Taal geeft kracht

“Vroeger dacht ik dat je letterlijk voor je plek moest vechten. Maar later merkte ik dat je nergens komt als je niet geoefend bent in het hanteren van de wapens die maatschappelijk zijn aanvaard. Het draait om de taal, om woorden en zinnen, waarmee je je een weg omhoog kunt knokken.”

 

Een citaat van de Nederlandse auteur Alex Boogers uit zijn manifest Lang leve de lezer.  Hij verwoordt perfect de kracht van taal. Wie de taal in al zijn facetten beheerst, geraakt hogerop.

 

En dat is ook het thema van het volgende nummer van DNGhet tijdschrift van het Vermeylenfonds, dat verschijnt in een oplage van 2000 exemplaren.

 

 

Kans maken op publicatie in magazine?

Schrijf dan een tekst over hoe taal mensen kan emanciperen. Woorden als wapens of toch niet? Hoe zou jij taal als emancipatiemiddel gebruiken? Giet jouw woorden in een creatie van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine.

 

 

 

Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw slaan handen in elkaar

Het Vermeylenfonds ontwikkelt sociaal-culturele praktijken voor een solidaire samenleving waarin vrijheid en gelijkwaardigheid centraal staan. Als vrijzinnig-humanisten omarmen zij diversiteit en pluralisme en willen zij burgers verbinden. Hun focus ligt daarbij op de sociale impact van taal.

 

Vier keer per jaar publiceren zij het magazine DNG.  Sinds dit jaar verschijnt er hier vier keer per jaar een schrijfkans, die leidt tot publicatie van één tekst in hun magazine. De focus ligt telkens op een ander thema. Houd de kansen op deze site dus goed in de gaten!

Deelnemen kan tot en met 15/05/2019

  • Deadline: 15/05/19
  • Organisatie: Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw
  • Genre: Essay