Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar an@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf najaar 2019 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan  een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Schrijfles waar en wanneer jij wil

Creatief Schrijven vzw en VFG schotelen je vanaf nu vier weken lang elke maandag een online videoles voor. In elke video reikt een auteur je een schrijfkans aan. In de eerste les focust Peter De Voecht op kwetsbaarheid. Laat je verrassen door de sla en de banaan en schrijf mee. Post je tekst uiterlijk maandag 21 oktober op Azertyfactor.
Een aantal teksten printen we op eetbaar papier en verspreiden we tijdens het Festival van de Gelijkheid. Wie wil, kan feedback krijgen op zijn/haar inzending. Het aantal plaatsen is beperkt.

 • Deadline: 21/10/19
 • Organisatie: Creatief Schrijven vzw en VFG

Willy Bultereys poëziewedstrijd voor jongeren

Het Willemsfonds nodigt jongeren van het eerste tot en met het zesde leerjaar van het secundair onderwijs en kunstacademies in Oost-Vlaanderen uit om één gedicht te schrijven (binnen) over het thema ‘Morgen?’. Voor het Willemsfonds is het meer dan ooit een uitdaging om op zoek te gaan naar jong talent in een bijzondere expressievorm: poëzie […]

 • Deadline: 31/10/19
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Het Willemfonds

Mens, een ding – win publicatie

‘Mens, een ding’ is de titel van een gedichtenbundel van de Russische dichter Majakovski. Oorspronkelijk omhelsde hij de Oktoberrevolutie als de bevrijding van het individu, maar al snel zag hij in dat het stalinisme niet overeenkwam met zijn idealen. Naarmate Stalin zijn greep op de mensen en vooral op de intellectuelen versterkte raakte Majakovski steeds […]

 • Deadline: 15/11/19
 • Organisatie: Vermeylenfonds

POËZIEWEDSTRIJD STAD HARELBEKE

Poëziewedstrijd Stad Harelbeke 2020 – 41ste editie Ook dit jaar wordt de ijzersterke traditie van de Poëziewedstrijd Stad Harelbeke voortgezet. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dag van het Woord op zaterdag 1 februari 2020. Je kan gedichten inzenden tot en met vrijdag 15 november 2019.

 • Deadline: 15/11/19
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: CC het Spoor

Gedichten om te koesteren

Verzacht met jouw woorden de pijn van ouders die een kind verloren  Met Koester biedt de vzw Kinderkankerfonds al bijna 30 jaar thuiszorg aan kinderen. Deze pediatrische liaisonequipe staat in voor de zorg van chronisch zieke kinderen met verkorte levensduur en palliatieve kinderen in het Vlaamse landsgedeelte en Zuid-Nederland. Ze begeleiden de kinderen én hun […]

 • Deadline: 01/12/19
 • Genre: Meerdere genres
 • Organisatie: Vzw Kinderkankerfonds

Gedichtenwedstrijd Stad Ronse

Word jij de Stadsdichter van Ronse ? Prijkt jouw gedicht straks op een tegel in het straatbeeld van Ronse?
Vanaf nu kan je deelnemen aan de jaarlijkse gedichtenwedstrijd. Het thema dit jaar is “Onderweg”

 • Deadline: 13/12/19
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Werkgroep gedichtendag Ronse (Cultuurraad Ronse)

De Fintro Prijs Spannend Boek

Fintro wil een ruggensteun zijn voor beginnende schrijvers en lanceerde in 2018 een nieuwe Nederlandstalige literaire prijs : De Fintro-Prijs Spannende boeken. Deze prijs is een onderscheiding die op initiatief van Fintro en boek.be in samenwerking met een uitgeverij en Creatief schrijven wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literair manuscript- genre spannende boeken – […]

 • Deadline: 20/12/19
 • Organisatie: Fintro