WILLY BULTEREYS POËZIEWEDSTRIJD VOOR JONGEREN

Het Willemsfonds nodigt jongeren van het eerste tot en met het zesde leerjaar van het secundair onderwijs en kunstacademies in Oost-Vlaanderen uit om één gedicht te schrijven (binnen) over het thema ‘Morgen?’.

Voor het Willemsfonds is het meer dan ooit een uitdaging om op zoek te gaan naar jong talent in een bijzondere expressievorm: poëzie of dichtkunst!

“Poëzie” betekent maken, scheppen, vormen. In die zin is poëzie een vorm van uit versregels opgebouwde literatuur in een esthetisch eventueel ritmisch kleedje. Met andere woorden poëzie is een leuk taalspel. Het Willemsfonds is ervan overtuigd dat ze deze creativiteit nog steeds bij onze jongeren kunnen vinden.

Net daarom wensen ze de tweejaarlijkse poëziewedstrijd – genoemd naar Willy Bultereys – in ere te houden. Bultereys was onder meer voorzitter van Willemsfonds Gent (1971-2003) en ondervoorzitter van WF algemeen bestuur (1983-1993). In 2001 ontving hij de Provinciale Prijs voor Volksontwikkeling van de provincie Oost-Vlaanderen.

Het thema van de poëziewedstrijd is “Morgen?”. In 5 tot maximum 20 versregels filosoferen je (klein)kinderen over de toekomst. Dit zet de deur open voor creativiteit in de ruimste zin van het woord. Ze wensen daarom geen accenten te leggen, evenmin een richting aan te geven.

 

Wie gaat de uitdaging aan? Doen!

Het Willemsfonds wenst alle deelnemers alvast succes toe.

  • Deadline: 31/10/19
  • Organisatie: Het Willemfonds
  • Genre: Poezie
  • Doelgroep: Jongeren

  • Meer info:

    http://azertyfactor.be/kans-detail/337/willy-bultereys-poziewedstrijd-voor-jongeren