Over

Creatief Schrijven vzw is het aanspreekpunt voor al wie graag schrijft. 

Of je nu je eerste letters op papier zet, al heel wat teksten bij elkaar hebt gepend of het punt staat om een boek te publiceren: wij helpen je graag verder.

Wij moedigen je aan om taal te verkennen en zo je schrijf- en expressietalent te ontdekken. We organiseren evenementen en cursussen, bieden informatie, advies, ondersteuning en begeleiding.

Creatief Schrijven vzw is dé thuishaven en het lanceerplatform van stemmen die in Vlaanderen en Brussel gehoord, verwoord, gepubliceerd en gelezen willen worden.

 

Huis met vele kamers

We bieden je graag schrijf-, podium en publicatiekansen via onze sterke merken:

Azertyfactor, Schrijfdag, VERZIN, SchrijversAcademie, De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden, Belgisch Kampioenschap Poetry Slam, … 

 

Plaats op de culturele landschapskaart 

Creatief Schrijven vzw (opgericht in 2002) is structureel erkend op het decreet amateurkunsten voor de discipline ‘letteren’. Creatief Schrijven vzw is lid van de European Association of Creative Writing Programmes, van FOLIO, van het Boekenoverleg en van het Overleg van de literaire middenveldorganisaties (OLO).

 

Waarden 

Creatief Schrijven vzw draagt in haar werking een aantal waarden uit die transversaal door alle doelstellingen lopen.

passie voor taal                      innovatief                    deskundig                   inclusief
talentontwikkeling                 duurzaam                    gedreven                     open               

 

Inclusief beleid

Creatief Schrijven vzw ondertekende in 2019 het charter Elk verhaal telt, voor een inclusieve boekensector. We streven naar een inclusieve interne en externe werking waar iedereen zich thuis voelt.  


Creatief Schrijven vzw werkt met de zeer gewaardeerde steun van