Cursussen

Filters

Regio's

Niveau's

Duur

Leeftijden

Types

Genres

Alle cursussen

Vrij Schrijfatelier

Schrijven helpt je om je te ontspannen. Of je ontdekt antwoorden op jouw levensvragen. Dat kan leiden tot meer rust in je hoofd en in je hart. Schrijven vergroot je zelfkennis en zorgt voor meer verbinding met jezelf of anderen. Op de wereld is maar één iemand zoals jij. Dat maakt jou uniek en waardevol, net zoals jouw verhalen.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Column Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
7 dec. 2021 - 11 jan. 2022

Vlaams Fruit: Inspiratiedag voor lezer en schrijvers

Tijdens de inspiratiedag van Godijn Publishing word je een hele namiddag lang meegenomen van de ene inspiratieworkshop naar de andere interessante auteurslezing. Young adultschrijvers vertellen over hun creatieproces, Bakker & Godijn hebben het over samen schrijven en misdaadauteur Sterre Carron geeft inkijk in hoe haar werken tot stand komen.  Tussendoor lanceren 5 auteurs hun nieuwste boek. Ontmoet en groet hen in de auteursfoyer. 

Groepscursus Proza Kinder- en jeugdliteratuur Antwerpen 1 dag(deel)
11 dec. 2021

Schrijf jezelf naar 2022

In de schrijfworkshops Schrijven naar je- zelf staat niet zozeer je verbeelding centraal maar wel je persoonlijke groei. Door gedachten en gevoelens toe te vertrouwen aan papier, krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je nodig hebt.  Hierdoor ontstaat er rust en komt er ruimte vrij om te focussen op wat er echt toe doet. Het gaat niet over mooie zinnen maken of het volgen van de taalregels. Het gaat wel over de kracht van woorden en benoemen van wat voor jou waardevol is. Zo helpt schrijven om bewust vorm te geven aan jouw leven.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
19 dec. 2021

Helend schrijven - editie 'herfst-winter'

Een workshop helend schrijven is drie uur tijd voor jezelf voor wat er in je leeft om je pen op papier te laten bewegen en zo jezelf/je verhaal in beweging te brengen om tot rust te komen, onder meer door een meditatie uit dat hoofd en in je gevoel te komen terug te blikken op de herfst en vooruit te blikken op de winter (en nee, we gaan geen to do-lijstjes maken)   Durf jij het aan om je te laten verrassen door je pen? Wees niet bang van haar kracht. Omarm haar. Dat deden al tientallen anderen voor jou en zij waren het roerend eens hoe krachtig en inspirerend het is.   Lees er deze getuigenissen maar eens op na: "Ik schreef me in voor een workshop “helend schrijven” bij Eveline Coppin, puur uit nieuwsgierigheid. Wat zou dat geven? Eindelijk nog eens schrijven voor/naar mezelf in plaats van voor/naar mijn klanten. De ratrace stoppen en stilstaan bij je eigen gedachten. Stil dúrven te staan, in mijn geval. De emoties kwamen, zoals verwacht, al snel los. Maar even snel verdwenen ze ín het papier … vreemd, maar zalig! Eveline begeleidt deze bijzondere schrijfervaring op een warme, integere manier. De schrijfopdrachten zijn gevarieerd, duidelijk gekaderd, met net genoeg reflectietijd nadien. Ik zat in een fijne groep van mens- en taallievenden. Dat gaf mij een geborgen gevoel. Perfecte me-time voor de gevoelige zieltjes!" (Copywriter Myriam Beeckman)   ​"Ik was verrast hoe ik meegenomen werd die lenteochtend... Meegenomen op een reis doorheen mezelf, via woorden en zinnen. 'Zin' geven: figuurlijk èn letterlijk! Ik heb er ontzettend van genoten en de uren vlogen voorbij. De opdrachten waren speels, leuk, afwisselend en zo goed getimed dat er enerzijds voldoende tijd was om even diep te kunnen reflecteren en anderzijds duurde het niet té lang en kreeg verveling geen kans. Er was aandacht voor ieders verhaal en voor eventuele verbinding. Eveline deed dat super. Ik voelde me gauw op mijn gemak en ze maakte dat het online gebeuren toch iets dynamisch werd. Ze zorgde ook voor een 'veilig' gevoel. Ik bracht de dag verder vrolijk en zingend door. De workshop had me duidelijk lentekriebels gegeven… Ik heb hem al aan anderen aangeraden.  ​(A. Willems over de lenteworkshop)   "De workshop bood me inspiratie. Het is fijn om samen met anderen spelenderwijs op zoek te gaan naar woorden die uiting geven aan wat je ervaart en dit vrijblijvend met elkaar te kunnen delen. Met wijze en vernieuwende inzichten schreef ik de winter uit. Met blijheid schreef ik de lente in. Benieuwd naar wat er komt…" (L. Anckaert over de lenteworkshop)

Groepscursus Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
21 dec. 2021
Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!

Auteurslezing Anneleen Van Offel - Online

Met haar roman ‘Hier is alles veilig’ (2020) maakte Anneleen Van Offel al meteen een opgemerkt debuut. Al was ze dan al geen onbekende op de literaire scène. Ze publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften, schreef gastcolumns voor De Morgen en de Standaard en is Letterzetter van de stad Kortrijk.  ‘Hier is alles veilig’, speelt zich af in Israël. Hoe kwam ze op het idee? En hoe doe je dat: schrijven over zo’n complex land?

Groepscursus Proza Reisverhalen Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
22 dec. 2021

Maatwerk

Al je wensen vervuld... 

Groepscursus Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
1 jan. - 16 mei 2022

Zo begin ik aan mijn boek

Met deze drie online sessies en vervolgens: "schrijven - schrappen - schrijven: repeat" komt je boek er eindelijk!

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie Online Meerdere dagen Creatief Schrijven
11 - 25 jan. 2022

Literair bloggen

Op een literaire manier vertellen over wat je meemaakt, wat je bezighoudt, of waar je het verder maar over wil hebben: wat is er handiger om dit met de wereld te delen dan een literaire blog?  In deze workshop gaan we op zoek naar en bestuderen we favoriete literaire blogs. Maar uiteraard leer je vooral hoe je zelf zo’n literaire blog kan maken of hoe je de blog die je al hebt nog kan verbeteren.  We bestuderen de richtlijnen voor hoe je van een blog een succes kan maken. Je krijgt opdrachten om (je eerste) vier blogposts te schrijven. We lezen elkaars werk en analyseren het. We bekijken tekst, lay-out, beelden, promotie … Deze workshop maakt ook onderdeel uit van het Basisjaar Literair Schrijven van Creatief Schrijven. Docent is Dirk Van Boxem, hoofdredacteur van aanlegplaats.blog en auteur van bijgekleurd.wordpress.com.

Groepscursus Proza Bloggen Online Meerdere dagen Creatief Schrijven
13 jan. - 24 feb. 2022

Schrijven en ander ongemak

Schrijfcursus voor gevorderden. 

Groepscursus Proza Essay Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
13 jan. - 31 mrt. 2022

Schrijf je eigen kinderboek!

Dit is een workshop voor iedereen die van schrijven houdt en vooral interesse heeft in verhalen voor kinderen. Tijdens deze cursus, gegeven door Stefan Boonen, ligt de nadruk op de praktijk en het schrijfplezier.  

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Vlaanderen Meerdere dagen
17 jan. - 7 feb. 2022

Auteurslezing Gaea Schoeters - Online

Met ‘Meisjes, moslims en motoren’ schrijft Gaea Schoeters haar eerste boek: een verslag van de reis die ze samen met Trui Hanoulle maakte, op de motor, door alleen maar moslimlanden. Intussen zijn we zoveel reizen, boeken, scenario’s voor televisie, theaterteksten en operalibretto’s later. Alleen al vorig jaar maakte Schoeters diepe indruk met ‘Tiresias’, de vertaling die ze samen met Johanna Pas maakte van het spreekgedicht ‘Hold your own’ van Kae Tempest én met haar roman Trofee. Zo’n indrukwekkend gedicht vertalen, hoe doe je dat? En hoe combineert Gaea de verschillende genres - journalistiek, literair proza en podiumteksten, jeugd- en kinderboeken?

Groepscursus Proza Poëzie Reisverhalen Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
19 jan. 2022

Auteurslezing Gaea Schoeters

Met ‘Meisjes, moslims en motoren’ schrijft Gaea Schoeters haar eerste boek: een verslag van de reis die ze samen met Trui Hanoulle maakte, op de motor, door alleen maar moslimlanden. Intussen zijn we zoveel reizen, boeken, scenario’s voor televisie, theaterteksten en operalibretto’s later. Alleen al vorig jaar maakte Schoeters diepe indruk met ‘Tiresias’, de vertaling die ze samen met Johanna Pas maakte van het spreekgedicht ‘Hold your own’ van Kae Tempest én met haar roman Trofee. Zo’n indrukwekkend gedicht vertalen, hoe doe je dat? En hoe combineert Gaea de verschillende genres - journalistiek, literair proza en podiumteksten, jeugd- en kinderboeken?

Groepscursus Proza Poëzie Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
19 jan. 2022

Schrijven is schrappen

Te pas en te onpas word je met het adagium schrijven is schrappen om de oren geslagen. Je weet ook wel dat het een onontbeerlijke stap in het schrijfproces is. Maar … wat schrap je dan? Woorden? Zinnen? Alinea’s? Of zelfs hele scènes? Krijg jij het op de zenuwen van schrijven is schrappen en – erger nog – kill your darlings? Ervaar je niet het blije gevoel van een kus wanneer je het principe Keep It Short & Simple toepast? Ligt er een manuscript klaar waaraan nog geschaafd kan worden? Twijfel je om jouw teksten de wereld in te sturen? Krijg je wel eens de feedback dat je te veel woorden gebruikt? Of dat je alles wel heel lang uitspint? Dan is deze workshop iets voor jou. In plaats van te schrijven, gaan we vooral schrappen. We kijken ook of er alternatieven nodig zijn.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Kort verhaal Bloggen Online 1 dag(deel)
25 jan. 2022

SCHRIJFBOOTCAMP22, intensieve cursus aan zee op maat van je eigen schrijfproject

Diepgaande individuele begeleiding, inspirerende workshops en gerichte tips van professionals uit het boekenvak, gebundeld in twee intensieve schrijf- en inspiratieweekends in een beperkt gezelschap.     

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie West-Vlaanderen Meerdere dagen
28 jan. - 13 feb. 2022

Kort verhaal

Zit jouw hoofd vol verhalen maar komen ze niet juist op papier? Dit traject begeleidt je bij het creatieve schrijfproces. Ervaren lesgever, Xandry van den Besselaar van Creatief Schrijven vzw, zet je op weg. Na afloop krijg je vrijblijvend de mogelijkheid om i.s.m. de cultuurdienst jouw kort verhaal tot een luisterverhaal te verwerken.

Groepscursus Proza Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
31 jan. - 14 mrt. 2022

Proeven van poëzie

In de workshop 'Proeven van Poëzie' experimenteren we met poëzie in al haar vormen: we lezen, schrijven, spelen, schaven, schrappen, keren woorden en zinnen binnenstebuiten tot we een spannend gedicht overhouden. Dit is een schrijfsessie voor nieuwsgierige beginnelingen met goesting in gedichten.  Ervaren schrijfster en docente Astrid Haerens neemt je graag mee op een boeiend poëziepad. 

Groepscursus Poëzie Vlaams-Brabant 1 dag(deel)
3 feb. 2022

Portretschrijven

Al eens geprobeerd iemand te vangen in woorden? Of je nu iets wilt schrijven voor een koppel dat op trouwen staat, over een dierbare die overleden is of over die zonderlinge buurman die je fantasie maar blijft prikkelen, een geschreven portret kan bijzonder verrassend en waardevol zijn.

Groepscursus Essay Non-fictie Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
5 - 26 feb. 2022

Starten met schrijven

Je voelt al een hele tijd schrijfkriebels? Je kan niet zonder pen en papier? Je loopt met een verhaal in je hoofd maar krijgt het niet neergepend? Als je op één van die vragen 'ja' antwoordt, is deze schrijfcursus je op het lijf geschreven. 

Groepscursus Kort verhaal West-Vlaanderen Meerdere dagen
23 feb. - 23 mrt. 2022

Grappige dialogen met een wending

De uitdaging bij toneelschrijven is om levensechte personages neer te zetten die handelen in het hier en nu. In deze cursus leer je plezier vinden in het bedenken en exploreren van boeiende personages aan de hand van archetypes. Samen met ervaren schrijfdocent Daan Pleumeekers ga je op zoek naar conflictstof en triggers voor je personages. Door de manier waarop ze met dat conflict omgaan, tonen ze hun angsten, zekerheden en dromen die niet altijd overeenkomen met de manier waarop ze zichzelf zien. Toneelschrijven is ook beïnvloedingsprocessen verzinnen waarin een personage een situatie of de instelling van een tweede personage probeert te wijzigen. Hoe je dat met humor kan doen, dat oefen je in deze reeks op 5 dinsdagavonden in de prachtige bibliotheek Predikheren in Mechelen.  "Ik was geïntrigeerd door vakkennis van Daan. Hij is een docent die onmiddellijk een dialoog tot leven brengt en linken kan leggen met reeds bestaande werken. Een goede, aanmoedigende coach!" Inschrijven kan vanaf 15 december rechtstreeks bij de bibliotheek van Mechelen. Je vindt de inschrijflink hier van zodra die beschikbaar is.  

Groepscursus Proza Toneelteksten Text on stage Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
12 mrt. - 9 apr. 2022

Schrijf jouw levensverhaal

Waarom wil jij je levensverhaal schrijven? Omdat je iets wil nalaten aan je kinderen en kleinkinderen. Er zijn de meubels en de huisraad. Misschien wat centen. Maar vooral zoveel levenswijsheid die nooit verloren mag gaan.  Omdat je heel wat hebt meegemaakt en je een boodschap aan de wereld wil meegeven. Je leven was uitzonderlijk door de reizen die je hebt gemaakt, de job die je hebt gedaan, de mensen die je hebt ontmoet. In een boek kan de ander woordelijk door jouw leven dwalen.  Omdat je door in je herinneringen te graven je eigen leven beter wil leren begrijpen. Je merkt dat je moeilijk aan een volgende levensfase kan beginnen. Er zijn nog blokkades. Door te schrijven, liefst met pen en papier, zet je een verwerkingsproces in gang. Omdat je graag schrijft. Je speelt graag met woorden. Je hebt een scherpe blik voor gebeurtenissen en je weet ze raak te vatten. Je kijkt naar de mensen om je heen. Je schept hun karakters. Je geeft ze taal. Kortom, jouw leven is jouw muze.  There is no greater agony than bearing an untold story inside you. - Maya Angelou 

Groepscursus Autobiografisch schrijven Non-fictie Kort verhaal Online Meerdere dagen
15 mrt. - 17 mei 2022

Vlot en met plezier een overtuigende scriptie schrijven

“Een eindwerk schrijven. Het kost vaak bloed, zweet, tranen en een flink aantal nachtelijke overuren. Om de pil te verzachten, kroop docente Leen Pollefliet in haar pen en schreef deze unieke en praktische schrijfgids.” M.V. (De Vlaamse Scriptieprijs) Moet je een scriptie, eindwerk, bachelorproef of masterproef schrijven? Ben je net een opleiding gestart waarbij je regelmatig een verslag moet inleveren? Weet je hoe je aan dit belangrijke werk moet beginnen? Je krijgt inzicht over structuur en opbouw, waardoor de sessie ook interessant is voor wie hun onderzoek in het Engels wil neerzetten. Daarnaast kijk je ook naar je opmaak en schrijfstijl. Hoe maak je jouw inzichten helder én vlot leesbaar? Je zal er veel tijd mee winnen en je zal gemakkelijker je lezers overtuigen.  Deze online avondsessie zet je perfect op weg om met plezier een overtuigend eindwerk te schrijven.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
22 mrt. 2022

Hedendaagse dichters (ism SchrijversAcademie)

Ontdek het werk van enkele hedendaagse dichters, samen met de studenten poëzie van SchrijversAcademie. De eerstejaarsstudenten van de poëzieopleiding van SchrijversAcademie kiezen elk een hedendaagse dichter van wie ze het werk analyseren, op basis van wat ze doorheen hun opleiding hebben geleerd. Samen met hen ga je op verkenning, leer je meer over de poëtische technieken die de dichters gebruiken, hun thema’s en werkwijze. Een boeiende ontdekkingsreis die je poëziebeleving verdiept… en je zin geeft om zelf met woorden en beelden aan de slag te gaan.

Groepscursus Poëzie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
29 mrt. - 7 jun. 2022

Emoties reflecteren op papier: schrijven over gevoelens vanuit filosofische gedachten

In bijna elke tekst spelen emoties. Als expressie van de schrijver, via gemoedsbewegingen van personages, in ontroering of vervoering bij de lezer. Belangrijk dus om eens stil te staan bij emoties, hoe ze op papier belanden en weer van het papier kunnen opspringen. In de westerse filosofie wordt uitvoerig over emoties gereflecteerd en geschreven. Bij Griekse praktische filosofen, romantische auteurs en existentiedenkers, zeker ook bij hedendaagse auteurs.  

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
23 apr. - 28 mei 2022

Leer anders kijken! Beschouwend schrijven over kunst in publieke ruimten (word mede-auteur van een miniboekje 'Tien om te zien'!)

Kunst op straat: is het enkel decoratie op onze dagelijkse weg? Zien we het eigenlijk nog wel of wandelen we er achteloos voorbij?  En als je dan kijkt, zie je dan in het standbeeld van Jacob Jordaens, vooral een beeldhouwwerk van J. Pecher of zie je dan vooral Vlaamse barokschilderkunst? Zie je bij muurschilderingen de vrijheid van expressie, de creatieve vaardigheid of de boodschap van de uitvoerder? Schrijfdocente en museumgids Barbara Van den Eynde schotelt je 10 kunstwerken voor die zich in publiek toegankelijk domein bevinden in Antwerpen. We gaan ondermeer aan de slag met de inzichten van Wieteke Van Zeil uit haar boek: "Goed kijken begint met negeren - de kunst van opmerkzaamheid". We kijken naar kunst, passen haar inzichten toe, proberen vooroordelen opzij te zetten, gaan in dialoog met onze observatie en vooral: we schrijven deze neer. In een kleine groep (10 personen) schrijf je mee en lever je jouw bijdrage aan een boekje ‘Tien om te zien’. Drie zaterdagen: 23 en 30 april en 7 mei, telkens van 10u tot 15u

Groepscursus Column Essay Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
23 apr. - 7 mei 2022

De tijd is nu – schrijfworkshop

We duiken het in het web van herinneringen dat we allemaal bij ons dragen. Welke herinnering leent zich tot een verhaal? Wat is jouw ‘Madeleine’? 

Groepscursus Kort verhaal West-Vlaanderen Meerdere dagen
27 apr. - 11 mei 2022

JOEY BROWN - Verdiepingsweek Ikaria / juni 2022

"Schrijven met vleugels", dat kom je hier doen, op het eiland Ikaria, de bijzondere plek waar ik woon, en dat genoemd is naar de mythische ‘gevleugelde’ held Icarus. Schrijven geeft je vleugels, weet je, en daarmee vliegen we waarheen we maar willen! En ja, terwijl we dat doen, worden we weer heksen en tovenaars, we gaan simpelweg herinneren hoe dat moet, we openen ons hart en laten het toe: magie en verwondering. Met schrijfmeditatie zoeken we antwoorden op levensvragen: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn missie en boodschap? Je onderneemt dus niet zomaar een reis, maar een magische innerlijke reis . Je rust, schrijft, speelt en geniet! THEMA van deze retraite: bewustwording van het creatieve proces dat je leven is, zodat je weer voluit kan leven, kan raken en geraakt worden, vanuit dat wat je echt bent, je ware zelf. CENTRALE ELEMENTEN: ruimte, rust, schrijfmeditatie, dieptegesprek, systemisch en energetisch werk, aandacht voor het voelen, zachte bewegingsoefeningen en heerlijke maaltijden. Schrijven tot je vleugels krijgt!

Groepscursus Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie Buitenland Meerdere dagen
7 - 14 jun. 2022

JOEY BROWN - Zomerretraite Schrijven naar bewustzijn / aug 2022

Je wilt jezelf beter leren kennen. Je wilt stem geven aan je hart, weten wie je écht bent. Schrijven naar bewustzijn, dat is wat we samen doen tijdens de vijfdaagse retraite. We nemen de tijd om de beweging en de transformatie die we starten met de pen, te doorvoelen in ons lijf, het huis van onze ziel.

Groepscursus Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie West-Vlaanderen Meerdere dagen
15 - 20 aug. 2022

Basisjaar Literair Schrijven 2022-2023

Schrijverschap is zoveel meer dan alleen voor een blad papier of laptop zitten en een mooie tekst maken. Een schrijver beschikt over een complexe set van competenties: kennis, vaardigheden en attitudes. Door lezingen van ervaren auteurs, feedback op je eigen schrijven en een genre-overschrijdend project dompel je je een jaar lang onder in de literatuur. Je wordt je bewust van je eigen sterktes en ontwikkelt een breder beeld op wat literatuur allemaal kan. VOOR WIEJe schrijft al op je eentje en je wilt je schrijven nu met anderen delen en bespreken? Je wilt proeven van alle kanten en hoeken die de literatuur te bieden heeft? Je wilt ontdekken of een langere schrijfopleiding iets voor jou is? Dan is het Basisjaar Literair Schrijven een ideale stap. WATJe dompelt je een jaar lang onder in literatuur. Je wordt je beter bewust van hoe literatuur werkt en van wat jouw sterke kanten op literair vlak zijn. Je wordt uitgedaagd om vingeroefeningen te doen in verschillende literaire genres en met verschillende technieken en gaat zo op ontdekkingstocht naar je eigen literaire stem. In de tweede helft van het jaar werk je aan je eigen kortverhaal of gedichtenbundel. Je verzamelt alles in een portfolio en krijgt op het einde van het jaar een verslag over je sterktes en groeipunten. Ook kijken we samen met jou hoe je verder literair kunt evolueren, bijvoorbeeld door andere opleidingen te volgen aan het DKO, bij Wisper of bij de Schrijfschool Gent, dan wel door je kandidaat te stellen voor SchrijversAcademie. HOE INSCHRIJVEN? Inschrijvingen starten vanaf maart 2022. Stap 1: Eerst vul je het inschrijfformulier in en geef je door bij wie je de feedbacksessies wilt volgen* (alle info over de feedbacksessies vind je hieronder). De keuze van de workshops geef je pas door na de startdag.  * Zit de groep waar je voorkeur naar gaat vol? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be dan zetten we je op de wachtlijst.  Stap 2: Betaal dan via de knop 'Inschrijven' op deze pagina.(let op: de prijs is inclusief een abonnement op VERZIN, je hoeft dit dus niet meer aan te vinken)

Groepscursus Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Antwerpen Lange opleidingen Creatief Schrijven
30 aug. 2022 - 22 apr. 2023

JOEY BROWN - Verdiepingsweek Ikaria / sept 2022

"Schrijven met vleugels", dat kom je hier doen, op het eiland Ikaria, de bijzondere plek waar ik woon, en dat genoemd is naar de mythische ‘gevleugelde’ held Icarus. Schrijven geeft je vleugels, weet je, en daarmee vliegen we waarheen we maar willen! En ja, terwijl we dat doen, worden we weer heksen en tovenaars, we gaan simpelweg herinneren hoe dat moet, we openen ons hart en laten het toe: magie en verwondering. Met schrijfmeditatie zoeken we antwoorden op levensvragen: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn missie en boodschap? Je onderneemt dus niet zomaar een reis, maar een magische innerlijke reis . Je rust, schrijft, speelt en geniet! THEMA van deze retraite: bewustwording van het creatieve proces dat je leven is, zodat je weer voluit kan leven, kan raken en geraakt worden, vanuit dat wat je echt bent, je ware zelf. CENTRALE ELEMENTEN: ruimte, rust, schrijfmeditatie, dieptegesprek, systemisch en energetisch werk, aandacht voor het voelen, zachte bewegingsoefeningen en heerlijke maaltijden. Schrijven tot je vleugels krijgt!

Groepscursus Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie Buitenland Meerdere dagen
23 - 30 sep. 2022

Samen Schrijven - Samen Maken We Werk van Jouw Boek

SAMEN SCHRIJVEN - Samen maken we werk van jouw boekWegens succes verlengd Tijd maken voor wat je het meest verlangt. Lukt jou dat? Het is zo makkelijk om dingen die 'moeten' voor te laten gaan op dingen die ons het meest na aan het hart liggen. Onze eigen droom, datgene waarvan we voelen: dat is wat ik het aller-, allerliefst wil doen. Voor mij (Agatha) is dat op dit moment een boek schrijven over creatief gedijen, 'Hart van creatie: de 7 stappen naar creatief herstel'. Ik ben al een heel eind op weg, maar het blijft te lang liggen en ik voel dat dat knaagt. Herkenbaar? Dan heb ik een voorstel voor jou.

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Online Lange opleidingen

Jaaropleiding ZO WORD JE SCHRIJFSTER VAN KINDER- & JEUGDBOEKEN

Eén jaar lang begeleiden wij jou stap voor stap naar professioneel schrijverschap door kinderboekenschrijfsters Agatha (Aag Vernelen) en Sandrine Lambert 'Vroeger schreef ik vanuit mijn hoofd. Alles wat op papier kwam, moest meteen goed zijn, waardoor er geen ziel in zat. Agatha leerde me om een eerste versie vrijuit te schrijven. Een succesrecept, zo bleek, want ik werd drie dagen na het insturen van mijn kakelvers manuscript benaderd door een uitgeverij.' - Anneke Verbeeck Herken jij je hierin? Jij hebt een prachtig verlangen: Je droomt ervan een kinder- of jeugdboek te schrijven. Sterker nog, je wéét dat je een boek te schrijven hebt. Het roept je al zo lang. Maar je loopt tegen één groot probleem aan: je stelt het beginnen aan je boek almaar uit. Je hebt nauwelijks tijd, je hebt een job, je hebt een gezin, er zijn altijd wel andere dingen die je aandacht vragen. Of een stem in je hoofd die zegt dat je dom of arrogant bent om te geloven dat jij een boek kan schrijven, houdt je ervan af. Je droom voelt ook zo groot aan en dat is eng. Wat als hij gebakken lucht blijkt te zijn? Wat als je geen talent hebt? Wat als je niets te vertellen hebt? Daarenboven lijkt een boek schrijven een onoverkomelijke taak. Hoe begin je er in hemelsnaam aan? Hoe doe je het? Hoe hou je vol? En nog veel moeilijker: hoe maak je het af?

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Lange opleidingen

Je verhaal in een structuur

Je loopt al even rond met het idee een boek te schrijven. “Jij zou een boek over je leven moeten schrijven”, spoorden mensen jou herhaaldelijk aan. Of je voelt zelf tot in je tenen dat je met je (klein)kinderen of de wereld iets bijzonders te delen hebt. Misschien ben je zelfs al een paar keer enthousiast met schrijven begonnen! Maar telkens stopte je: te weinig tijd, geen inspiratie meer, een onverwachte ziekte, twijfel die de kop opsteekt of er wel iemand op dat boek van jou zit te wachten. Toch blijft jouw boek aan je ‘trekken’. Je voelt dat het er moét komen. Hoe dan ook. En liever vandaag dan morgen. Heb je dus nood aan een kickstart van je boek? Een boost van jewelste? Met een schrijfcoach aan de zijlijn om je op te volgen?   Dan is de handleiding ‘je verhaal in een structuur’ helemaal wat jij nodig hebt! Een goede structuur is immers het fundament van je verhaal en nodig om niet verloren te lopen in de veelheid van herinneringen én om je verhaal niet alle kanten te laten uitschieten. Wie de cursus – vol met tips, weetjes, handige tools (bijvoorbeeld hoe je kan omgaan met negatieve herinneringen) en véél oefeningen – helemaal doorploegt, heeft de structuur van zijn verhaal helemaal helder.   Maar dat is lang niet alles. Ik laat je ook nadenken over je ideale lezer en je motivatie over waarom je zo graag je boek wil. Ik werp een licht op blokkades die je verhinderden je boek te schrijven, de essentie van een biografie, hoe herinneringen werken en hoe je ze kunt oproepen. Tot slot schrijf je ook de flaptekst. En wat meer is: je hoeft het niet helemaal in je uppie te doen. In de opleiding zit maar liefst TWEE KEER 1 UUR COACHING inbegrepen. De cursus neem je door op je eigen tempo of je volgt het groepstraject dat enkele malen per jaar start (om op de hoogte te blijven, schrijf je in op de inspiratiemail via https://www.boekvanmijnleven.be/contactinspiratiemail.html).

Coaching Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Authentiek schrijven - Ontdek jouw unieke schrijfstem en verhaal in 21 dagen

Begin vandaag nog aan het kinderboek waar je al zo lang van droomt!  Met deze cursus brengen Sandrine en ik (Agatha) je bij dat overheerlijke gevoel van vrijuit schrijven. Je gaat ervaren hoe zalig het is wanneer gouden ideeën en magische verhalen moeiteloos door jou stromen! In dit super toegankelijke, stap-voor-stap avontuur van 21 dagen: leer je vrijuit schrijven vanuit het kind dat je was  ontwikkel je op een speelse manier je unieke stem ontdek je je eigen verhaal krijg je bergen inspiratie en volop goesting om met jouw verhaal aan de slag te gaan leer je enkele belangrijke basics van een goed kinderverhaal

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Meerdere dagen

Avontuurlijke reis doorheen de poëzie

'wolkendragers' samen rond het poëzievuur - van het eerste tot het blauwste gedicht

Groepscursus Poëzie Text on stage Liedteksten Op aanvraag 1 dag(deel)

Avontuurlijke reis doorheen de poëzie

'Wolkendragers' rond het vuur van de poëzie - van het eerste tot het blauwste gedicht

Groepscursus Poëzie Liedteksten Schrijfdocenten Op aanvraag 1 dag(deel)

Manuscriptbeoordeling

Je tekst deskundig doorgelicht Overweeg je om jouw manuscript naar een uitgever te sturen? Of het in eigen beheer op de markt te brengen? Maar twijfel je of het goed genoeg is? Of stuurde je het al op naar een uitgever, maar heeft die geen interesse? En zoek je naar handvatten om er verder aan te schaven? Wij helpen je graag met vakkundige feedback op je manuscript.  Je eigen vergevorderde of afgewerkte tekst kun je bij ons grondig en professioneel laten doorlichten. Dankzij deze feedback ben je in staat om je manuscript verder op punt te stellen.  Binnen de maand ontvang je per mail een realistisch en uitgebreid oordeel. Dat is opbouwend maar zonder taboes, zowel de plus- als minpunten komen aan bod. Het uitgebreide leesverslag focust op je stijl, plot, personages, metaforiek, spanning, taalgebruik, enz.  Onze manuscriptbeoordeling staat open voor diverse genres: van proza tot poëzie, van thrillers tot memoires, van non-fictie tot persoonlijke getuigenissen en geschiedenisverhalen. Ook feedback op korte teksten is mogelijk. De samenwerking met een poule van professionele beoordelaars staat garant voor een kwaliteitsvolle evaluatie van je tekst.

Coaching Proza Poëzie Kort verhaal Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Feedback op korte teksten

Op kansenplatform Azertyfactor bieden we je de mogelijkheid om feedback te vragen op een korte tekst. Een gedicht, een kort verhaal, een liedtekst of een column, het genre maakt niet uit. Het proces is bijzonder simpel: je maakt een profiel aan en laad je tekst op. Eens gepubliceerd, verschijnt een feedbackknop. Met een simpele druk op de knop ontvang je binnen de 10 dagen een kort, kritisch leesverslag van een professionele beoordelaar in je mailbox.  Prijzen vanaf 25 euro.

Coaching Poëzie Flitsverhaal Kort verhaal Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Inktvis, een zee van verhalen

Heb je schrijfkriebels én een beperking of ziekte? En wil je graag schrijfadvies op maat.  Dan is Inktvis, een zee van verhalen, iets voor jou!   

Coaching Poëzie Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Schrijfbegeleiding op maat

Je voelt dat er een schrijfproject in je zit, maar iets houdt je tegen. Dan kan je bij mij terecht. 

Coaching Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie Online Meerdere dagen

Puur Schrijven in je kot

Wil je leren hoe je meer flow en creativiteit kan ervaren? Verlang je naar een gouden randje aan je dagen? 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online Meerdere dagen

Voor solo-ondernemers: Schrijf je verbindende About Me

Ben je niet tevreden van de About Me die je copywriter voor jouw solo-onderneming schreef? Schrijf 'm zelf met mijn hulp. 

Coaching Autobiografisch schrijven Zakelijk schrijven Online Meerdere dagen

Opleiding Schrijven - Academie Haasrode (nabij Leuven)

Droom je ervan ooit een roman, dichtbundel of theatertekst te schrijven en te publiceren? Of schrijf je gewoon graag en wil je daar beter in worden? Dan is de opleiding Schrijven aan de Academie in Haasrode iets voor jou.

Groepscursus Proza Poëzie Toneelteksten Vlaams-Brabant Lange opleidingen

Opleiding Schrijven Hasselt

Droom je ervan ooit een roman, dichtbundel of theatertekst te schrijven en te publiceren? Of schrijf je gewoon graag en wil je daar beter in worden? Dan is de opleiding Schrijven aan het conservatorium van Hasselt iets voor jou.

Groepscursus Proza Poëzie Toneelteksten Limburg Lange opleidingen

Individuele coaching live

Voor de aller-eigenzinnigsten... 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Individuele coaching via ZOOM

Bijna echt... 

Coaching Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Schrijfcoaching op maat

Werk je aan een schrijfproject (verhaal, brief, boek, liedjes, gedichten,…), zakelijk of persoonlijk, en zit je vast? Ik bied je eerlijke, persoonlijke en constructieve coaching zodat je tekst vertelt wat jij wil zeggen.

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Online 1 dag(deel)

Spoedcursus Spelling

Wens je voor je team of voor een groep een opfrissing van de spellingregels? Deze zeer praktijkgerichte opleiding gidst je door de belangrijkste spellingsregels en staat stil bij de meest voorkomende fouten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Bloggen Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Eindredactie: hoe pak je dat aan? basisprincipes en checklist!

Oef. Je tekst is af, eindelijk. Na het harde labeur kun je op je lauweren rusten, denk je. Maar zo eenvoudig is het niet. Zijn begrippen overal op dezelfde manier gespeld? Zie je losse komma’s staan? Zijn je tekst en vormgeving consequent op elkaar afgestemd?  Echt persklaar is je bijdrage pas nadat een eindredacteur een puntje heeft gezet op alle i’s.  Hoe die eindredacteur dat dan doet? Docent ‘schrijfarbeider’ Bart Van der Straeten leert je in deze online cursus meer over de nobele kunst der eindredactie. Jij levert na het volgen van deze sessie voortaan puntgave kopij aan. Je kan deze opleiding aanvragen voor een beperkt team van 6 tot 12 deelnemers. Dit kan online of op locatie.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Helder schrijven

Schrijf je voor je job wel eens een tekst voor een flyer, een brochure of een jaarverslag? Een korte nota of een langer artikel? En kost je dat telkens bloed, zweet en overuren? Dan biedt deze opleiding je een aantal eenvoudige handvatten aan.  Je leert in tien simpele stappen hoe je een boodschap helder en correct formuleert. Je schaaft aan stijl, formulering en toon en - minstens even belangrijk - je ontdekt hoe je jouw lezer tot actie aanzet. Je krijgt tonnen praktische tips, gaat aan de slag met je eigen teksten, en krijgt onmiddellijk feedback. Je kunt deze training aanvragen op maat, zo kun je met je team of met een groep de snelwegen naar helder schrijven en dus naar heldere boodschappen voor je lezers vinden.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Zo hebben je e-mails meer effect

Goed geschreven e-mails hebben onmiddellijk effect: mensen zijn verrast, enthousiast, komen in actie, praten lovend over je, sturen je mail door en bezoeken je website. Als bekwame schrijver van sterke e-mails ben je goud waard in elke organisatie, in elk bedrijf!   Je krijgt een hoop inzichten en je leert hoe wat wanneer werkt.  Je gaat zelf schrijven en herschrijven tot je de e-mail hebt die de wereld in kan. Ga samen met de docent én met je team aan de slag om meer resultaat met je e-mails te realiseren en je "inbox" te verlichten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Zoekmachinevriendelijk schrijven - SEO-copy

Is je webtekst commercieel overtuigend én wordt je product of dienst snel gevonden? Hoe combineer je het aantrekkelijk schrijven van relevante inhoud voor jouw onderneming, organisatie of bedrijf met de juiste zoektermen die potentiële klanten gebruiken? Docent Ilse Meeus is copywriter en SEO-expert. Ze leert je hoe je meer klanten aantrekt en meer mensen in beweging krijgt door je webcopy te optimaliseren. Ze legt de essenties van een wervende tekst, SEO (Search Engine Optimalisation), zoekintenties en trefwoordenbepalingen eenvoudig uit in een praktijkgerichte dagtraining. 

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Populairwetenschappelijk schrijven

Hoe maak je informatie van ingenieurs, wetenschappelijke teksten, gespecialiseerde onderzoeken en rapporten in wetenschappelijk jargon toegankelijker zonder dat de essentie verloren gaat?  Een expert én tegelijkertijd ervaren copywriter begeleidt deze workshop "Wetenschappelijk én toegankelijk schrijven (Populariserend schrijven)" waarin je leert hoe je dit aanpakt. Nieuwsartikelen, achtergrondartikelen, persberichten en interviews: wat zijn de specifieke aandachtspunten? Je krijgt oefeningen en feedback/feedforward op je eigen aangeleverde teksten Je krijgt inzicht in hoe je wetenschappelijke kennis en taal omzetten naar een specifieke doelgroep, zodat de boodschap begrepen wordt.  Kan zowel online als klassikaal georganiseerd worden in één of meerdere dagdelen en met persoonlijke feedbackmomenten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Pitch je businesscase … en vang je lezer

Ga voor een ‘ja’ met een sterk verhaal ‘Nee’ heb je, ‘ja’ kun je krijgen. Dat geldt natuurlijk ook op de werkvloer. Of het nu gaat om steun voor je project, het duidelijk maken van een standpunt, een vraag voor extra budget of de goedkeuring om een opleiding te volgen: je hebt een overtuigend verhaal nodig om anderen over de streep te trekken. Een sterke pitch dus. Maar wat zijn de ingrediënten hiervan ? Hoe trek je de aandacht van een lezer dat niet noodzakelijk zit te wachten op wat je te vertellen hebt? En hoe krijg je die ‘ja’ te pakken? In de training ‘Pitch je businesscase’ bekijken we stap per stap hoe je je pitch voorbereidt, uitschrijft en brengt. Je komt te weten hoe je je verhaal zo persuasief mogelijk opstelt, om op die manier ongeduldige lezers en luisteraars (iedereen in je organisatie dus) mee te krijgen. Zo leer je onder meer hoe je de dingen eenvoudig houdt (en dat is, vreemd genoeg, vaak moeilijk) en hoe je je boodschap helder en meeslepend brengt. Tijdens de eerste sessie komen alle aspecten van een sterk pitchende tekst aan bod. Zo krijg je inzicht in de ‘trukendoos’ van het pitchen. De nadruk ligt vooral op de geschreven pitch – het persuasieve verhaal an sich – maar ook de presentatie komt aan bod.  Tijdens de tweede sessie focust de docent vooral op aangeleverde teksten van deelnemers, geeft hij feedback en een korte wrap-up van de belangrijkste pijlers van een sterke pitch.  Mike Beyers is zelfstandig copywriter met 20 jaar ervaring in creatieve en strategische communicatietrajecten. Hij schrijft short & long copy in verschillende genres. Doorheen de jaren werkte hij al voor grote en kleinere bedrijven in talloze sectoren – van food tot telecom, van consulting tot farma. Mike is ook docent aan de UAntwerpen voor het vak ‘Taal in Bedrijf’ binnen de masteropleiding Meertalige Professionele Communicatie. 

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Inclusief schrijven-diversiteitscommunicatie

Welkom in de hyperdiverse samenleving! Hefbomen voor herkenbare, begrijpelijke en geloofwaardige communicatie. Vlaanderen wordt steeds diverser. Burgers of klanten gericht aanspreken vraagt heel wat van medewerkers in organisaties. Hoe doe je dat, zo gericht en divers mogelijk communiceren? Wil je bijleren over hoe je verbinding kan maken met diverse doelgroepen zonder iemand uit te sluiten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Genderneutraal schrijven

Een boodschap op een gelijkwaardige manier overbrengen aan een diverse groep lezers is niet altijd eenvoudig. Denk maar aan zinnen als "we komen mankracht te kort" of "we zoeken een secretaresse".  Hoe zet je jouw boodschap of verhaal genderneutraal op papier zodat iedereen zich aangesproken voelt? Hoe schrijf je voor m, v én x ?    Genderspecialist Katrien Van der Heyden laat je door een andere bril naar teksten kijken en reikt je handvatten aan om zelf zinnen te schrijven waarin iedereen zich thuis voelt. Zo vergroot je de impact van jouw boodschap en draag je mee bij aan een meer gelijkwaardige en inclusieve samenleving.    Docent Katrien Van der Heyden is socioloog en werkte onder andere als onderzoeker voor Universiteit Antwerpen. Ze is genderspecialist met een uitgebreide expertise in academisch onderzoek, consulting, training en coaching. Ze is ook auteur van het boek: 'Is bont en blauw een mannenkleur?'

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Verslagen maken

Hoe pen je de essentie van een vergadering bondig neer? En hoe hou je rekening met de doelgroep die straks je verslag leest. Op welke manier vat je essenties? Met deze zeer op de praktijkgerichte opleiding leer je in een notedop notuleren.

Groepscursus Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Foutloos spellen

Hoe fraai je ook kunt schrijven, een simpele spelfout doet je zinnen trillen en je lezer rillen. Raak je het noorden of het Noorden kwijt? En schrijf je groente- of groentensoep? In deze online training zetten we de regels nog eens op een rij. Wees gerust, het is minder moeilijk dan je denkt! Tijdens verschillende modules schaaf je effectief en op je eigen tempo je spellingvaardigheden bij. Je frist jouw kennis op en oefent die onmiddellijk in de praktijk. Zo ontwikkel je snel de vaardigheid om correct te schrijven. En dat is zeker een must, want je spelling is een belangrijk visitekaartje!

Zelfstudie Non-fictie Zakelijk schrijven Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Zakelijk Bloggen

Altijd al een blog willen beginnen? Het is dé manier om jezelf en/of je zaak voor te stellen. Deze cursus helpt je om eindelijk te beginnen aan die blog waarop je al lang zit te broeden.

Zelfstudie Zakelijk schrijven Bloggen Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Werve(le)nd Schrijven

Wil je met jouw (wervende) teksten meer bereiken? Denk je eraan om te starten als (freelance) redacteur of copywriter en wil je een stevige copybasis om op verder te bouwen? Ben jij in de organisatie dé persoon naar wie subtiel gekeken wordt als er iets moet geschreven worden: webteksten, brochures, social media, uitnodigingen... en wil je daar graag eens een helder kader voor?  Volg dan op je eigen tempo dit lespakket van docent Bavo Van Landeghem.  Met 26 letters, verbeelding, een pen en deze opleiding leer je 9 technieken om je lezer in beweging te krijgen.   

Zelfstudie Non-fictie Zakelijk schrijven Schrijfdocenten Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Schrijf belachelijk goede gedichten

Waag jij je weleens aan het schrijven van poëzie? Zou je dit vaker willen doen en er beter in worden? Met deze cursus sleutel je aan jouw poëzieskills.  Hoe begin je aan een gedicht, en hoe ga je verder? Hoe til je je poëzie naar een hoger niveau?Waar breek je regels en alinea’s af, hoe bepaal je de volgorde van je zinnen? Wat is beeldspraak en hoe kan je het gebruiken? En hoe zit het met rijm? Wanneer is je gedicht ‘af’? Op deze en talloze andere vragen krijg je een antwoord.

Coaching Poëzie Online Meerdere dagen

Van eeuwige uitvluchten naar eeuwige roem: schrijf je boek

Je wil een roman schrijven. Dat wil je al heel lang. Toch doe je het niet.Je kan schrijven. Daar ligt het niet aan. Toch val je telkens weer stil. Je begint je af te vragen of dat boek er ooit zal komen. Komt dit scenario je bekend voor? Dan is deze cursus je op het lijf geschreven. Dit is geen traditionele cursus, maar een motiverende schop-onder-je-reet, een actieplan met maar één doel: zorgen dat jij dat verrekte boek schrijft.  

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Online Meerdere dagen

Start to autobiography : individueel traject

Waarom wil jij je levensverhaal schrijven? Omdat je iets wil nalaten aan je kinderen en kleinkinderen. Er zijn de meubels en de huisraad. Misschien wat centen. Maar vooral zoveel levenswijsheid die nooit verloren mag gaan.  Omdat je heel wat hebt meegemaakt en je een boodschap aan de wereld wil meegeven. Je leven was uitzonderlijk door de reizen die je hebt gemaakt, de job die je hebt gedaan, de mensen die je hebt ontmoet. In een boek kan de ander woordelijk door jouw leven dwalen.  Omdat je door in je herinneringen te graven je eigen leven beter wil leren begrijpen. Je merkt dat je moeilijk aan een volgende levensfase kan beginnen. Er zijn nog blokkades. Door te schrijven, liefst met pen en papier, zet je een verwerkingsproces in gang. Omdat je graag schrijft. Je speelt graag met woorden. Je hebt een scherpe blik voor gebeurtenissen en je weet ze raak te vatten. Je kijkt naar de mensen om je heen. Je schept hun karakters. Je geeft ze taal. Kortom, jouw leven is jouw muze. 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie Online Meerdere dagen

Online Schrijfdagen

Met een online Schrijfmeditatiedag schenk je jezelf een dag lang de tijd, aandacht en liefde die je verdient. Samen zetten we onze pen in beweging met onder meer schrijfmeditatie en systemisch-energetische oefeningen. Een schrijfmeditatiedag is niet zomaar een schrijfdag, je heelt jezelf op diepe innerlijke lagen. We starten samen in de ochtend, nemen een middagpauze, en werken door tot 17:00. 

Groepscursus Autobiografisch schrijven Non-fictie Online 1 dag(deel)

De wonderwaterworkshop

Deze workshop is gebaseerd op het spannende boek (W)onderwater en wordt gegeven door de auteur. Het gaat over Kai die op een ochtend wakker wordt en het hele huis staat onder water tot aan de eerste verdieping. Samen met zijn zusje en een sprekende meeuw tracht hij het ondergelopen dorp te redden. Hoofdthema's in dit boek zijn plastic soep en klimaatverandering.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag 1 dag(deel)

Studieredactie, redactie, proeflezen en schrijfcoaching op maat.

Een cursus volgen in groep is een goede investering in je schrijfkunsten, maar soms moet je verder durven gaan om je talent echt alle kansen te geven om zich te ontplooien. En jouw talent, verdient het beste! De volgende, heel belangrijke stap is dan om professionele commentaar te vragen op een concreet stuk van je manuscript of verhaal. Redactie of proeflezen is dan het logische vervolg in je leertraject.

Coaching Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Vlaanderen Meerdere dagen

Vier online schrijflessen

Schrijfles volgen waar en wanneer jij wil? Dat is mogelijk.  Creatief Schrijven vzw en VFG schotelen vier online videolessen voor met als rode draad het thema 'Alles is moGELIJK'.  In elke les focust een auteur op een ander onderwerp en geeft een opdracht. Deelnemen aan de wedstrijd is niet meer mogelijk maar de les volgen wel!  Je vindt ze hier: https://creatiefschrijven.be/nieuws/online-schrijfles

Zelfstudie Proza Poëzie Kort verhaal Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Help! Ik ben een tiener met een schrijfkriebel!

Wat houdt de tienercursus in? Deze schrijfworkshop is bedoeld voor wie niet zonder pen/papier of toetsenbord kan. Uit wiens brein altijd wel een idee floept voor een of ander verhaal. Voor tieners (tussen 11 en 17) die popelen om echt kennis te maken met hun personages. Of meer willen weten over hoe je zo een verhaal best opbouwt. Wordt het een nagelbijtertje of worstel je eerst nog even met de plot? Vertel je vanuit een ik, een hij/zij of wie weet een wij? Altijd al zin gehad om eens iets te schrijven, maar het komt er niet van? Dit is je kans. Opgelet: deze intensieve cursus is niet zonder gevaar. We halen alle inkt uit je pen en/of laten je als een gek tekeer gaan op je toetsenbord. Be prepared!  

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag Meerdere dagen

De fantastische Roald Dahl workshop

Hey! Jij daar! Ja, jij! Kom, stap mee in het bootje en vaar samen met de Oempaloempa's de chocoladerivier af. Mathilda en Daantje, de wereldkampioen, zijn er ook! Durf jij onderweg de GVR een hand te geven én de Reuzenkrokodil te aaien? Reserveer snel je gouden ticket en kom met ons meespelen in de fantastische wereld van Roald Dahl.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag 1 dag(deel)

Contentmarketing: hoe schrijf ik een boodschap effectiever op verschillende kanalen

Eén boodschap, verschillende doelgroepen, verschillende kanalen. Hoe schrijf je op een gepaste manier op de verschillende social media, op je website, in je e-mails? 

Groepscursus Zakelijk schrijven Op aanvraag Meerdere dagen Creatief Schrijven