten mogen wel deelnemen
  • je nam nog niet eerder deel aan het scenarioatelier van het VAF of de schrijversresidentie van deAuteurs
  • je bent beschikbaar op 26 en 27 juli (overnachting in Oostende wordt voorzien door het VAF)

*VAF-campussen zijn opleidingen die het VAF zelf inricht of mee organiseert. De ene keer zijn dit korte, praktijkgerichte infosessies, casestudies en debatten, de andere keer meerdaagse seminaries of workshops.

  • Deadline: 17/06/18
  • Prijs: masterclass pitchen, persoonlijke coaching en/of schrijversresidentie
  • Organisatie: Vlaams Audiovisueel Fonds i.s.m. TAZ


  • Lees hier het reglement.