Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar an@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf voorjaar 2019 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan  een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

Cursussen Voorjaar 2019

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

POËZIE VAN A TOT Z – NOMADEN, ZONDER TOEVEN OF VERPOZEN

Met ‘Poëzie van A tot Z’ realiseren Marnixring ‘De Vlaschaard’ uit Avelgem, en de gemeentes Avelgem en Zwevegem een poëzieroute van station Avelgem tot station Zwevegem. Het project loopt over een periode van 5 jaar: van 2015 tot 2019.  Jaarlijks worden 2 gedichten langs het pad geplaatst: het winnende gedicht van de poëziewedstrijd en een gelegenheidsgedicht van de jaarlijks aangestelde curator.   Dit […]

  • Deadline: 28/02/19
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Marnixring Avelgem, gemeentes Avelgem en Zwevegem

Poëziewedstrijd ‘Kindertijd’

De wedstrijd wordt gelanceerd op gedichtendag en loopt tot 29 maart. Het winnende gedicht wordt onthuld op het Nieuwe Vaartfeest van 4 mei. Dit winnende gedicht krijgt een prominente plaats op één van de gevels van onze gebouwen.

  • Deadline: 28/03/19
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Orthopedagogisch Centrum Nieuwe Vaart

Poemtata Poëziewedstrijd: Sneeuwwoordje en de 7 verzen

Wedstrijdreglement: 1. Het thema is vrij en u kunt 1 gedicht inzenden (nog niet eerder gepubliceerd of bekroond). De gedichten zijn maximum 25 regels lang en in het Nederlands. De wedstrijd staat open voor iedereen vanaf 18 jaar. 2. De gedichten worden gestuurd naar poemtatapoezie@gmail.com . Het gedicht wordt alleen ondertekend met uw schuilnaam en […]

  • Deadline: 13/04/19
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Poemtata