Turing Gedichtenwedstrijd

Op 15 november a.s. om middernacht sluit de inzendtermijn van de 9e editie van de Turing Gedichtenwedstrijd. Wilt u kans maken op de hoofdprijs ter waarde van € 10.000 voor het beste Nederlandstalige gedicht? Wacht dan niet te lang en stuur uw gedicht(en) op tijd in.

De Turing Gedichtenwedstrijd is inmiddels een begrip onder dichters van alle rangen en standen. Een anonieme voorjury beoordeelt de gedichten, zodat iedere inzending een eerlijke kans maakt om de hoofdprijs van maar liefst € 10.000 te winnen. Een vijfkoppige hoofdjury kiest de uiteindelijke winnaar. Deze ontvangt niet alleen de grootste geldprijs ter wereld voor één gedicht, maar maakt ook kans op publicaties en optredens. Kortom: een springplank voor nieuw talent en een bevestiging van de kwaliteiten van de gevestigde dichter.

De jaarlijkse dichtcompetitie wordt georganiseerd door de Turing Foundation in samenwerking met de Poëzieclub. Doel van de wedstrijd is om de belangstelling voor poëzie in Nederland en België te vergroten.

Meer informatie vindt u op www.turinggedichtenwedstrijd.nl.

 • Deadline: 15/11/17 om 24.00u
 • Prijs: € 10.000
 • Organisatie: Turing Gedichtenwedstrijd
 • Genre: Poezie
 • Doelgroep: Dichters, rijp en groen, van gevestigde dichters tot nieuw talent

 • Meer info:

  Gedichten kun je (alleen) digitaal indienen via de website www.turinggedichtenwedstrijd.nl. Als je voor het eerst meedoet, moet je eerst een account aanmaken. Daarna kun je je gedicht(en) inleveren. Per gedicht betaal je € 5,00.  Betalen kan via iDeal (Nederland), MisterCash (België) of met creditcard (wereldwijd). Zodra de betaling is geaccepteerd, doet je gedicht mee aan de wedstrijd. Je ontvangt hiervan een bevestiging per mail.
  Je kunt tot en met 15 november inzenden. Daarna gaat de jury aan het werk om alle gedichten te beoordelen


 • Lees hier het reglement.