Over de organisatie Creatief Schrijven vzw

Creatief Schrijven vzw is het steunpunt voor al wie graag schrijft of wil schrijven. 

Of je nu je eerste letters op papier zet, al heel wat teksten bij elkaar hebt gepend of het punt staat om een boek te publiceren: wij helpen je graag verder.

Je kunt bij ons terecht voor evenementen en cursussen, informatie, advies, ondersteuning en begeleiding.

Wij moedigen je graag aan om taal te verkennen en zo je schrijf- en expressietalent te ontdekken. Creatief Schrijven vzw is dé thuishaven en het lanceerplatform van stemmen die in Vlaanderen en Brussel gehoord, verwoord, gepubliceerd en gelezen willen worden.

Sinds 2020 zijn Creatief Schrijven vzw en Jeugd en Poëzie gefuseerd en bouwen wij, onder de vlag van Creatief Schrijven vzw, samen een nieuwe werking uit voor kinderen en jongeren. 

 

Huis met vele kamers

We bieden je graag schrijf-, podium en publicatiekansen via onze sterke projectmerken:

Azertyfactor, Schrijfdag, VERZIN, SchrijversAcademie, De Schrijfwijzen - Het Groot Dictee Heruitgevonden, TOTAAL, Inktvis, Belgisch Kampioenschap Poetry Slam, … 

 

Wie zijn de gezichten achter onze organisatie? 

Het team van Creatief Schrijven vzw bestaat momenteel uit 14 gedreven medewerkers. Hun contactgevens vind je hier. Het kernteam wordt bijgestaan door een fijne raad van bestuur.  

Plaats op de culturele landschapskaart 

Creatief Schrijven vzw (opgericht in 2002) is structureel erkend op het decreet amateurkunsten voor de discipline ‘letteren’. Creatief Schrijven vzw is lid van de European Association of Creative Writing Programmes, van FOLIO, van het Boekenoverleg en van het Overleg van de literaire middenveldorganisaties (OLO).

 

Waarden 

Creatief Schrijven vzw draagt in haar werking een aantal waarden uit die transversaal door alle doelstellingen lopen.

passie voor taal                      innovatief                    deskundig                   inclusief
talentontwikkeling                 duurzaam                    gedreven                     open               

 

Inclusief beleid

Creatief Schrijven vzw ondertekende in 2019 het charter Elk verhaal telt, voor een inclusieve boekensector. We streven naar een inclusieve interne en externe werking waar iedereen zich thuis voelt.  

Creatief Schrijven vzw is de eerste werkgever in Vlaanderen die iemand in dienst heeft met het syndroom van Down met een reguliere arbeidsovereenkomst onbepaalde duur. #trots #inclusivititeit #arbeidsmarkt 

Focus op duurzaamheid 

Wij wonen in een gerenoveerd pand met driedubbele beglazing, zonnepanelen en een groendak, helemaal conform de energiedoelstellingen van 2050

Creatief Schrijven vzw werkt met de zeer gewaardeerde steun van