Thirtysomething: het leven als dertiger

Hoe voelt het voor jou om dertiger te zijn? Hoe kijk je er op terug? Of hoe stel je je het leven voor als dertiger? Antwoord voor jezelf op de vragen van onze dichteres en maak er, net als zij, een persoonlijk gedicht mee. De vragen die ze stelde, vind je op onze website.

Maximum 25 lijnen. Stuur je werk naar literairbontgenootschap@gmail.com voor 25 januari 2014. Enkele leden van het Aalsters Literair BonTgenootschap zullen je gedicht beoordelen. Deelnemers uit Vlaanderen mogen deelnemen als je 18 of ouder bent.

De prijs

De 3 laureaten van de wedstrijd krijgen het podium op 1 februari om hun gedicht voor te lezen. De winnende gedichten zetten we ook het volledige jaar in de kijker op onze website www.aalstersliterairbontgenootschap.wordpress.com

De winnaar krijgt van ons een fotoshoot zoals de deelnemers aan ons Thirtysomething experiment. Onze fotograaf portretteert u, eerst zonder worden, en vervolgens met uw winnende woorden beschreven.

Vrijdag 1 februari, de happening

De avond begint om 20u met een interview van onze dichteres. U kan de vernissage van de fototentoonstelling bekijken, met luister- en videofragmenten. U mag natuurlijk ook zelf antwoorden op de vragen van ‘Thirtysomething’. Zodra u in de juiste stemming bent, is de tijd gekomen voor een grote schrijfster die voor ons goed past bij dit thema van Gedichtendag 2014: Annelies Verbeke. Zij kiest voor de gelegenheid fragmenten uit haar werk die ‘Verwondering’ oproepen en ze zal hierover vertellen. Dan is het tijd voor de prijsuitreiking, en vervolgens kan het feest verder gaan. Lekkere hapjes, live muziek en gesprekken over het leven. Kom kijken en beleef het met ons. U zal verwonderd zijn over deze poëtische avond, we beloven het u.

Meer info: www.aalstersliterairbontgenootschap.wordpress.com

 • Deadline: 25/01/14 om 24.00u
 • Prijs: Fotoshoot en publicatie van de laureaten
 • Organisatie: Het Aalsters Literair BonTgenootschap
 • Genre: Poezie
 • Doelgroep: 18+

 • Meer info:

  Meer info over deze schrijfwedstrijd kan u vinden op onze website:

  www.aalstersliterairbontgenootschap.wordpress.com

  We kijken uit naar uw inzending!