Werken met Erfgoed: Schrijvers Gezocht!

Het productiehuis annex digitale uitgever Vzw de Scriptomanen organiseert in samenwerking met schrijfcoach en auteur Patrick Bernauw een wedstrijd voor schrijvers (m/v), professioneel, amateur of in de dop, rond het thema ‘Werken met Erfgoed in Fantastisch Vlaanderen’ – en meer bepaald dus: sagen, legenden, historische mysteries…

Gezocht wordt: een sterk verhaal, of een reeks verhalen, liedjes, gedichten, theater… rond het vooropgestelde thema, met een min of meer uitgewerkt concept, als het even kan origineel en vernieuwend, waarin het lokale erfgoed naar het grote publiek wordt gebracht. Denken we aan een boek, een stadswandeling, een citygame, digital storytelling, podcast, een poëzieroute, straattheater… of een combinatie van dit alles?

De auteur woont in een van de volgende regio’s in Vlaanderen: kustgemeentes, streek rond Ieper, streek rond Roeselare, Kortrijk en Zuidwest-Vlaanderen,  Meetjesland, Waasland, Leiestreek (Deinze, Sint-Martens-Latem,…), de rand van Gent (van Lochristi tot Oosterzele), Land van Dendermonde, Denderland (met Aalst, Ninove, Erpe-Mere,…), Pajottenland-Zennevallei, Brussel en randgemeenten, Leuven, Waasland, Kempen (streek rond Turnhout, Geel, Herentals, Heist-op-den-Berg, Noorderkempen), Haspengouw en de mijnstreek (van Beringen over Genk tot Maasmechelen). Een volledige lijst van steden en gemeenten vindt u op de website.

 

  • Deadline: 31/08/18 om 24.00u
  • Prijs: Uitgave, productie, realisatie van het project
  • Organisatie: Vzw de Scriptomanen
  • Genre: Meerdere genres
  • Doelgroep: Iedereen

  • Meer info:

    De auteur koopt een "demo" aan van een erfgoedproject, zijnde het boek "Een Gids voor Utopia", vóór 10 juni, aan 15 euro, en kan in dat geval ook deelnemen aan een literaire wandeling op 13 of 20 juni 2018, en dit in Aalst met een partner naar keuze. Indien volzet, wordt er een tweede ronde voorzien met inschrijvingen tot eind juni, en wandelingen annex workshop op een nog te bepalen zaterdagnamiddag in juli en augustus, in Affligem, Gent, Antwerpen en/of Brugge (20 euro per persoon).


  • Lees hier het reglement.


Dit bericht werd geplaatst op door .

Over Patrick Bernauw

Organisatie: vzw de Scriptomanen Missie_van_de_organisatie: Artistiek collectief, gestart als een schrijverscollectief, dat tot doel heeft interessante kruisbestuivingen en cross-overs tot stand te brengen tussen de diverse artistieke disciplines waarin de leden zich bekwamen... en dit werk vervolgens ook onder de aandacht te brengen. De vzw beschikt over een eigen kleine "digitale" uitgeverij (ebook, POD, multimedia) en heeft een groot aantal interactieve en multimediale producties in portefeuille.