Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar an@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf voorjaar 2019 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan  een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

Cursussen Voorjaar 2019

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Taal geeft kracht

“Vroeger dacht ik dat je letterlijk voor je plek moest vechten. Maar later merkte ik dat je nergens komt als je niet geoefend bent in het hanteren van de wapens die maatschappelijk zijn aanvaard. Het draait om de taal, om woorden en zinnen, waarmee je je een weg omhoog kunt knokken.”   Een citaat van […]

 • Deadline: 15/05/19
 • Genre: Essay
 • Organisatie: Vermeylenfonds en Creatief Schrijven vzw

Haikuwedstrijd 2019

Ter gelegenheid van haar dertigjarig bestaan richt de West-Vlaamse haikuvereniging De Fluweelboom een Nederlandstalige haikuwedstrijd in met als thema ‘klimaat en milieu’. Maximaal drie niet eerder gepubliceerde haiku’s inzenden tussen 1 april en 15 juni 2019.

 • Deadline: 15/06/19
 • Organisatie: Haikuvereniging De Fluweelboom

Even Stilstaan

De wedstrijd bestaat uit 2 categorieën: jongeren (12 – 17 jaar) + volwassenen (vanaf 18 jaar). De werkgroep ‘Even stilstaan’ organiseert een schrijfwedstrijd (proza en poëzie) in het kader van haar 10jarig bestaan met als thema ‘Vreugde’. In elke categorie wordt een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt. Voor de volwassenen bestaat deze prijs telkens uit […]

 • Deadline: 20/06/19
 • Genre: Meerdere genres
 • Organisatie: Samen in Vreugde

Stadsgedichtenwedstrijd 2019

Ter gelegenheid van de 15e Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad organiseert Stichting Poëtikos (organisator van de Nationale Stadsdichtersdag in Lelystad) in samenwerking met uitgeverij Kontrast te Oosterbeek de 8e Stadsgedichtenwedstrijd in successie.

U bent van harte uitgenodigd met uw niet eerder gepubliceerde Stadsgedicht(en) aan deze wedstrijd deel te nemen. De sluitingsdatum is 24 juni 2019. In dit reglement leest u waar uw inzending aan moet voldoen.

Stadsgedicht
Het ingezonden Stadsgedicht moet gaan over de bewoonde omgeving: een stad, dorp, buurt(schap) of streek. Het mag de eigen woonplaats als onderwerp hebben of een andere plaats naar keuze. Het kan over de stad of het dorp zelf gaan, of over een markant fenomeen, of over een al dan niet historische gebeurtenis die aan deze plaats verbonden is. Vereist is dat in het gedicht de gekozen plaats en/of de beleving van die plek centraal staat; de lezer moet de sfeer kunnen proeven.

 • Deadline: 24/06/19
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Stichting Poëtikos

11e Poëziewedstrijd Stad Oostende

Ben je er een krak in om je meest intense gevoelens en diepste gedachten in prachtige zinnen op papier te zetten? Of is een tussendoorverhaaltje meer je ding? Laat de woorden vloeien, je klavier rammelen of je pen spetteren en neem deel aan de elfde editie van de poëziewedstrijd van Stad Oostende. Tot 1 oktober […]

 • Deadline: 01/10/19
 • Genre: Poezie
 • Organisatie: Dienst Cultuur Stad Oostende