Basisjaar Literair Schrijven komt naar buiten

Wat krijg je als je schrijvers uit hun comfortzone haalt? Als je ze naast schrijven ook laat tekenen, video's maken of optreden? Ontdek het op zaterdag 17 maart in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Dan tonen de deelnemers van het Basisjaar Literair Schrijven de resultaten van een van de drie workshops die ze volgden o.l.v. Lies Van Gasse, Swoon en Stijn Vranken.

Lees meer

Vind jouw ideale openingszin

Wil jij geen blauwtje lopen met de openingszin van jouw verhaal? Gebruik een van onze veertien winnende Six Word Stories als begin van jouw kortverhaal en win een publicatie in de SCHRIJF en een gratis ticket voor onze Schrijfdag op 2 juni in Gent. Doe mee op azertyfactor.be.

Lees meer

Proza op z'n Claus

Op 19 maart is het tien jaar geleden dat de grootmeester Hugo Claus overleed. Wij staan stil bij zijn proza, poëzie en toneelteksten, want Claus was van verschillende markten thuis. Wil jij ontdekken hoe hij zijn prozaïsche teksten naar een hoog niveau tilde? Schrijf je in voor 'Proza op z'n Claus' en laat niemand minder dan Elvis Peeters je door Claus's oeuvre leiden.

Lees meer

Literair dagje Amsterdam en bezoek aan het Debutantenbal

De Nederlandse organisatie Editio organiseert op zaterdagavond 31 maart het Debutantenbal in Amsterdam; een ideaal netwerkmoment met schrijfgenoten en uitgevers.  Speeddaten met redacteurs en uitgevers en ervaren auteurs die je overladen met tips. Wij leggen voor de gelegenheid een bus in. Trommel je schrijfvrienden op en boek je zitje op de bus, vertrek vanuit Antwerpen of Gent.

Lees meer

Naft voor Woord 2017-2018

De 42 laureaten van de TXT-on-stagewedstrijd Naft voor Woord zijn bekend. Ze treden binnenkort op in de bibliotheek van Lier (22/03) of Mechelen (23/03). Kom gratis genieten van hun performance, een Maneblusser en een streepje muziek. Graag tot binnenkort!

Lees meer

'Je moet je werk genadeloos lezen.' - Christophe Vekeman in VERZIN