Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar anneleen@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf najaar 2018 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

Schrijf najaar 2018

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Schrijf een statement over het onbehagen van de vrouw vandaag

deBuren, Furia en RoSa organiseren op 9 oktober een avond over Joke Smits roemruchte artikel ´Het onbehagen van de vrouw´, over de impact toen en de blijvende relevantie nu: een gesprek en statements over het onbehagen van de vrouw vandaag. Een de stem van het publiek mag uiteraard niet ontbreken. Waar liggen de pijnpunten op dit moment en op welke manier kunnen we toewerken naar een meer gendergelijke samenleving? Schrijf een statement over het onbehagen van de vrouw vandaag.

 • Deadline: 25/09/18
 • Genre: Meerdere genres
 • Organisatie: DeBuren, Furia en RoSa

Columnwedstrijd Wetenschapscafé

In het kader van zijn tienjarig jubileum organiseert het Wetenschapscafé-Antwerpen een columnwedstrijd. Daarbij mag eenieder een column (cursiefje, stukje, opstelletje) insturen, waarin de auteur zijn/haar inspiratie haalt uit wetenschap in het algemeen of meer specifiek resultaten van wetenschappelijk onderzoek of analyses en het gebruik daarvan.
Welke eigenschappen heeft zo’n column?
Het is een korte tekst van maximaal 500 woorden;
gemaakt in een vlotte schrijfstijl;
met informatieve inhoud;
die humoristisch mag zijn én uitdagend
en tot nadenken mag stemmen.
Nadere informatie op www.wetenschapscafe-antwerpen.be

 • Deadline: 05/10/18
 • Genre: Columns
 • Organisatie: Wetenschascafe Antwerpen

NIEUWJAARSWENSEN

Welke wensen verspreidt Creatief Schrijven vzw eind dit jaar?We dagen je uit om een boodschap voor op onze nieuwjaarskaart te bedenken. Dat mag een grappige haiku, een snedige oneliner of een kort dialoogje zijn. Go wild!

 • Deadline: 01/11/18
 • Genre: Kortverhaal
 • Organisatie: Creatief Schrijven vzw

Kom Dichter In Beeld

De Bibliotheek van Brasschaat organiseert een Poëziewedstrijd “Kom Dichter in Beeld” voor jongeren van 7 tot 18 jaar. Je kiest een beeld uit het album van kunstwerken en foto’s en schrijft er een gedicht bij. De wedstrijd start op 1 september 2018. Vanaf dan is er op de site van de bib een link naar het fotoalbum, het wedstrijdregelement en het inschrijvingsformulier.

 • Deadline: 12/11/18
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Bibliotheek Brasschaat

Zeef Poëzieprijs

Als spin-off van de bekende website www.hetgezeefdegedicht.be is een nieuwe uitgeverij ontstaan: uitgeverij De Zeef. De uitgeverij organiseert de wedstrijd Zeef Poëzieprijs. De winnaar krijgt een publicatie van zijn bundel en daarboven 500 euro als prijs. Alle info vind je hier.

 

 • Deadline: 01/12/18
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Uitgeverij De Zeef