Creatief Schrijven vzw verzamelt alle schrijfwedstrijden in Vlaanderen.

Kijk ook eens op azertyfactor.be/kansen. Azertyfactor verzamelt verschillende schrijfwedstrijden en -uitdagingen onder de noemer ‘Kansen’. Je kunt ook zelf je schrijfwedstrijd organiseren op het platform.

Deelnemen aan een schrijfwedstrijd kan een stimulans zijn om die tekst waar je al zo lang aan bezig bent, eindelijk af te werken. Bovendien kan het je inzicht geven in je eigen schrijfvermogen. Tenslotte kan het gebeuren dat je via deelname aan een wedstrijd in contact komt met een uitgever. Want naast commentaar en stimulans gaat het bij wedstrijden vaak ook om eer, aandacht en naamsbekendheid.

————————————————————————————————————————–

ORGANISEER

Organiseer je zelf een schrijfwedstrijd? Je kunt je aanbod aanmelden op deze website. Vul het inschrijvingsformulier in. We bezorgen je binnen de drie werkdagen een e-mail met login-gegevens. Creatief Schrijven vzw is niet aansprakelijk voor inhoud die geplaatst wordt door derden. Neem zeker ook eens een kijkje op onze kansenplatform azertyfactor.be. Ook hier kun je je schrijfwedstrijden delen nadat je een account hebt aangemaakt. Stuur gerust een mailtje naar an@creatiefschrijven.be voor meer info.

azertyfactor

————————————————————————————————————————–

NEDERLAND

Ben je op zoek naar schrijfwedstrijden in Nederland? Neem dan zeker een kijkje op www.schrijvenonline.org/wedstrijdenSchrijven Online is de Nederlandse ondersteuningsinstelling voor organisaties in individuele (amateur-)schrijvers.

————————————————————————————————————————–

SCHRIJF

Download gratis Schrijf najaar 2019 (PDF),  het overzicht van schrijfcursussen en -wedstrijden in Vlaanderen. Wil je een gratis papieren exemplaar ontvangen? Stuur dan  een mailtje naar info@creatiefschrijven.be of bel naar 03 229 09 90.

OVERZICHT LOPENDE WEDSTRIJDEN

 

Willy Bultereys poëziewedstrijd voor jongeren

Het Willemsfonds nodigt jongeren van het eerste tot en met het zesde leerjaar van het secundair onderwijs en kunstacademies in Oost-Vlaanderen uit om één gedicht te schrijven (binnen) over het thema ‘Morgen?’. Voor het Willemsfonds is het meer dan ooit een uitdaging om op zoek te gaan naar jong talent in een bijzondere expressievorm: poëzie […]

  • Deadline: 31/10/19
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Het Willemfonds

POËZIEWEDSTRIJD STAD HARELBEKE

Poëziewedstrijd Stad Harelbeke 2020 – 41ste editie Ook dit jaar wordt de ijzersterke traditie van de Poëziewedstrijd Stad Harelbeke voortgezet. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dag van het Woord op zaterdag 1 februari 2020. Je kan gedichten inzenden tot en met vrijdag 15 november 2019.

  • Deadline: 15/11/19
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: CC het Spoor

Gedichtenwedstrijd Stad Ronse

Word jij de Stadsdichter van Ronse ? Prijkt jouw gedicht straks op een tegel in het straatbeeld van Ronse?
Vanaf nu kan je deelnemen aan de jaarlijkse gedichtenwedstrijd. Het thema dit jaar is “Onderweg”

  • Deadline: 13/12/19
  • Genre: Poezie
  • Organisatie: Werkgroep gedichtendag Ronse (Cultuurraad Ronse)