Schrijvers Zonder Vlees

The pen is mightier than the butcher’s knife  

Eerder dit jaar verscheen het DZV kookboek. Op Azertyfactor willen we nagaan of er met de schrijfpen nog meer uit het onderwerp valt te halen. Wat is het Dagen Zonder Vlees-effect op je schrijven? Hoe ervaar je deelname aan de campagne? Word je poëtisch van al die groenten op je bord? Heb je altijd al dat ecologisch pamflet willen schrijven? Wil je een uitgekookt kortverhaal schrijven dat is geïnspireerd op het gedachtengoed van Dagen Zonder Vlees? Laat het ons weten.

40 dagen – 40 teksten    

We selecteren elke dag (behalve op zondag) één tekst uit alle inzendingen. We publiceren de tekst op de homepage van Azertyfactor. Zo komen we op zaterdag 26 maart, de laatste dag van de campagne, uit op precies 40 teksten. De teksten worden beoordeeld op literaire kwaliteit, originaliteit en op de relatie tot het thema Dagen Zonder Vlees. De organisatie van DZV verwijst op sociale media en op hun website ook naar Schrijvers Zonder Vlees.

Je tekst telt maximaal 500 woorden, je kunt maximaal 3 teksten inzenden. Wacht niet tot 25 maart om je tekst(en) te plaatsen, want we selecteren elke dag één inzending. Wil je verschillende teksten inzenden? Doe dit dan ineens. Eenmaal je op ‘Inzenden’ klikt, kun je geen nieuwe tekst meer toevoegen.