Cursussen

Filters

Regio's

Niveau's

Duur

Leeftijden

Types

Genres

Alle cursussen

Schrijfcoaching op maat: het geheim achter verhalen

Een schrijfcursus die begint waar andere ophouden: dat is wat wij je bieden. Bij ons geen halfslachtige tips & tricks, maar concrete, diepe inzichten in de geheimen van de vertelkunst. Of je pas komt kijken of al een doorgewinterd schrijver bent – misschien zelfs met een manuscript in handen: wij helpen je verhalen naar een hoger niveau te tillen. Dankzij onze schrijfcursus word je de beste schrijver die er in je zit.

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online Meerdere dagen
1 jan. 2022 - 1 jan. 2023

Auteurslezing Gaea Schoeters - Online

Met ‘Meisjes, moslims en motoren’ schrijft Gaea Schoeters haar eerste boek: een verslag van de reis die ze samen met Trui Hanoulle maakte, op de motor, door alleen maar moslimlanden. Intussen zijn we zoveel reizen, boeken, scenario’s voor televisie, theaterteksten en operalibretto’s later. Alleen al vorig jaar maakte Schoeters diepe indruk met ‘Tiresias’, de vertaling die ze samen met Johanna Pas maakte van het spreekgedicht ‘Hold your own’ van Kae Tempest én met haar roman Trofee. Zo’n indrukwekkend gedicht vertalen, hoe doe je dat? En hoe combineert Gaea de verschillende genres - journalistiek, literair proza en podiumteksten, jeugd- en kinderboeken?

Groepscursus Proza Poëzie Reisverhalen Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
19 jan. 2022

Schrijven is schrappen

Te pas en te onpas word je met het adagium schrijven is schrappen om de oren geslagen. Je weet ook wel dat het een onontbeerlijke stap in het schrijfproces is. Maar … wat schrap je dan? Woorden? Zinnen? Alinea’s? Of zelfs hele scènes? Krijg jij het op de zenuwen van schrijven is schrappen en – erger nog – kill your darlings? Ervaar je niet het blije gevoel van een kus wanneer je het principe Keep It Short & Simple toepast? Ligt er een manuscript klaar waaraan nog geschaafd kan worden? Twijfel je om jouw teksten de wereld in te sturen? Krijg je wel eens de feedback dat je te veel woorden gebruikt? Of dat je alles wel heel lang uitspint? Dan is deze workshop iets voor jou. In plaats van te schrijven, gaan we vooral schrappen. We kijken ook of er alternatieven nodig zijn.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Kort verhaal Bloggen Online 1 dag(deel)
25 jan. 2022

Fijne leeswaren: community

Wil je eindelijk eens aan een groepje medelezers of -schrijvers kwijt waarom je dat ene boek zo meeslepend vond?

Groepscursus Proza Reisverhalen Vlaams-Brabant Meerdere dagen
27 jan. - 2 jun. 2022
Jouw cursus op Creatief Schrijven?

Dat kan! Geef je op als organisator en publiceer gratis je cursussen op Creatief Schrijven.

Geef je nu op!

Taalbeelden

Deze korte reeks leidt je naar een experimentele, speelse benadering van het schrijven. Woorden worden beelden. Woorden worden speels. 

Groepscursus Proza Scenario Toneelteksten Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
27 jan. - 10 feb. 2022

SCHRIJFBOOTCAMP22, intensieve cursus aan zee op maat van je eigen schrijfproject

Diepgaande individuele begeleiding, inspirerende workshops en gerichte tips van professionals uit het boekenvak, gebundeld in twee intensieve schrijf- en inspiratieweekends in een beperkt gezelschap.     

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie West-Vlaanderen Meerdere dagen
28 jan. - 13 feb. 2022

Fantasy II

Pen Stewart, gerenommeerd fantasyschrijfster, neemt je in vogelvlucht mee door de basics van het genre fantasy. Samen analyseren we bestaande fantasyconcepten en bekijken we hoe die technieken zelf kunt toepassen. Ook horror, bovennatuurlijke thrillers en science fiction komen aan bod. Je krijgt ook inkijk in het uitgeeflandschap in Vlaanderen, Nederland en het buitenland. Je ontvangt ook een leeslijst en krijgt thuisopdrachten om tussendoor je schrijftalent in dit genre aan te scherpen. 

Groepscursus Proza West-Vlaanderen Meerdere dagen Creatief Schrijven
29 jan. - 19 mrt. 2022

Prozaïsten - groep 2

Je volgde al verschillende schrijfcursussen en hebt al heel wat schrijfervaring?

Groepscursus Proza Reisverhalen Kort verhaal Vlaams-Brabant Meerdere dagen
29 jan. - 11 jun. 2022

WISPERpro | Kunsteducatieve vraagstukken

Actief kunst maken en beleven in groep is het doel van je lessen? Of je zet kunst in als middel tot creatieve groei? Deze pittige opleiding is er voor iedereen die zijn eigen (kunst)educatieve praktijk wil verruimen door samen met professionele lotgenoten een aanstekelijk onderzoek en dito discussies aan te gaan. 

Groepscursus Schrijfdocenten Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
30 jan. - 24 apr. 2022

Zin in musea: Aboriginals in Brussel

In het voorjaar van 2022 maken we opnieuw van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een ander museum, in een andere stad en met andere kunstwerken als inspiratiebron. We geven de aftrap in onze hoofdstad, in het Koninklijk Museum Kunst en Geschiedenis.

Groepscursus Poëzie Text on stage Kort verhaal Brussel 1 dag(deel) Creatief Schrijven
30 jan. 2022

Kort verhaal

Zit jouw hoofd vol verhalen maar komen ze niet juist op papier? Dit traject begeleidt je bij het creatieve schrijfproces. Ervaren lesgever, Xandry van den Besselaar van Creatief Schrijven vzw, zet je op weg. Na afloop krijg je vrijblijvend de mogelijkheid om i.s.m. de cultuurdienst jouw kort verhaal tot een luisterverhaal te verwerken.

Groepscursus Proza Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
31 jan. - 14 mrt. 2022

Start to write | Poëzie

Ben jij een dichter of wil je graag starten met gedichten schrijven? Wil je graag leren hoe je je gedichten naar een hoger niveau kan tillen in jouw unieke schrijfstijl? Kan je daarbij wel wat feedback gebruiken van een ervaren schrijfcoach die zelf ook dichter is? 

Groepscursus Poëzie Online Meerdere dagen
31 jan. - 30 dec. 2022

Samen Schrijven in Februari

SAMEN SCHRIJVEN - Samen maken we werk van jouw boekWegens succes verlengd Tijd maken voor wat je het meest verlangt. Lukt jou dat? Het is zo makkelijk om dingen die 'moeten' voor te laten gaan op dingen die ons het meest na aan het hart liggen. Onze eigen droom, datgene waarvan we voelen: dat is wat ik het aller-, allerliefst wil doen. Voor mij (Agatha) is dat op dit moment een boek schrijven over creatief gedijen, 'Hart van creatie: de 7 stappen naar creatief herstel'. Ik ben al een heel eind op weg, maar het blijft te lang liggen en ik voel dat dat knaagt. Herkenbaar? Dan heb ik een voorstel voor jou.

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Online Meerdere dagen
1 - 27 feb. 2022

Starten met schrijven

Je voelt al een hele tijd schrijfkriebels? Je kan niet zonder pen en papier? Maar je loopt in je verhalen steeds ergens op vast? Als je op één van die vragen 'ja' antwoordt, is deze schrijfcursus je op het lijf geschreven. ​

Groepscursus Proza Reisverhalen Kort verhaal Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
1 - 22 feb. 2022

Proeven van poëzie

In de workshop 'Proeven van Poëzie' experimenteren we met poëzie in al haar vormen: we lezen, schrijven, spelen, schaven, schrappen, keren woorden en zinnen binnenstebuiten tot we een spannend gedicht overhouden. Dit is een schrijfsessie voor nieuwsgierige beginnelingen met goesting in gedichten.  Ervaren schrijfster en docente Astrid Haerens neemt je graag mee op een boeiend poëziepad. 

Groepscursus Poëzie Vlaams-Brabant 1 dag(deel) Creatief Schrijven
3 feb. 2022

Van gedachten naar gedichten

Je vertrouwt je gedachten wel eens aan het papier toe en wil deze poëtische creaties niet langer voor jezelf houden? In deze cursus leer je aan de hand van oefeningen en voorbeelden om poëzie te schrijven die iets teweegbrengt bij anderen. Of dat nu ontroering is of de slappe lach, dat maakt niet uit.

Groepscursus Poëzie Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
3 - 24 feb. 2022

Starten met schrijven

Je voelt al een tijdje schrijfkriebels? Zijn pen en papier je beste vrienden maar weet je niet waar te beginnen? Of loop je in je verhalen nog ergens op vast? Als je op één van die vragen 'ja' antwoordt, staat deze korte cursus je op het lijf geschreven.

Groepscursus Proza Kort verhaal Vlaams-Brabant Meerdere dagen
3 - 24 feb. 2022

De scenaristen

Je weet al hoe je een scenario leest en schrijft? Je kan spannende en interessante scènes op papier toveren maar hebt toch een duwtje in de rug nodig?

Groepscursus Scenario Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
5 feb. - 7 mei 2022

Portretschrijven

Al eens geprobeerd iemand te vangen in woorden? Of je nu iets wilt schrijven voor een koppel dat op trouwen staat, over een dierbare die overleden is of over die zonderlinge buurman die je fantasie maar blijft prikkelen, een geschreven portret kan bijzonder verrassend en waardevol zijn.

Groepscursus Essay Non-fictie Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
5 - 26 feb. 2022

De dichters - groep 2

Ook dichters met al wat ervaring hebben nood aan feedback. Dat is precies wat dit poëzie-atelier biedt: persoonlijke begeleiding. In deze cursus leer je de knepen van het vak en verwerf je het dichtersmétier via praktijkoefeningen.

Groepscursus Poëzie Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
7 feb. - 16 mei 2022

Van gedachten naar gedichten

Je vertrouwt je gedachten wel eens aan het papier toe en je wil die gedichten niet langer voor jezelf houden?

Groepscursus Poëzie Vlaams-Brabant Meerdere dagen
7 feb. - 28 mrt. 2022

Online poëzie-atelier: Samen dichten

Mini-reeks voor beginnende en minder beginnende dichters. 

Groepscursus Poëzie Online Meerdere dagen
9 - 23 feb. 2022

Scenario: eerste stappen

Via praktische oefeningen raak je vertrouwd met de do’s and don’ts van een scenario. Elke les krijg je een ander aspect voorgeschoteld, van ideeënvorming tot spanningsopbouw.

Groepscursus Scenario Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
12 feb. - 30 apr. 2022

Poëzie Puur - namiddag

Poëzie Puur belooft puur plezier.

Groepscursus Poëzie Antwerpen Meerdere dagen
14 feb. - 28 mrt. 2022

Poëzie Puur - avond

Poëzie Puur belooft puur plezier.

Groepscursus Poëzie Antwerpen Meerdere dagen
14 feb. - 28 mrt. 2022

Beeld//Taal: Schrijven én fotografie (6 online bijeenkomsten)

We gaan in deze cursus op een creatieve manier verhalen omzetten in beelden en beelden omzetten in verhalen. Dit doen we aan de hand van huiswerk en korte opdrachten in de les: Welk verhaal kun je schrijven bij een foto? Welke foto kun je maken bij een gedicht? Hoe kun je teksten beeldend maken?Zo leren we kijken, fotograferen en verhalen schrijven. We gebruiken de straat, poëzie, foto’s, de buurtkat, de meeuwen en de rest van de wereld als inspiratiebron. 

Groepscursus Proza Poëzie Kort verhaal Online Meerdere dagen
16 feb. - 18 mei 2022

Starten met schrijven

Je voelt al een tijdje schrijfkriebels? Je droomt ervan om iets op papier te zetten maar je weet niet waar te beginnen? Of je loopt vast door het overdenken van je zinnen? Als je op één van die vragen 'ja' antwoordt, staat deze korte cursus je op het lijf ... jawel: geschreven. 

Groepscursus Proza Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
19 feb. - 19 mrt. 2022

Starten met schrijven

Je voelt al een hele tijd schrijfkriebels? Je kan niet zonder pen en papier? Je loopt met een verhaal in je hoofd maar krijgt het niet neergepend? Als je op één van die vragen 'ja' antwoordt, is deze schrijfcursus je op het lijf geschreven. 

Groepscursus Kort verhaal West-Vlaanderen Meerdere dagen
23 feb. - 23 mrt. 2022

Schrijven voor theater, hoe doe je dat? - voor schrijfdocenten

Studiedag voor schrijfdocenten Een hele dag dompelen we ons onder in het schrijven van theatertekst. Pieter Delfosse, schrijver en theatermaker, begeleidt enkele korte schrijfopdrachten die tot inspiratie- en onderzoeksmateriaal leiden. We bedenken schrijfopdrachten die interessant tekstmateriaal opleveren voor een monoloog of dialoog. We selecteren teksten en plaatsen ze in een bedachte dramaturgie, herschrijven ze in functie van elkaar en van het geheel. Kunnen we vervolgens komen tot een mini-theatertekst?Theaterervaring is GEEN vereiste.

Groepscursus Toneelteksten Vlaams-Brabant 1 dag(deel) Creatief Schrijven
25 feb. 2022

Proeven van schrijven voor theater

Een dag lang theatertekst neerpennen. Klaar? Start! Je wordt aan het schrijven gezet vanuit verschillende impulsen en inspiratiebronnen die gaandeweg verschillende aspecten van het schrijfproces bloot leggen. We schakelen zelfcensuur uit en laten ons meevoeren door onze ongeremde schrijfhand.

Groepscursus Toneelteksten Vlaams-Brabant 1 dag(deel)
26 feb. 2022

Zin in musea: Havenhuis en MAS Antwerpen

In het voorjaar van 2022 maken we opnieuw van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een ander museum, in een andere stad en met andere kunstwerken als inspiratiebron. De tweede zondag strijken we neer in het Havenhuis en het Museum Aan de Stroom.  Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je mee op pad langs deze twee architecturale parels. Tussendoor pen je flarden neer. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag. 

Groepscursus Poëzie Text on stage Kort verhaal Antwerpen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
27 feb. 2022

Samen Schrijven in Maart

SAMEN SCHRIJVEN - Samen maken we werk van jouw boekWegens succes verlengd Tijd maken voor wat je het meest verlangt. Lukt jou dat? Het is zo makkelijk om dingen die 'moeten' voor te laten gaan op dingen die ons het meest na aan het hart liggen. Onze eigen droom, datgene waarvan we voelen: dat is wat ik het aller-, allerliefst wil doen. Voor mij (Agatha) is dat op dit moment een boek schrijven over creatief gedijen, 'Hart van creatie: de 7 stappen naar creatief herstel'. Ik ben al een heel eind op weg, maar het blijft te lang liggen en ik voel dat dat knaagt. Herkenbaar? Dan heb ik een voorstel voor jou.

Groepscursus Proza Kinder- en jeugdliteratuur Online Meerdere dagen
1 - 27 mrt. 2022

Schrijven voor theater: monologen

Een krachtige monoloog opbouwen van de eerste zin tot het laatste woord: dat staat vier avonden lang op ons programma.

Groepscursus Toneelteksten Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
8 - 29 mrt. 2022

De wereld van Roald Dahl

Wil je schrijven voor kinderen, jongeren en niet meer zo jonge jongeren? Ben je een grote Dahl-fan, of gewoon benieuwd naar zijn werk? Dan is deze cursus met jeugdauteur Hilde Van Cauteren echt iets voor jou.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Meerdere dagen
8 - 29 mrt. 2022

Column

Een column neerpennen, dat is schrijven op het scherpst van de snede. In een reeks van vier woensdagavonden leer je hoe je je lezers met minder dan 500 woorden helemaal kan inpakken.

Groepscursus Column Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
9 - 30 mrt. 2022

Grappige dialogen met een wending

De uitdaging bij toneelschrijven is om levensechte personages neer te zetten die handelen in het hier en nu. In deze cursus leer je plezier vinden in het bedenken en exploreren van boeiende personages aan de hand van archetypes. Samen met ervaren schrijfdocent Daan Pleumeekers ga je op zoek naar conflictstof en triggers voor je personages. Door de manier waarop ze met dat conflict omgaan, tonen ze hun angsten, zekerheden en dromen die niet altijd overeenkomen met de manier waarop ze zichzelf zien. Toneelschrijven is ook beïnvloedingsprocessen verzinnen waarin een personage een situatie of de instelling van een tweede personage probeert te wijzigen. Hoe je dat met humor kan doen, dat oefen je in deze reeks op 5 dinsdagavonden in de prachtige bibliotheek Predikheren in Mechelen.  "Ik was geïntrigeerd door vakkennis van Daan. Hij is een docent die onmiddellijk een dialoog tot leven brengt en linken kan leggen met reeds bestaande werken. Een goede, aanmoedigende coach!" Inschrijven kan rechtstreeks bij de bibliotheek van Mechelen. 

Groepscursus Proza Toneelteksten Text on stage Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
12 mrt. - 9 apr. 2022

Schrijf jouw levensverhaal

Waarom wil jij je levensverhaal schrijven? Omdat je iets wil nalaten aan je kinderen en kleinkinderen. Er zijn de meubels en de huisraad. Misschien wat centen. Maar vooral zoveel levenswijsheid die nooit verloren mag gaan.  Omdat je heel wat hebt meegemaakt en je een boodschap aan de wereld wil meegeven. Je leven was uitzonderlijk door de reizen die je hebt gemaakt, de job die je hebt gedaan, de mensen die je hebt ontmoet. In een boek kan de ander woordelijk door jouw leven dwalen.  Omdat je door in je herinneringen te graven je eigen leven beter wil leren begrijpen. Je merkt dat je moeilijk aan een volgende levensfase kan beginnen. Er zijn nog blokkades. Door te schrijven, liefst met pen en papier, zet je een verwerkingsproces in gang. Omdat je graag schrijft. Je speelt graag met woorden. Je hebt een scherpe blik voor gebeurtenissen en je weet ze raak te vatten. Je kijkt naar de mensen om je heen. Je schept hun karakters. Je geeft ze taal. Kortom, jouw leven is jouw muze.  There is no greater agony than bearing an untold story inside you. - Maya Angelou 

Groepscursus Autobiografisch schrijven Non-fictie Kort verhaal Online Meerdere dagen
15 mrt. - 17 mei 2022

Spoken word

Opwarmen, de essentie zoeken van wat je wil vertellen, schrijven, performen, schrappen, nog eens performen, uit je kot komen, feedback geven, groeien. Ziedaar de losse samenvatting van deze workshop.

Groepscursus Text on stage Vlaams-Brabant Meerdere dagen
19 - 26 mrt. 2022

Schrijven naar je-zelf: creatief en speels

Je herkent het waarschijnlijk wel, je wilt schrijven, maar er is altijd wel iets dat je tegen houdt. Je hoofd zit vol goede ideeën maar als je dan eindelijk gaat zitten om te schrijven dan lijken ze verdwenen of toch niet zo geniaal als je eerst dacht. Er zijn altijd wel redenen om je creatieve ik te negeren. Geen tijd, geen talent, geen idee. Of schuilt er meer achter? Als je de tijd neemt om echt stil te staan bij je eigen uitstelgedrag, ontdek je waarschijnlijk dat er ook nog wat anders speelt. Eens je hebt uitgedokterd wat dat is, ben je al een stap verder. Op 20 maart ontdek je niet alleen wat jouw creativiteit in de weg staat, je maakt ook contact met wat jou inspireert en kracht geeft om net wel te gaan schrijven, schilderen, dansen of zingen. Via schrijfoefeningen maak je opnieuw contact met je eigen creativiteit en speelsheid.

Groepscursus Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
20 mrt. 2022

Helend schrijven - Workshop

Een speelse schrijfworkshop met creatieve, diepgaande opdrachten. We passen meditatieve technieken toe om dichter bij onszelf te komen. Om dat wat in de diepte leeft aan de oppervlakte te brengen. Om zo, innerlijk bevrijd door het schrijven, weer een jaargetijde voort te schuiven. Maar wel gezuiverd. Gesterkt. Geheeld.   Thema: groeikracht!   Zo'n workshop is een dagje me-time en tijd • voor wat er in je leeft• om je pen op papier te laten bewegen en zo jezelf/je verhaal in beweging te brengen• om tot rust te komen, onder meer door een meditatie• om uit dat hoofd en in je gevoel te komen  JA, IK WIL! Voel je het kriebelen? Inschrijven kan tot de avond ervoor (maar liefst vroeger 😁) door je naam en voornaam te mailen naar evelinecoppin@gmail.com en 99 euro over te schrijven naar BE 31 8915 0431 7255 van Boek van mijn Leven. Je plaats is verzekerd van zodra je hebt betaald!

Groepscursus Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
21 mrt. 2022

Vlot en met plezier een overtuigende scriptie schrijven

“Een eindwerk schrijven. Het kost vaak bloed, zweet, tranen en een flink aantal nachtelijke overuren. Om de pil te verzachten, kroop docente Leen Pollefliet in haar pen en schreef deze unieke en praktische schrijfgids.” M.V. (De Vlaamse Scriptieprijs) Moet je een scriptie, eindwerk, bachelorproef of masterproef schrijven? Ben je net een opleiding gestart waarbij je regelmatig een verslag moet inleveren? Weet je hoe je aan dit belangrijke werk moet beginnen? Je krijgt inzicht over structuur en opbouw, waardoor de sessie ook interessant is voor wie hun onderzoek in het Engels wil neerzetten. Daarnaast kijk je ook naar je opmaak en schrijfstijl. Hoe maak je jouw inzichten helder én vlot leesbaar? Je zal er veel tijd mee winnen en je zal gemakkelijker je lezers overtuigen.  Deze online avondsessie zet je perfect op weg om met plezier een overtuigend eindwerk te schrijven.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
22 mrt. 2022

Snelcursus zorgeloos publiceren

Over uitgeven via een erkende uitgever of in eigen beheer Is je manuscript klaar en overweeg je om het uit te geven? An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw, loodst je in een korte middagsessie door het uitgeeflandschap. Je krijgt praktisch advies over uitgeven in eigen beheer of bij een erkende uitgeverij en je boek promoten. Er is ruimte voor jouw vragen.  Na de sessie heb je concrete tips en advies om zelf aan de slag te gaan met jouw manuscript. 

Groepscursus Proza Non-fictie Kort verhaal Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven
23 mrt. 2022

Weekend: Helend schrijven - over kwetsbaarheid en kracht

Een weekend tijd voor jezelf. Om dicht bij je kern te komen. Om te voelen wat er leeft. Om stil te vallen. Om met een milde blik je kwetsbaarheden al schrijvend te omarmen en je bewust te worden van de kracht die erin schuilt. De focus ligt op schrijven: je pen geeft stem aan wat er diep in je leeft waardoor die gevoelens en gedachten bestaansrecht krijgen. Zeggen-schap. Dat zorgt voor heling. Je krijgt inzichten en werkt blokkades weg. Je noteert in je eigen schrift, maar er zijn momenten waarop je kan delen wat je hebt geschreven.  Alhoewel schrijven centraal staat, gaan we meer doen dan dat! Ook meditatie staat op het programma, net als een klankschalenconcert, stiltewandeling die je helpt om contact te krijgen met je eigen natuur, tijd om tot rust te komen (lezen, wandelen of een heerlijke sessie holistic pulsing) en een creatieve workshop. Als kers op de taart ben je omringd door warme mensen die er net als jij zin in hebben om helemaal in het weekend en zichzelf te duiken.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
25 - 27 mrt. 2022

Schrijfweekend in de Heerlijckyt: sfeerschepping

Al ooit willen schrijven in een kasteel? Of in de wijdere omgeving ervan vol eeuwenoude bomen en historische moestuinen? Doen plekjes errond zoals het koetshuis, de slotgracht of het koewachtershuis je plotlijn en fantasie alle kanten opschieten? Waar kun je dan beter zijn dan in de Heerlijckyt van Elsmeren …

Groepscursus Proza Reisverhalen Kort verhaal Vlaanderen Meerdere dagen
26 - 27 mrt. 2022

Zin in musea: Popart in S.M.A.K. Gent

In het voorjaar van 2022 maken we opnieuw van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een ander museum, in een andere stad en met andere kunstwerken als inspiratiebron. De derde zondag strijken we neer in het S.M.A.K.  Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je mee op pad door de Popart. Jij klimt vervolgens in de pen. Benieuwd welke gedichten, verhalen of popsongs we zullen oogsten op het einde van de dag.  

Groepscursus Poëzie Text on stage Kort verhaal Oost-Vlaanderen 1 dag(deel) Creatief Schrijven
27 mrt. 2022

Hedendaagse dichters (ism SchrijversAcademie)

Ontdek het werk van enkele hedendaagse dichters, samen met de studenten poëzie van SchrijversAcademie. De eerstejaarsstudenten van de poëzieopleiding van SchrijversAcademie kiezen elk een hedendaagse dichter van wie ze het werk analyseren, op basis van wat ze doorheen hun opleiding hebben geleerd. Samen met hen ga je op verkenning, leer je meer over de poëtische technieken die de dichters gebruiken, hun thema’s en werkwijze. Een boeiende ontdekkingsreis die je poëziebeleving verdiept… en je zin geeft om zelf met woorden en beelden aan de slag te gaan.

Groepscursus Poëzie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
29 mrt. - 7 jun. 2022

Creatief Dagboek

Zin om een creatief dagboek aan te leggen?  

Groepscursus Autobiografisch schrijven Six word story Cursiefje Antwerpen Meerdere dagen
20 apr. - 18 mei 2022

Van gedachten naar gedichten: een trapje hoger

Je hebt het gevoel dat poëzie voor jou een ideale manier is om iets te vertellen. Een gedicht kan immers met weinig woorden een hele wereld oproepen, of net dat ene idee of gevoel in een paar regels perfect omschrijven. Je hebt de reeks 'Van gedachten naar gedichten' gevolgd, of je schreef al een paar gedichten en je hebt de smaak te pakken. Dan is deze reeks iets voor jou!

Groepscursus Poëzie Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
21 apr. - 19 mei 2022

Schrijven over verlies & verandering

Hoe gaan we als mens om met radicale veranderingen in het leven? Hoe kan creatief schrijven hierin een zingevend kompas zijn, een manier om te oriënteren en te verbinden?

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
21 apr. - 19 mei 2022

Theaterteksten schrijven

Heb je een idee voor een theaterstuk in je hoofd maar heb je moeite om het echt op papier te zetten? Ben je al even aan het regisseren en wil je nu zelf een stuk schrijven? Of heb je interesse in hoe een theatertekst is opgebouwd en wat het verschil is tussen deze vorm van schrijven en andere?

Groepscursus Toneelteksten Antwerpen Meerdere dagen
21 apr. - 26 mei 2022

Autobiografische kortverhalen schrijven

Is jouw leven ook een zolder vol schatten? Een versleten schommelstoel waarop generaties broers en zussen dolle pret hebben beleefd. Een foto van een oudtante met wie het op familiefeesten altijd lachen geblazen was. De jurk die je droeg tijdens het schoolbal van jouw afstudeerjaar. Een didgeridoo die je meebracht van een van je verre reizen. De stropdas van je overleden grootvader. Onze levens zijn rijk aan verhalen. We kunnen putten uit verschillende genres: soms pinken we een traan weg, soms was het leven een komedie, een bloedstollende thriller, een coming of age, … In de reeks ‘autobiografische kortverhalen’ ontmoeten we elkaar gedurende vier zaterdagvoormiddagen. We schrijven telkens rond één thema dat eerst geïntroduceerd wordt aan de hand van fragmenten en beelden. We schrijven en delen vervolgens onze schrijfsels met elkaar. Naast de feedback van je medecursisten krijg je ook een pak schrijftips mee. Zin om samen met anderen in jouw herinneringen te duiken?  

Groepscursus Autobiografisch schrijven Kort verhaal Bloggen Online Meerdere dagen
23 apr. - 4 jun. 2022

Verhalen schrijven: setting is everything

Als schrijver ben je de god van jouw verhaal. De omgeving waarin de personages avonturen beleven ligt volledig in jouw handen. Zalig! Of toch niet? Een hele wereld scheppen van nul gaat velen toch het petje te boven. Deze cursus reikt je handvaten aan om met creatieve vrijheid om te gaan zonder dat je het overzicht verliest.

Groepscursus Kort verhaal Antwerpen Meerdere dagen
23 - 30 apr. 2022

Emoties reflecteren op papier: schrijven over gevoelens vanuit filosofische gedachten

In bijna elke tekst spelen emoties. Als expressie van de schrijver, via gemoedsbewegingen van personages, in ontroering of vervoering bij de lezer. Belangrijk dus om eens stil te staan bij emoties, hoe ze op papier belanden en weer van het papier kunnen opspringen. In de westerse filosofie wordt uitvoerig over emoties gereflecteerd en geschreven. Bij Griekse praktische filosofen, romantische auteurs en existentiedenkers, zeker ook bij hedendaagse auteurs.  

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
23 apr. - 28 mei 2022

Leer anders kijken! Beschouwend schrijven over kunst in publieke ruimten (word mede-auteur van een miniboekje 'Tien om te zien'!)

Kunst op straat: is het enkel decoratie op onze dagelijkse weg? Zien we het eigenlijk nog wel of wandelen we er achteloos voorbij?  En als je dan kijkt, zie je dan in het standbeeld van Jacob Jordaens, vooral een beeldhouwwerk van J. Pecher of zie je dan vooral Vlaamse barokschilderkunst? Zie je bij muurschilderingen de vrijheid van expressie, de creatieve vaardigheid of de boodschap van de uitvoerder? Schrijfdocente en museumgids Barbara Van den Eynde schotelt je 10 kunstwerken voor die zich in publiek toegankelijk domein bevinden in Antwerpen. We gaan ondermeer aan de slag met de inzichten van Wieteke Van Zeil uit haar boek: "Goed kijken begint met negeren - de kunst van opmerkzaamheid". We kijken naar kunst, passen haar inzichten toe, proberen vooroordelen opzij te zetten, gaan in dialoog met onze observatie en vooral: we schrijven deze neer. In een kleine groep (10 personen) schrijf je mee en lever je jouw bijdrage aan een boekje ‘Tien om te zien’. Drie zaterdagen: 23 en 30 april en 7 mei, telkens van 10u tot 15u

Groepscursus Column Essay Non-fictie Antwerpen Meerdere dagen Creatief Schrijven
23 apr. - 7 mei 2022

Zin in Musea: Europalia - Trains and Tracks

Zoals iedere laatste zondag van de maand neemt Christina Vanderhaeghe je mee op schrijfdag naar een museum. Laat je in april inspireren door de stad Doornik en het jaarlijks terugkerend kunstenfestival EUROPALIA Trains and Tracks. In deze editie kan je de vele reizen via treinen van kunstenaars ervaren in beelden. Wij zetten het ook op papier, maar dan met woorden. We reizen al schrijvend mee. 

Groepscursus Poëzie Text on stage Kort verhaal Wallonië 1 dag(deel) Creatief Schrijven
24 apr. 2022

De tijd is nu – schrijfworkshop

We duiken het in het web van herinneringen dat we allemaal bij ons dragen. Welke herinnering leent zich tot een verhaal? Wat is jouw ‘Madeleine’? 

Groepscursus Kort verhaal West-Vlaanderen Meerdere dagen
27 apr. - 11 mei 2022

Hoe beginnen aan een boek

'Daar zou ik eigenlijk eens een boek over moeten schrijven!' Heb je dit al eens luidop gezegd? Of gewoon stiekem gedacht? Deze cursus helpt je om de daad bij het woord te voegen. Want een boek schrijven: daar komt heel wat bij kijken... Zelfs als je heel goed weet welk verhaal je wil brengen, worstel je soms met basiszaken zoals personages, setting, verhaalstandpunt en structuur. Waar begin je je verhaal? Vertel je het chronologisch of werk je beter met flashbacks? De opties lijken eindeloos.

Groepscursus Proza Non-fictie Kort verhaal Vlaams-Brabant Meerdere dagen
28 apr. - 19 mei 2022

Van gedachten naar gedichten

Je vertrouwt je gedachten wel eens aan het papier toe en je wil die gedichten niet langer voor jezelf houden? In deze cursus leer je aan de hand van oefeningen en voorbeelden om poëzie te schrijven die iets teweegbrengt bij anderen.

Groepscursus Poëzie Antwerpen Meerdere dagen
3 - 31 mei 2022

Schrijfverblijf in de Mergelstreek

Ben je al enige tijd aan het schrijven aan een langer verhaal en krijg je het maar niet rond? Mis je een geschikt kader, de concentratie of de dwang om eraan te beginnen of door te werken? Worstel je met je verhaalstructuur en diverse verhaallijnen? Of zit je gewoon strop en weet je zelf niet waarom? Dan is deze schrijfweek de ideale formule voor jou. Gedurende vijf dagen werk je met ruggensteun van auteur en docente Leen van den Berg aan je eigen schrijfproject en dat in de glooiende mergelstreek in de buurt van Maastricht. Om inspiratie op te doen kan je mooie wandelingen maken in de buurt. De ondergrondse kalkgrotten en gangenstelsels liggen zowat in de achtertuin van je schrijfplek.  Het Schrijfverblijf biedt je de ideale omstandigheden om jouw manuscript verder af te werken: Je logeert in een klassevolle B&B in Riemst, in een rustige en inspirerende omgeving. Je bent samen met een groep gelijkgestemde zielen en een begeleider die je helpt, tips en raad geeft bij knelpunten. Je krijgt heerlijke maaltijden en ’s avonds (als je dat wenst) de gelegenheid om bij een glaasje na te keuvelen over het schrijfproces van de voorbije dag. Gun jezelf dit schrijfverblijf en finaliseer eindelijk het schrijfproject dat al zo lang op je computer staat of in je lade ligt. 

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Limburg Meerdere dagen Creatief Schrijven
4 - 8 mei 2022

Hoe beginnen aan een boek

'Daar zou ik eigenlijk eens een boek over moeten schrijven!' Heb je dit al eens luidop gezegd? Of gewoon stiekem gedacht?

Groepscursus Proza Non-fictie Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
4 mei - 1 jun. 2022

Column

Een column schrijven, dat is schrijven op het scherpst van de snede! In een reeks van vier ochtenden leer je hoe je je lezers met minder dan 500 woorden helemaal kan inpakken.

Groepscursus Column Vlaams-Brabant Meerdere dagen
16 mei - 27 jun. 2022

Echt of verzonnen: balanceren tussen realiteit & fictie

Altijd al gedacht dat die ene gebeurtenis die jou of een familielid overkwam, een geweldig verhaal zou opleveren? En wil je tips om dit in een aantrekkelijke narratief op papier te krijgen?

Groepscursus Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen Meerdere dagen
28 mei - 18 jun. 2022

Zin in Musea: Namen en Museum Félicien Rops

Iedere laatste zondag van de maand neemt Christina Vanderhaeghe je mee op schrijfdag. We gaan telkens naar een ander museum, een andere stad en nemen de kunstwerken die daar te vinden zijn als inspiratiebron. In mei ontdekken we Namen en Museum Félicien Rops.

Groepscursus Poëzie Text on stage Kort verhaal Wallonië 1 dag(deel) Creatief Schrijven
29 mei 2022

Bloggen

Bloggen, is dat nog wel van deze tijd? Het antwoord op die vraag, maar ook de valkuilen en de talloze mogelijkheden van een blog kom je te weten in de vier sessies van deze cursus.

Groepscursus Bloggen Antwerpen Meerdere dagen
1 - 22 jun. 2022

JOEY BROWN - Verdiepingsweek Ikaria / juni 2022

"Schrijven met vleugels", dat kom je hier doen, op het eiland Ikaria, de bijzondere plek waar ik woon, en dat genoemd is naar de mythische ‘gevleugelde’ held Icarus. Schrijven geeft je vleugels, weet je, en daarmee vliegen we waarheen we maar willen! En ja, terwijl we dat doen, worden we weer heksen en tovenaars, we gaan simpelweg herinneren hoe dat moet, we openen ons hart en laten het toe: magie en verwondering. Met schrijfmeditatie zoeken we antwoorden op levensvragen: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn missie en boodschap? Je onderneemt dus niet zomaar een reis, maar een magische innerlijke reis . Je rust, schrijft, speelt en geniet! THEMA van deze retraite: bewustwording van het creatieve proces dat je leven is, zodat je weer voluit kan leven, kan raken en geraakt worden, vanuit dat wat je echt bent, je ware zelf. CENTRALE ELEMENTEN: ruimte, rust, schrijfmeditatie, dieptegesprek, systemisch en energetisch werk, aandacht voor het voelen, zachte bewegingsoefeningen en heerlijke maaltijden. Schrijven tot je vleugels krijgt!

Groepscursus Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie Buitenland Meerdere dagen
7 - 14 jun. 2022

Schrijven voor kinderen & jongeren: van prentenboek tot young adult

Annie M.G. Schmidt, Marc De Bel, Astrid Lindgren. Je wil net als hen dolgraag voor kinderen of jongeren schrijven? Deze cursus helpt je op weg.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Vlaams-Brabant Meerdere dagen
9 - 30 jun. 2022

Schrijven naar je-zelf: talent en werk

In de schrijfworkshops Schrijven naar je- zelf staat niet zozeer je verbeelding centraal maar wel je persoonlijke groei. Door gedachten en gevoelens toe te vertrouwen aan papier, krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je nodig hebt.  Hierdoor ontstaat er rust en komt er ruimte vrij om te focussen op wat er echt toe doet. Het gaat niet over mooie zinnen maken of het volgen van de taalregels. Het gaat wel over de kracht van woorden en benoemen van wat voor jou waardevol is.

Groepscursus Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)
12 jun. 2022

Retreat Helend Schrijven

Een heerlijke vijfdaagse. Me-time in een prachtige, groene omgeving in een net gerenoveerd huis met veel natuurlijke materialen (leisteen, hout, ...), een zwembad, terrassen rondom én veel groen en water. Om helemaal tot jezelf te komen. Te ontspannen. Er eens helemaal uit te zijn. Uit dat hoofd. En in je gevoel. Tijd en ruimte om je hart te openen.  Centraal tijdens deze retreat staan de vier oerelementen. Aarde, water, lucht en vuur zijn de vier oerprincipes waar alles is uit opgebouwd. Wij, als mens, maken deel uit van die natuur en zijn dus ook uit deze principes samengesteld.  Elke dag staat er een ander element centraal (zie programma hieronder). We ontdekken al schrijvend hoe dat element in ons leven aanwezig is (zie helemaal onderaan voor hoe we dat precies aanpakken) en proberen bijzondere schrijfvormen uit zoals een sprookje, drieluik of een reeks (en niet panikeren, ik begeleid jullie hierbij!😁). Daarnaast stellen we het element ook op andere manieren aanwezig, onder meer door creatieve workshops, een tocht met de boot, een vuurritueel, ...​ Zin gekregen om te weten hoe de vijfdaagse eruit ziet?Hieronder👇 het 

Groepscursus Autobiografisch schrijven Wallonië Meerdere dagen
19 - 23 jun. 2022

Schrijfbegeleiding op maat

Je voelt dat er een schrijfproject in je zit, maar iets houdt je tegen. Het blad blijft wit. Of misschien schrijf je wel, maar loopt het niet zo lekker als je had gehoopt. 

Coaching Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie Online Meerdere dagen
30 jun. - 31 dec. 2022

Puur Schrijven in je kot

Wil je leren hoe je meer flow en creativiteit kan ervaren? Verlang je naar een gouden randje aan je dagen? 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online Meerdere dagen
30 jun. - 31 dec. 2022

Voor solo-ondernemers: Schrijf je verbindende About Me

Ben je niet tevreden van de About Me die je copywriter voor jouw solo-onderneming schreef? Voel je dat jouw verhaal jouw eigen woorden nodig heeft, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen?  

Coaching Autobiografisch schrijven Zakelijk schrijven Online Meerdere dagen
30 jun. - 31 dec. 2022

Essay: een literaire zoektocht

Essayistiek kan je zien als een subjectieve zoektocht in de vorm van een literaire tekst. Een interessante tekstvorm die het persoonlijke met het beschouwende combineert. Een tekstvorm die bovendien kan aanvoelen als een verademing temidden van het luide, ongenuanceerde geroep dat op veel media weerklinkt.

Groepscursus Essay Vlaanderen Meerdere dagen
3 - 10 jul. 2022

Kinderboeken schrijven en illustreren

Heb je altijd al willen leren hoe je je eigen spannende, ontroerende of grappige kinderboek kan schrijven en illustreren?Misschien heb je zelfs al een eerste verhaal klaarliggen maar weet je niet zeker of het scenario wel zal aanslaan bij het jonge lezerspubliek?

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Meerdere dagen
1 aug. - 31 dec. 2022

JOEY BROWN - Zomerretraite Schrijven naar bewustzijn / aug 2022

Je wilt jezelf beter leren kennen. Je wilt stem geven aan je hart, weten wie je écht bent. Schrijven naar bewustzijn, dat is wat we samen doen tijdens de vijfdaagse retraite. We nemen de tijd om de beweging en de transformatie die we starten met de pen, te doorvoelen in ons lijf, het huis van onze ziel.

Groepscursus Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie West-Vlaanderen Meerdere dagen
15 - 20 aug. 2022

Basisjaar Literair Schrijven 2022-2023

Schrijverschap is zoveel meer dan alleen voor een blad papier of laptop zitten en een mooie tekst maken. Een schrijver beschikt over een complexe set van competenties: kennis, vaardigheden en attitudes. Door lezingen van ervaren auteurs, feedback op je eigen schrijven en een genre-overschrijdend project dompel je je een jaar lang onder in de literatuur. Je wordt je bewust van je eigen sterktes en ontwikkelt een breder beeld op wat literatuur allemaal kan. VOOR WIEJe schrijft al op je eentje en je wilt je schrijven nu met anderen delen en bespreken? Je wilt proeven van alle kanten en hoeken die de literatuur te bieden heeft? Je wilt ontdekken of een langere schrijfopleiding iets voor jou is? Dan is het Basisjaar Literair Schrijven een ideale stap. WATJe dompelt je een jaar lang onder in literatuur. Je wordt je beter bewust van hoe literatuur werkt en van wat jouw sterke kanten op literair vlak zijn. Je wordt uitgedaagd om vingeroefeningen te doen in verschillende literaire genres en met verschillende technieken en gaat zo op ontdekkingstocht naar je eigen literaire stem. In de tweede helft van het jaar werk je aan je eigen kortverhaal of gedichtenbundel. Je verzamelt alles in een portfolio en krijgt op het einde van het jaar een verslag over je sterktes en groeipunten. Ook kijken we samen met jou hoe je verder literair kunt evolueren, bijvoorbeeld door andere opleidingen te volgen aan het DKO, bij Wisper of bij de Schrijfschool Gent, dan wel door je kandidaat te stellen voor SchrijversAcademie. HOE INSCHRIJVEN? Inschrijvingen starten vanaf maart 2022. Stap 1: Eerst vul je het inschrijfformulier in en geef je door bij wie je de feedbacksessies wilt volgen* (alle info over de feedbacksessies vind je hieronder). De keuze van de workshops geef je pas door na de startdag.  * Zit de groep waar je voorkeur naar gaat vol? Stuur dan een mailtje naar info@creatiefschrijven.be dan zetten we je op de wachtlijst.  Stap 2: Betaal dan via de knop 'Inschrijven' op deze pagina.(let op: de prijs is inclusief een abonnement op VERZIN, je hoeft dit dus niet meer aan te vinken)

Groepscursus Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Antwerpen Lange opleidingen Creatief Schrijven
30 aug. 2022 - 22 apr. 2023

Schrijf! - Genk

ZIN IN SCHRIJVEN! ? Voel jij ook de schrijfkriebels? Heb je een hoofd vol verhalen? Droom je van een boek met jouw naam op de cover? Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Groepscursus Proza Poëzie Kort verhaal Limburg Lange opleidingen
2 sep. 2022 - 23 jun. 2023

Schrijven - Genk

Droom je ervan een roman te publiceren? Een dichtbundel? Korte verhalen? Of schrijf je voor je plezier en ben je gewoon graag bezig met taal? Dan is de opleiding Schrijver iets voor jou.

Groepscursus Proza Poëzie Non-fictie Limburg Lange opleidingen
7 sep. 2022 - 28 jun. 2023

JOEY BROWN - Verdiepingsweek Ikaria / sept 2022

"Schrijven met vleugels", dat kom je hier doen, op het eiland Ikaria, de bijzondere plek waar ik woon, en dat genoemd is naar de mythische ‘gevleugelde’ held Icarus. Schrijven geeft je vleugels, weet je, en daarmee vliegen we waarheen we maar willen! En ja, terwijl we dat doen, worden we weer heksen en tovenaars, we gaan simpelweg herinneren hoe dat moet, we openen ons hart en laten het toe: magie en verwondering. Met schrijfmeditatie zoeken we antwoorden op levensvragen: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat is mijn missie en boodschap? Je onderneemt dus niet zomaar een reis, maar een magische innerlijke reis . Je rust, schrijft, speelt en geniet! THEMA van deze retraite: bewustwording van het creatieve proces dat je leven is, zodat je weer voluit kan leven, kan raken en geraakt worden, vanuit dat wat je echt bent, je ware zelf. CENTRALE ELEMENTEN: ruimte, rust, schrijfmeditatie, dieptegesprek, systemisch en energetisch werk, aandacht voor het voelen, zachte bewegingsoefeningen en heerlijke maaltijden. Schrijven tot je vleugels krijgt!

Groepscursus Poëzie Autobiografisch schrijven Non-fictie Buitenland Meerdere dagen
23 - 30 sep. 2022

Individuele coaching

Creatieve schrijfproces

Coaching Proza Poëzie Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen Lange opleidingen

Je verhaal in een structuur

Je loopt al even rond met het idee een boek te schrijven. “Jij zou een boek over je leven moeten schrijven”, spoorden mensen jou herhaaldelijk aan. Of je voelt zelf tot in je tenen dat je met je (klein)kinderen of de wereld iets bijzonders te delen hebt. Misschien ben je zelfs al een paar keer enthousiast met schrijven begonnen! Maar telkens stopte je: te weinig tijd, geen inspiratie meer, een onverwachte ziekte, twijfel die de kop opsteekt of er wel iemand op dat boek van jou zit te wachten. Toch blijft jouw boek aan je ‘trekken’. Je voelt dat het er moét komen. Hoe dan ook. En liever vandaag dan morgen. Heb je dus nood aan een kickstart van je boek? Een boost van jewelste? Met een schrijfcoach aan de zijlijn om je op te volgen?   Dan is de handleiding ‘je verhaal in een structuur’ helemaal wat jij nodig hebt! Een goede structuur is immers het fundament van je verhaal en nodig om niet verloren te lopen in de veelheid van herinneringen én om je verhaal niet alle kanten te laten uitschieten. Wie de cursus – vol met tips, weetjes, handige tools (bijvoorbeeld hoe je kan omgaan met negatieve herinneringen) en véél oefeningen – helemaal doorploegt, heeft de structuur van zijn verhaal helemaal helder.   Maar dat is lang niet alles. Ik laat je ook nadenken over je ideale lezer en je motivatie over waarom je zo graag je boek wil. Ik werp een licht op blokkades die je verhinderden je boek te schrijven, de essentie van een biografie, hoe herinneringen werken en hoe je ze kunt oproepen. Tot slot schrijf je ook de flaptekst. En wat meer is: je hoeft het niet helemaal in je uppie te doen. In de opleiding zit maar liefst TWEE KEER 1 UUR COACHING inbegrepen. De cursus neem je door op je eigen tempo of je volgt het groepstraject dat enkele malen per jaar start (om op de hoogte te blijven, schrijf je in op de inspiratiemail via https://www.boekvanmijnleven.be/contactinspiratiemail.html).

Coaching Autobiografisch schrijven Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Samen Schrijven - Samen Maken We Werk van Jouw Boek

SAMEN SCHRIJVEN - Samen maken we werk van jouw boekWegens succes verlengd Tijd maken voor wat je het meest verlangt. Lukt jou dat? Het is zo makkelijk om dingen die 'moeten' voor te laten gaan op dingen die ons het meest na aan het hart liggen. Onze eigen droom, datgene waarvan we voelen: dat is wat ik het aller-, allerliefst wil doen. Voor mij (Agatha) is dat op dit moment een boek schrijven over creatief gedijen, 'Hart van creatie: de 7 stappen naar creatief herstel'. Ik ben al een heel eind op weg, maar het blijft te lang liggen en ik voel dat dat knaagt. Herkenbaar? Dan heb ik een voorstel voor jou.

Groepscursus Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Online Lange opleidingen

Jaaropleiding ZO WORD JE SCHRIJFSTER VAN KINDER- & JEUGDBOEKEN

Eén jaar lang begeleiden wij jou stap voor stap naar professioneel schrijverschap door kinderboekenschrijfsters Agatha (Aag Vernelen) en Sandrine Lambert 'Vroeger schreef ik vanuit mijn hoofd. Alles wat op papier kwam, moest meteen goed zijn, waardoor er geen ziel in zat. Agatha leerde me om een eerste versie vrijuit te schrijven. Een succesrecept, zo bleek, want ik werd drie dagen na het insturen van mijn kakelvers manuscript benaderd door een uitgeverij.' - Anneke Verbeeck Herken jij je hierin? Jij hebt een prachtig verlangen: Je droomt ervan een kinder- of jeugdboek te schrijven. Sterker nog, je wéét dat je een boek te schrijven hebt. Het roept je al zo lang. Maar je loopt tegen één groot probleem aan: je stelt het beginnen aan je boek almaar uit. Je hebt nauwelijks tijd, je hebt een job, je hebt een gezin, er zijn altijd wel andere dingen die je aandacht vragen. Of een stem in je hoofd die zegt dat je dom of arrogant bent om te geloven dat jij een boek kan schrijven, houdt je ervan af. Je droom voelt ook zo groot aan en dat is eng. Wat als hij gebakken lucht blijkt te zijn? Wat als je geen talent hebt? Wat als je niets te vertellen hebt? Daarenboven lijkt een boek schrijven een onoverkomelijke taak. Hoe begin je er in hemelsnaam aan? Hoe doe je het? Hoe hou je vol? En nog veel moeilijker: hoe maak je het af?

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Lange opleidingen

Authentiek schrijven - Ontdek jouw unieke schrijfstem en verhaal in 21 dagen

Begin vandaag nog aan het kinderboek waar je al zo lang van droomt!  Met deze cursus brengen Sandrine en ik (Agatha) je bij dat overheerlijke gevoel van vrijuit schrijven. Je gaat ervaren hoe zalig het is wanneer gouden ideeën en magische verhalen moeiteloos door jou stromen! In dit super toegankelijke, stap-voor-stap avontuur van 21 dagen: leer je vrijuit schrijven vanuit het kind dat je was  ontwikkel je op een speelse manier je unieke stem ontdek je je eigen verhaal krijg je bergen inspiratie en volop goesting om met jouw verhaal aan de slag te gaan leer je enkele belangrijke basics van een goed kinderverhaal

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Online Meerdere dagen

Avontuurlijke reis doorheen de poëzie

'wolkendragers' samen rond het poëzievuur - van het eerste tot het blauwste gedicht

Groepscursus Poëzie Text on stage Liedteksten Op aanvraag 1 dag(deel)

Avontuurlijke reis doorheen de poëzie

'Wolkendragers' rond het vuur van de poëzie - van het eerste tot het blauwste gedicht

Groepscursus Poëzie Liedteksten Schrijfdocenten Op aanvraag 1 dag(deel)

Manuscriptbeoordeling

Je tekst deskundig doorgelicht Overweeg je om jouw manuscript naar een uitgever te sturen? Of het in eigen beheer op de markt te brengen? Maar twijfel je of het goed genoeg is? Of stuurde je het al op naar een uitgever, maar heeft die geen interesse? En zoek je naar handvatten om er verder aan te schaven? Wij helpen je graag met vakkundige feedback op je manuscript.  Je eigen vergevorderde of afgewerkte tekst kun je bij ons grondig en professioneel laten doorlichten. Dankzij deze feedback ben je in staat om je manuscript verder op punt te stellen.  Binnen de maand ontvang je per mail een realistisch en uitgebreid oordeel. Dat is opbouwend maar zonder taboes, zowel de plus- als minpunten komen aan bod. Het uitgebreide leesverslag focust op je stijl, plot, personages, metaforiek, spanning, taalgebruik, enz.  Onze manuscriptbeoordeling staat open voor diverse genres: van proza tot poëzie, van thrillers tot memoires, van non-fictie tot persoonlijke getuigenissen en geschiedenisverhalen. Ook feedback op korte teksten is mogelijk. De samenwerking met een poule van professionele beoordelaars staat garant voor een kwaliteitsvolle evaluatie van je tekst.

Coaching Proza Poëzie Kort verhaal Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Feedback op korte teksten

Op kansenplatform Azertyfactor bieden we je de mogelijkheid om feedback te vragen op een korte tekst. Een gedicht, een kort verhaal, een liedtekst of een column, het genre maakt niet uit. Het proces is bijzonder simpel: je maakt een profiel aan en laad je tekst op. Eens gepubliceerd, verschijnt een feedbackknop. Met een simpele druk op de knop ontvang je binnen de 10 dagen een kort, kritisch leesverslag van een professionele beoordelaar in je mailbox.  Prijzen vanaf 25 euro.

Coaching Poëzie Flitsverhaal Kort verhaal Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Inktvis, een zee van verhalen

Heb je schrijfkriebels én een beperking of ziekte? En wil je graag schrijfadvies op maat.  Dan is Inktvis, een zee van verhalen, iets voor jou!   

Coaching Poëzie Autobiografisch schrijven Kort verhaal Online 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Opleiding Schrijven - Academie Haasrode (nabij Leuven)

Droom je ervan ooit een roman, dichtbundel of theatertekst te schrijven en te publiceren? Of schrijf je gewoon graag en wil je daar beter in worden? Dan is de opleiding Schrijven aan de Academie in Haasrode iets voor jou.

Groepscursus Proza Poëzie Toneelteksten Vlaams-Brabant Lange opleidingen

Opleiding Schrijven Hasselt

Droom je ervan ooit een roman, dichtbundel of theatertekst te schrijven en te publiceren? Of schrijf je gewoon graag en wil je daar beter in worden? Dan is de opleiding Schrijven aan het conservatorium van Hasselt iets voor jou.

Groepscursus Proza Poëzie Toneelteksten Limburg Lange opleidingen

Individuele coaching live

Voor de aller-eigenzinnigsten... 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Individuele coaching via ZOOM

Bijna echt... 

Coaching Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Oost-Vlaanderen 1 dag(deel)

Schrijfcoaching op maat

Werk je aan een schrijfproject (verhaal, brief, boek, liedjes, gedichten,…), zakelijk of persoonlijk, en zit je vast? Ik bied je eerlijke, persoonlijke en constructieve coaching zodat je tekst vertelt wat jij wil zeggen.

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Kinder- en jeugdliteratuur Online 1 dag(deel)

Spoedcursus Spelling

Wens je voor je team of voor een groep een opfrissing van de spellingregels? Deze zeer praktijkgerichte opleiding gidst je door de belangrijkste spellingsregels en staat stil bij de meest voorkomende fouten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Bloggen Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Eindredactie: hoe pak je dat aan? basisprincipes en checklist!

Oef. Je tekst is af, eindelijk. Na het harde labeur kun je op je lauweren rusten, denk je. Maar zo eenvoudig is het niet. Zijn begrippen overal op dezelfde manier gespeld? Zie je losse komma’s staan? Zijn je tekst en vormgeving consequent op elkaar afgestemd?  Echt persklaar is je bijdrage pas nadat een eindredacteur een puntje heeft gezet op alle i’s.  Hoe die eindredacteur dat dan doet? Docent ‘schrijfarbeider’ Bart Van der Straeten leert je in deze online cursus meer over de nobele kunst der eindredactie. Jij levert na het volgen van deze sessie voortaan puntgave kopij aan. Je kan deze opleiding aanvragen voor een beperkt team van 6 tot 12 deelnemers. Dit kan online of op locatie.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Helder schrijven

Schrijf je voor je job wel eens een tekst voor een flyer, een brochure of een jaarverslag? Een korte nota of een langer artikel? En kost je dat telkens bloed, zweet en overuren? Dan biedt deze opleiding je een aantal eenvoudige handvatten aan.  Je leert in tien simpele stappen hoe je een boodschap helder en correct formuleert. Je schaaft aan stijl, formulering en toon en - minstens even belangrijk - je ontdekt hoe je jouw lezer tot actie aanzet. Je krijgt tonnen praktische tips, gaat aan de slag met je eigen teksten, en krijgt onmiddellijk feedback. Je kunt deze training aanvragen op maat, zo kun je met je team of met een groep de snelwegen naar helder schrijven en dus naar heldere boodschappen voor je lezers vinden.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Zo hebben je e-mails meer effect

Goed geschreven e-mails hebben onmiddellijk effect: mensen zijn verrast, enthousiast, komen in actie, praten lovend over je, sturen je mail door en bezoeken je website. Als bekwame schrijver van sterke e-mails ben je goud waard in elke organisatie, in elk bedrijf!   Je krijgt een hoop inzichten en je leert hoe wat wanneer werkt.  Je gaat zelf schrijven en herschrijven tot je de e-mail hebt die de wereld in kan. Ga samen met de docent én met je team aan de slag om meer resultaat met je e-mails te realiseren en je "inbox" te verlichten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Zoekmachinevriendelijk schrijven - SEO-copy

Is je webtekst commercieel overtuigend én wordt je product of dienst snel gevonden? Hoe combineer je het aantrekkelijk schrijven van relevante inhoud voor jouw onderneming, organisatie of bedrijf met de juiste zoektermen die potentiële klanten gebruiken? Docent Ilse Meeus is copywriter en SEO-expert. Ze leert je hoe je meer klanten aantrekt en meer mensen in beweging krijgt door je webcopy te optimaliseren. Ze legt de essenties van een wervende tekst, SEO (Search Engine Optimalisation), zoekintenties en trefwoordenbepalingen eenvoudig uit in een praktijkgerichte dagtraining. 

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Populairwetenschappelijk schrijven

Hoe maak je informatie van ingenieurs, wetenschappelijke teksten, gespecialiseerde onderzoeken en rapporten in wetenschappelijk jargon toegankelijker zonder dat de essentie verloren gaat?  Een expert én tegelijkertijd ervaren copywriter begeleidt deze workshop "Wetenschappelijk én toegankelijk schrijven (Populariserend schrijven)" waarin je leert hoe je dit aanpakt. Nieuwsartikelen, achtergrondartikelen, persberichten en interviews: wat zijn de specifieke aandachtspunten? Je krijgt oefeningen en feedback/feedforward op je eigen aangeleverde teksten Je krijgt inzicht in hoe je wetenschappelijke kennis en taal omzetten naar een specifieke doelgroep, zodat de boodschap begrepen wordt.  Kan zowel online als klassikaal georganiseerd worden in één of meerdere dagdelen en met persoonlijke feedbackmomenten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Pitch je businesscase … en vang je lezer

Ga voor een ‘ja’ met een sterk verhaal ‘Nee’ heb je, ‘ja’ kun je krijgen. Dat geldt natuurlijk ook op de werkvloer. Of het nu gaat om steun voor je project, het duidelijk maken van een standpunt, een vraag voor extra budget of de goedkeuring om een opleiding te volgen: je hebt een overtuigend verhaal nodig om anderen over de streep te trekken. Een sterke pitch dus. Maar wat zijn de ingrediënten hiervan ? Hoe trek je de aandacht van een lezer dat niet noodzakelijk zit te wachten op wat je te vertellen hebt? En hoe krijg je die ‘ja’ te pakken? In de training ‘Pitch je businesscase’ bekijken we stap per stap hoe je je pitch voorbereidt, uitschrijft en brengt. Je komt te weten hoe je je verhaal zo persuasief mogelijk opstelt, om op die manier ongeduldige lezers en luisteraars (iedereen in je organisatie dus) mee te krijgen. Zo leer je onder meer hoe je de dingen eenvoudig houdt (en dat is, vreemd genoeg, vaak moeilijk) en hoe je je boodschap helder en meeslepend brengt. Tijdens de eerste sessie komen alle aspecten van een sterk pitchende tekst aan bod. Zo krijg je inzicht in de ‘trukendoos’ van het pitchen. De nadruk ligt vooral op de geschreven pitch – het persuasieve verhaal an sich – maar ook de presentatie komt aan bod.  Tijdens de tweede sessie focust de docent vooral op aangeleverde teksten van deelnemers, geeft hij feedback en een korte wrap-up van de belangrijkste pijlers van een sterke pitch.  Mike Beyers is zelfstandig copywriter met 20 jaar ervaring in creatieve en strategische communicatietrajecten. Hij schrijft short & long copy in verschillende genres. Doorheen de jaren werkte hij al voor grote en kleinere bedrijven in talloze sectoren – van food tot telecom, van consulting tot farma. Mike is ook docent aan de UAntwerpen voor het vak ‘Taal in Bedrijf’ binnen de masteropleiding Meertalige Professionele Communicatie. 

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Inclusief schrijven-diversiteitscommunicatie

Welkom in de hyperdiverse samenleving! Hefbomen voor herkenbare, begrijpelijke en geloofwaardige communicatie. Vlaanderen wordt steeds diverser. Burgers of klanten gericht aanspreken vraagt heel wat van medewerkers in organisaties. Hoe doe je dat, zo gericht en divers mogelijk communiceren? Wil je bijleren over hoe je verbinding kan maken met diverse doelgroepen zonder iemand uit te sluiten.

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Genderneutraal schrijven

Een boodschap op een gelijkwaardige manier overbrengen aan een diverse groep lezers is niet altijd eenvoudig. Denk maar aan zinnen als "we komen mankracht te kort" of "we zoeken een secretaresse".  Hoe zet je jouw boodschap of verhaal genderneutraal op papier zodat iedereen zich aangesproken voelt? Hoe schrijf je voor m, v én x ?    Genderspecialist Katrien Van der Heyden laat je door een andere bril naar teksten kijken en reikt je handvatten aan om zelf zinnen te schrijven waarin iedereen zich thuis voelt. Zo vergroot je de impact van jouw boodschap en draag je mee bij aan een meer gelijkwaardige en inclusieve samenleving.    Docent Katrien Van der Heyden is socioloog en werkte onder andere als onderzoeker voor Universiteit Antwerpen. Ze is genderspecialist met een uitgebreide expertise in academisch onderzoek, consulting, training en coaching. Ze is ook auteur van het boek: 'Is bont en blauw een mannenkleur?'

Groepscursus Non-fictie Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Verslagen maken

Hoe pen je de essentie van een vergadering bondig neer? En hoe hou je rekening met de doelgroep die straks je verslag leest. Op welke manier vat je essenties? Met deze zeer op de praktijkgerichte opleiding leer je in een notedop notuleren.

Groepscursus Zakelijk schrijven Op aanvraag 1 dag(deel) Creatief Schrijven

Foutloos spellen

Hoe fraai je ook kunt schrijven, een simpele spelfout doet je zinnen trillen en je lezer rillen. Raak je het noorden of het Noorden kwijt? En schrijf je groente- of groentensoep? In deze online training zetten we de regels nog eens op een rij. Wees gerust, het is minder moeilijk dan je denkt! Tijdens verschillende modules schaaf je effectief en op je eigen tempo je spellingvaardigheden bij. Je frist jouw kennis op en oefent die onmiddellijk in de praktijk. Zo ontwikkel je snel de vaardigheid om correct te schrijven. En dat is zeker een must, want je spelling is een belangrijk visitekaartje!

Zelfstudie Non-fictie Zakelijk schrijven Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Werve(le)nd Schrijven

Wil je met jouw (wervende) teksten meer bereiken? Denk je eraan om te starten als (freelance) redacteur of copywriter en wil je een stevige copybasis om op verder te bouwen? Ben jij in de organisatie dé persoon naar wie subtiel gekeken wordt als er iets moet geschreven worden: webteksten, brochures, social media, uitnodigingen... en wil je daar graag eens een helder kader voor?  Volg dan op je eigen tempo dit lespakket van docent Bavo Van Landeghem.  Met 26 letters, verbeelding, een pen en deze opleiding leer je 9 technieken om je lezer in beweging te krijgen.   

Zelfstudie Non-fictie Zakelijk schrijven Schrijfdocenten Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Schrijf belachelijk goede gedichten

Waag jij je weleens aan het schrijven van poëzie? Zou je dit vaker willen doen en er beter in worden? Met deze cursus sleutel je aan jouw poëzieskills.  Hoe begin je aan een gedicht, en hoe ga je verder? Hoe til je je poëzie naar een hoger niveau?Waar breek je regels en alinea’s af, hoe bepaal je de volgorde van je zinnen? Wat is beeldspraak en hoe kan je het gebruiken? En hoe zit het met rijm? Wanneer is je gedicht ‘af’? Op deze en talloze andere vragen krijg je een antwoord.

Coaching Poëzie Online Meerdere dagen

Van eeuwige uitvluchten naar eeuwige roem: schrijf je boek

Je wil een roman schrijven. Dat wil je al heel lang. Toch doe je het niet.Je kan schrijven. Daar ligt het niet aan. Toch val je telkens weer stil. Je begint je af te vragen of dat boek er ooit zal komen. Komt dit scenario je bekend voor? Dan is deze cursus je op het lijf geschreven. Dit is geen traditionele cursus, maar een motiverende schop-onder-je-reet, een actieplan met maar één doel: zorgen dat jij dat verrekte boek schrijft.  

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Online Meerdere dagen

Start to autobiography : individueel traject

Waarom wil jij je levensverhaal schrijven? Omdat je iets wil nalaten aan je kinderen en kleinkinderen. Er zijn de meubels en de huisraad. Misschien wat centen. Maar vooral zoveel levenswijsheid die nooit verloren mag gaan.  Omdat je heel wat hebt meegemaakt en je een boodschap aan de wereld wil meegeven. Je leven was uitzonderlijk door de reizen die je hebt gemaakt, de job die je hebt gedaan, de mensen die je hebt ontmoet. In een boek kan de ander woordelijk door jouw leven dwalen.  Omdat je door in je herinneringen te graven je eigen leven beter wil leren begrijpen. Je merkt dat je moeilijk aan een volgende levensfase kan beginnen. Er zijn nog blokkades. Door te schrijven, liefst met pen en papier, zet je een verwerkingsproces in gang. Omdat je graag schrijft. Je speelt graag met woorden. Je hebt een scherpe blik voor gebeurtenissen en je weet ze raak te vatten. Je kijkt naar de mensen om je heen. Je schept hun karakters. Je geeft ze taal. Kortom, jouw leven is jouw muze. 

Coaching Proza Autobiografisch schrijven Non-fictie Online Meerdere dagen

Online Schrijfdagen

Met een online Schrijfmeditatiedag schenk je jezelf een dag lang de tijd, aandacht en liefde die je verdient. Samen zetten we onze pen in beweging met onder meer schrijfmeditatie en systemisch-energetische oefeningen. Een schrijfmeditatiedag is niet zomaar een schrijfdag, je heelt jezelf op diepe innerlijke lagen. We starten samen in de ochtend, nemen een middagpauze, en werken door tot 17:00. 

Groepscursus Autobiografisch schrijven Non-fictie Online 1 dag(deel)

De wonderwaterworkshop

Deze workshop is gebaseerd op het spannende boek (W)onderwater en wordt gegeven door de auteur. Het gaat over Kai die op een ochtend wakker wordt en het hele huis staat onder water tot aan de eerste verdieping. Samen met zijn zusje en een sprekende meeuw tracht hij het ondergelopen dorp te redden. Hoofdthema's in dit boek zijn plastic soep en klimaatverandering.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag 1 dag(deel)

Studieredactie, redactie, proeflezen en schrijfcoaching op maat.

Een cursus volgen in groep is een goede investering in je schrijfkunsten, maar soms moet je verder durven gaan om je talent echt alle kansen te geven om zich te ontplooien. En jouw talent, verdient het beste! De volgende, heel belangrijke stap is dan om professionele commentaar te vragen op een concreet stuk van je manuscript of verhaal. Redactie of proeflezen is dan het logische vervolg in je leertraject.

Coaching Proza Kinder- en jeugdliteratuur Kort verhaal Vlaanderen Meerdere dagen

Vier online schrijflessen

Schrijfles volgen waar en wanneer jij wil? Dat is mogelijk.  Creatief Schrijven vzw en Dito vzw schotelen vier online videolessen voor met als rode draad het thema 'Alles is moGELIJK'.  In elke les focust een auteur op een ander onderwerp en geeft een opdracht. Deelnemen aan de wedstrijd is niet meer mogelijk maar de les volgen wel!  Je vindt ze hier: https://www.ditovzw.be/vrije-tijd/inktvis/schrijven-met-inktvis/

Zelfstudie Proza Poëzie Kort verhaal Online Meerdere dagen Creatief Schrijven

Help! Ik ben een tiener met een schrijfkriebel!

Wat houdt de tienercursus in? Deze schrijfworkshop is bedoeld voor wie niet zonder pen/papier of toetsenbord kan. Uit wiens brein altijd wel een idee floept voor een of ander verhaal. Voor tieners (tussen 11 en 17) die popelen om echt kennis te maken met hun personages. Of meer willen weten over hoe je zo een verhaal best opbouwt. Wordt het een nagelbijtertje of worstel je eerst nog even met de plot? Vertel je vanuit een ik, een hij/zij of wie weet een wij? Altijd al zin gehad om eens iets te schrijven, maar het komt er niet van? Dit is je kans. Opgelet: deze intensieve cursus is niet zonder gevaar. We halen alle inkt uit je pen en/of laten je als een gek tekeer gaan op je toetsenbord. Be prepared!  

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag Meerdere dagen

De fantastische Roald Dahl workshop

Hey! Jij daar! Ja, jij! Kom, stap mee in het bootje en vaar samen met de Oempaloempa's de chocoladerivier af. Mathilda en Daantje, de wereldkampioen, zijn er ook! Durf jij onderweg de GVR een hand te geven én de Reuzenkrokodil te aaien? Reserveer snel je gouden ticket en kom met ons meespelen in de fantastische wereld van Roald Dahl.

Groepscursus Kinder- en jeugdliteratuur Op aanvraag 1 dag(deel)

Contentmarketing: hoe schrijf ik een boodschap effectiever op verschillende kanalen

Eén boodschap, verschillende doelgroepen, verschillende kanalen. Hoe schrijf je op een gepaste manier op de verschillende social media, op je website, in je e-mails? 

Groepscursus Zakelijk schrijven Op aanvraag Meerdere dagen Creatief Schrijven