Wie is genomineerd voor de Confituur Boekhandelsprijs 2019?

Van alle eindejaarslijstjes is deze toch wel een van onze favorieten: de genomineerden voor de Confituur Boekhandelsprijs.

Voor wie bij Confituur enkel denkt aan toespijs, het is óók een verbond van onafhankelijke boekhandels. Maar meer dan dat is het een (h)eerlijke smeltkroes van bevlogen mensen, van ontmoetingsplaatsen met eigenheid en karakter en bovenal geliefde boekenhuizen.

 

Elk jaar reikt Confituur in het voorjaar hun eigen literaire prijs uit.

De genomineerden voor 2019 zijn alweer niet van de minste:

  • Terug naar Neerpelt – Lieve Joris

  • Brood – Elvis Peeters

  • Zomervacht – Jaap Robben

  • Patricia – Johan Terrin

  • Voor het vergeten – Peter Verhelst

Naast een boekhandelsprijs is er ook een publieksprijs waarvoor jij kan stemmen.
Daarvoor bezoek je een van de 24 boekhandels en vul je het bonnetje in met jouw favoriete titel. Je maakt daarbij kans om zelf ook in de prijzen te vallen: een boekenbon van 25 euro wordt verloot onder de stemmers. Stemmen kan tot 28 februari 2019

Wie de boekhandel of het boekhandelspubliek het meeste kon bekoren, komen we te weten op
23 april 2019, niet toevallig Wereldboekendag.

Vorige winnaars

De prijs ging voor het eerst naar Dit is mijn hof van Chris De Stoop in 2016. Wil van Jeroen Olyslaegers viel in 2017 in de prijzen. Met De mensengenezer viel de eer dit voorjaar Koen Peeters te beurt.
De winnaar zal alvast in zeer goed gezelschap zijn.

Steun je (lokale) onafhankelijke boekhandel en doe jezelf een boek cadeau!

En ben je dan toch in een van de Confituur boekhandels binnengewandeld, dan hebben we nog een leuk extraatje: je kan geheel gratis het hele leuke boek Niet met de Wattman spreken van Joke Van Leeuwen cadeau krijgen als je een aankoop doet van 17,5 euro en zolang de voorraad strekt.