Schrijf een statement over het onbehagen van de vrouw vandaag

´Mannen hebben het heerlijk, vrouwen hebben het rot’.

Met deze legendarische zin openende Joke Smit (1933 – 1981) haar roemruchte artikel Het onbehagen van de vrouw 50 jaar geleden. Het bleek het startsein voor de tweede feministische golf. In haar artikel pleitte Smit voor het doorbreken van genderstereotyperingen, gelijke verdeling van het huishouden, het recht op abortus, een kortere werkweek en gelijke lonen voor mannen en vrouwen.

Oproep

deBuren, Furia en RoSa organiseren op 9 oktober een avond over Joke Smits roemruchte artikel Het onbehagen van de vrouw, over de impact toen en de blijvende relevantie nu: een gesprek en statements over het onbehagen van de vrouw vandaag. Maar de stem van het publiek mag uiteraard niet ontbreken.

Waar liggen de pijnpunten en op welke manier kunnen we toewerken naar een meer gendergelijke samenleving? Schrijf een statement over het onbehagen van de vrouw vandaag.

Wil je meedoen?

Stuur je tekst (max 500 woorden) vóór 25 september (09:00) naar debbie@deburen.eu. We maken een bundeling en één van de inzendingen zal als zesde statement worden voorgedragen.

Meer informatie vind je hier: https://www.deburen.eu/magazine/2313/schrijf-een-statement-over-het-onbehagen-van-de-vrouw-vandaag

Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Marianne Hommersom

Organisatie: Vlaams-Nederlands Huis deBuren Missie_van_de_organisatie: Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren presenteert schoonheid en wijsheid van de Lage Landen in Vlaanderen, Nederland en de rest van Europa en biedt vanuit hartje Brussel een platform voor debat en reflectie over cultuur, wetenschap, media, politiek en samenleving. Kunstenaars, journalisten, schrijvers, wetenschappers, politici zijn er aan het woord.